Het Nationaal Theaterweekend 2019 regio Den Bosch

Nationaal Theaterweekend van 25 t/m 27 januari 2019

Dit jaar wordt er voor de 4e keer een Nationaal Theaterweekend georganiseerd. Een weekend waarbij er in vele theaters extra activiteiten en voorstellingen zijn. De toegangsprijs hierbij is maximaal €10.00 p.p. De slogan van het Nationale Theaterweekend is: "Theater is dichterbij dan je denkt!" En je hebt geluk...want ook in regio Den Bosch doen er vele theaters mee!

Ga zitten en laat je verrassen door wat het theater te bieden heeft. Zang, dans, muziek, toneel, cabaret, spanning...Voor iedereen zit er wat tussen, want theater is namelijk voor iedereen!

Een uitje naar het theater is onwijs leuk voor zowel kinderen als ouders! En een heel speciaal uitje ook, want je kleed je net iets mooier aan dan wanneer je naar de speeltuin gaat, je krijgt kriebels in de buik voor wat er komen gaat, je moet zachter praten en dan gaat het doek open..... spannend hoor! Bovendien mag je ook nog plaatsnemen in van die grote zachte stoelen, heerlijk! 

In regio Den Bosch zijn er super veel leuke kind/jeugd theatervoorstellingen tijdens het Nationaal Theaterweekend. Wil jij graag weten of er ook bij jou in de buurt iets leuks te beleven valt? Kijk dan snel op de website van het Nationaal Theaterweekend voor een overzicht van alle theatervoorstellingen in regio Den Bosch. Om je alvast in de stemming te brengen hebben we al drie te gekke voorstellingen voor je gevonden!


Theater Markant in Uden | Kruistocht in Spijkerbroek (7+) 

Hele generaties groeiden op met Thea Beckmans Kruistocht in Spijkerbroek. Ook op de makers van deze voorstelling maakte het boek een onuitwisbare indruk. De voorstelling op zondag 27 januari om 14.30 uur bekijkt Beckmans boek vanuit deze tijd. Een voorstelling over moed, vriendschap, kuddegedrag en de grote strijd tussen Oost en West. Na afloop van de voorstelling zij er bij Theater Markant leuke activiteiten te beleven in onze foyer. Durf jij mee te doen met de Middeleeuwse spelen? En hoe leuk is het om naar huis te gaan met een coole glittertattoo? Bestel hier je kaarten voor slechts € 8,00 per stuk.

Lievekamp Theater in Oss | Sprookjessprokkelaar De Musical (6+)

Op zondag zondag 27 januari om 16.00 uur word je in Theater de Lievekamp meegenomen in het verhaal van de 12-jarige Sterre, die met haar opa aan de rand van het bos woont. Als haar enige boek letterlijk stuk is gelezen, wijst opa haar op de verborgen sprookjesbibliotheek in het verlaten kasteel. Daar, achter de juiste deur, wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar? Volg Sterres spannende zoektocht naar verhalen in de Efteling familiemusical de Sprookjessprokkelaar. Bestel snel de laatste kaarten voor € 10,00 op de website van Theater Lievekamp. 

Theater de Speeldoos in Vught | Mad Science (4-8 jaar)

Ook op zondag 27 januari kun je om 14.00 naar Theater de Speeldoos voor een super gave en spannende voorstelling van Mad Science! Laat je betoveren door coole experimenten bij Mad Science! In de Spin, Pop, Boom! show in de theaterzaal neemt de Mad Professor je mee in een wervelende show met verdwijnend water, een geest uit de fles, schuim in de lucht en een vlammende afsluiting. Daarna kun je in de theaterfoyer terecht bij de Funstations voor gave experimenten en activiteiten. Bij Funstation Glow Show worden gave experimenten met licht uitgevoerd. Een activiteit vol spanning beleef je bij Funstation Elektriciteit. Verder kun je je eigen stuiterbal maken om mee naar huis te nemen bij Funstation Stuiterballen. De middag wordt afgesloten met een lekkere suikerspin. Bestel hier je kaarten voor € 10,00 per stuk, zodat jij verzekerd bent van die stuiterbal en heerlijke suikerspin! 


LET OP! Bij alle theaters vliegen de kaarten de deur uit, dus wacht vooral niet te lang met het bestellen van je kaarten. Heb je helaas geen kaarten weten te bemachtigen? Geen zorgen, alle theaters hebben het hele jaar door super leuke voorstellingen voor het hele gezin. Bovendien wordt er volgend jaar vast weer een super leuk Nationaal Theaterweekend georganiseerd! 

Log In