uit eten met kids zomervakantie regio breda

Uit eten met kids in de zomervakantie regio Breda

Er zijn verschillende gezellige familierestaurants in de regio Breda. De vakantie periode is dé tijd om gezellig samen uit eten te gaan. De familie restaurants van deze lijst hebben naast lekker eten ook veel leuks voor kinderen en hun ouders. Vaak is er een speeltuin ligt het restaurant bij een speel- of wandelbos.  Bij een aantal restaurants kunnen kids ook lekker binnen spelen. Waar je ook heen gaat, veel plezier en eet smakelijk samen.

De Koeckers in Den Hout

De Koeckers in Den Hout is een zeer sfeervol familie restaurant en heeft knusse themaruimtes met elk een eigen Koeckersverhaal. Zo is er een heksenruimte, een botenhuis, een heuse koningskamer en nog veel meer. Kinderen kunnen fantastisch spelen bij de Koeckers. Ze roetsjen met de glijbaan naar beneden en ontdekken Puk's speelgrot. Hier kunnen ze fijn binnen klimmen en klauteren. Ook is er een heerlijk terras en een fantastische speeltuin buiten. Er staat een super lange glijbaan, een reuze schommel, trampolines en een grote springheuvel. Naast de speeltuin ligt de prachtige Koeckers golfbaan met 18 spannende holes.

Eetcafé De 7 Heuveltjes

Aan de Galderseweg tegenover het Mastbos vind je eetcafé de 7 heuveltjes. Het is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het vlakbij gelegen speelbos met daarna een heerlijke lunch, familieborrel of diner. Aan de voor- en zijkant van de 7 heuveltjes zijn ruime, zonnige terrassen en super leuk voor de kinderen, er is een authentieke speeltuin met oa een draaimolen, tokkelbaan, klimrekken, glijbaan, (familie) schommels en een zandbak voor de kleintjes.
De menukaart heeft veel lekkers van lunch- en hoofdgerechten tot borrelhapjes en seizoensgebonden gerechten. De kaart wordt met regelmaat veranderd. Natuurlijk is er ook een kinderkaart!

Het Smokkelaartje

Het Smokkelaartje ligt in natuurgebied de Strijbeekse heide, waar je met de hele familie goed kunt wandelen en fietsen. Op het grote terras is het gezellig en kinderen kunnen er heerlijk buiten spelen en naar de dieren kijken. Voor kleine kinderen is er binnen een heuse een Smokkelaarsgrot met ballenbak, krijt- en magneetborden. 

Vanaf het restaurant kun je de oude Smokkelroute over de grens naar België wandelen of een van de andere leuke wandelroutes bij de Strijbeekse heide.

De menukaart van Het Smokkelaartje is gevarieerd. Naast pannenkoeken en smokkelhapjes kan je bijvoorbeeld ook heerlijke soepen en salades bestellen. De kok werkt graag met streekproducten. Zo komt het meel van de pannenkoeken van de Molen uit Ulvenhout. De honing komt van de Bijenboerderij en de heerlijk schapenkaas komt van de Schaepsdyck uit Gilze.

Huis ten Bosch pannenkoekenrestaurant

Bij Huis ten Bosch is er zoals altijd veel gezelligheid deze vakantie. Dit kleinschalige gezellige restaurant heeft als specialiteit heerlijke pannenkoeken, maar ook de niet pannenkoeken fan zal hier lekker smullen. En hebben jullie de mooie " kids buitenkeuken" in de speeltuin al ontdekt ? Wie bakt de lekkerste zandtaartjes deze zomer?

Het terras van Huis ten Bosch staat dit jaar op plek 7 van de Nederlandse terras top 100!  De hoogste notering van heel Noord Brabant! 

Tip: Bij dit restaurant schijnt een schat begraven te liggen....... Kan jij hem vinden? Met deze tips moet het jullie vast lukken

Dennenlucht

pannenkoekenrestaurant Dennenlucht  ligt erg mooi aan de rand van het Mastbos , je kan vanuit Breda er met een leuke fietstocht door het bos komen. Of je kunt het combineren met een wandeling over het Vlonderpad. Ze hebben net een nieuwe kaart bij Dennenlucht dus dat wordt smullen deze zomer! Dennenlucht heeft een heerlijk terras en super speeltuin voor kinderen. En als het regent, kunnen de kids ook op Jaaps Speelzolder terecht. Dit is een gave zolder speciaal voor kids. Je kan er een leuke film kijken of een spel spelen met BEAM! Dit super coole apparaat projecteert de spelletjes op de vloer. Dus lekker eten en lekker buiten (én binnen) spelen bij Dennenlucht.

Pasta Kantine

Uit eten met de kinderen in het centrum van Breda! De sfeer van De Pasta Kantine is gezellig, laagdrempelig en no-nonsens en daarom de perfecte plek om te eten met je familie. Je eet hier heerlijke pastagerechten. Kinderen zijn van harte welkom bij de pasta kantine en natuurlijk heeft de Pasta Kantine kinderstoelen. Naast een kindermenu met een kinderpasta en kinder-bolognaise , is er ook de mogelijkheid om een kleine portie pasta bestellen, ook zeer geschikt voor kinderen. Met Go-Kids deal krijg je 10% korting!

Tip: De pasta kantine is super te combineren met een dagje winkelen in de binnenstad van Breda en ze hebben ook een heerlijk terras!

Brasserij Offcourse

Brasserij Offcourse is een gezellige plek voor de hele familie. Het restaurant met speeltuin is kindvriendelijk. Jullie kunnen hier terecht voor een lunch, brunch en diner met fantastisch lekkere grillbuffetten. Naast lekker eten, kunnen jullie hier ook van alles beleven. Zo is er buiten een achte adventure speeltuin en binnen in de overdekte hal kunnen jullie de 18 holes van de adventure golfbaan spelen.

Tip=> het speelbos en kabouterpad van Chaam ligt hier ook vlak bij!

T-Huis 

Wie is er nu niet bekend met het T-Huis in het Valkenbergpark in Breda? Deze heerlijke plek aan de rand van het park bied vertier voor jong en oud. Als er iets te doen is dan is het een gezellige boel bij het T-Huis, en ook als er niets speciaals op de agenda staat is het hier genieten. Er is een heerlijk terras met tafeltjes maar ook heerlijke loungeplekken en picknicktafels. Het grenst aan de speeltuin in het park dus voor de kids is er genoeg te doen. Je bent de hele dag welkom om een lekker kopje koffie te drinken, te lunchen, borrelen en dineren. 

T-Huis Breda

 

Bekijk hier het complete overzicht van kindvriendelijke restaurants in de regio Breda

Log In