Gezinsuitjes, we houden er van. Lekker erop uit met de kinderen. Lekker er even uit en genieten met elkaar. Een andere omgeving, andere gesprekken en andere uitdagingen. Maar, een dagje uit met kinderen kan erg kostbaar zijn. En dat is niet altijd waar we op zitten te wachten. Dus hebben wij eens een overzicht gemaakt van gratis uitjes in Zuid-Holland. 

Veel plezier!

Gratis uitjes in heel Zuid-Holland.

πŸ‘Bezoek een kinderboerderij

In Zuid-Holland vind je heel veel verschillende kinderboerderijen. En iedere kinderboerderij heeft wel een speeltuin of een knutselhoek of leuke activiteiten die er op de kinderboerderij georganiseerd worden. Zo kan je van een bezoekje kinderboerderij een leuke enerverende en leerzame middag maken! Benieuwd naar welke kinderboerderijen er allemaal zijn?

Kinderboerderijen Rotterdam en omstreken.
Kinderboerderijen Leiden - Den Haag

πŸ‘¨‍πŸ‘©‍πŸ‘§‍πŸ‘¦ Speeltuinen
Ieder kind houd van spelen, en hoe fijn is het als kinderen lekker buiten kunnen spelen. Er zijn in elke buurt en elke wijk wel speeltuinen.  Vaak zijn er ook leuke speeltuinen in natuurgebieden: de echte natuurspeeltuinen!

Speelbos De Ballij Zoetermeer
Natuurspeeltuin 'Het Eiland' Gouda
Natuurspeeltuin Avonturis  Maassluis
Natuurspeeltuin Goudse Hout
Klauterwaud Vlaardingen
Eiland Brienenoord Rotterdam

Schollebos Capelle aan den ijssel

🌷Ga eens naar een tuincentrum
In Zuid-Holland zijn er meerdere tuincentra, zodra de kerstshows ingericht zijn ben ik wekelijks te vinden in een tuincentrum en eerlijk het verveelt eigenlijk niet en de kids vinden het fantastisch! Vooral als er draaimolens en treintjes zijn. Maar ook in de zomermaanden is een tuincentrum een echt uitje! Bekijk de vissen, konijnen en andere knaagdieren en hoe ruiken de bloemen? 

🚢🏼‍♀️Een dagje naar een natuurgebied
Bezoek eens een van de vele mooie natuurgebieden in Zuid-Holland. Onze favoriete zijn Meijendel in Wassenaar, Het Kralingsebos in Rotterdam en de Tenellaplas in Rockanje. Maar er zijn zoveel meer mooie gebieden waar je heerlijk kan wandelen en ontdekken.
Natuurgebieden in Leiden-Den Haag
Natuurgebieden in Rotterdam en omstreken

πŸ“–Een uitstapje naar de bibliotheek
Niet alleen is het een heel leuk uitje om boeken te gaan lenen bij de bibliotheek en deze daarna gezellig samen te gaan lezen , of voorlezen natuurlijk. Maar bij de bibliotheek zijn er ook vaak leuke gratis activiteiten. Het verschilt wel per vestiging, maar de meeste grote bibliotheken hebben een enorm gevarieerd activiteiten programma uiteenlopend van voorleesfeesten, dansochtenden tot aan leren programmeren. Kijk voor meer informatie bij de bibliotheek in de eigen omgeving. TIP: vanaf 1 juli 2022 kan iedereen onder de 18 jaar gratis lid worden van de bibliotheek!

πŸ–οΈEen dagje naar het strand
Een dagje naar het strand kan altijd, zowel in de winter als in de zomer en is altijd leuk! Je geniet van de buitenlucht, kan zelf eten en drinken meenemen. Als je naar een wat kleiner strand gaat is het parkeren vaak gratis. Kijk hier voor leuke stranden in Zuid-Holland

πŸ€Bezoekerscentra
De meeste bezoekers-/informatiecentra (van Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer) zijn gratis te bezoeken. Hier vind je vaak leuke extra informatie en wandelroutes. Vanuit het bezoekerscentrum beginnen vaak de mooiste routes. Je vindt hier ook vaak meer informatie over speeltuinen in het gebied of andere bijzonderheden.
Gratis uitjes in Rotterdam en Omstreken

Voor nog meer gratis uitjes in de regio Leiden- Den Haag kijk je hier!
En voor alle gratis uitjes in Rotterdam en omstreken kijk je hier.

Allerlei andere gratis uitjes voor gezinnen

πŸ₯™Picknicken
Eten moeten we toch, dus het meenemen ergens naartoe kost niets extra. Wat ook al heel leuk is, is  picknicken in de buurt van je huis. Een kleedje, wat eten en drinken en voor de kids is het al snel een avontuur. Ga je naar een natuurgebied, natuurspeeltuin of strand neem dan ook lekker je eigen eten mee!

🏘Bezoek een stad / dorp
Ga naar een dorpje waar je nog nooit bent geweest of juist naar een stad!  In Rotterdam, Den Haag, Leiden, Delft, Dordrecht of Gouda kijken de kids hun ogen uit. Niet alleen de drukte en hectiek van de stad maken indruk maar ook de gebouwen, vervoersmiddelen en de mensen die er lopen. Het is één grote ontdekking.

✈️Ga vliegtuigen spotten bij Rotterdam- The Hague Airport
Kinderen zijn graag dol op vliegtuigen en hoe leuk is het om de vliegtuigen te die landen en stijgen! Er zijn verschillende plekken rondom het vliegveld waar je je auto of fiets kan parkeren en je vliegtuigen kan spotten.

🚀Bootjes kijken
Vanaf de Boulevard, in een van de vele havens in Zuid-Holland, is het ook heel leuk boten spotten. Boten kijken is erg leuk met de kinderen. Kost niets, je komt buiten en je bent gezellig samen op een missie.  

πŸ‘œToeristische markt bezoeken
Tijdens de zomermaanden zijn er altijd extra veel markten en braderieën . Zo heeft ieder dorp wel zijn eigen feest met een braderie en zijn er vaak hippie markten en thema markten. In onze agenda’s kan je vaak leuke markten vinden.

🌰Bramen plukken of eikels rapen
Wanneer het er tijd voor is, is het echt leuk om met de kinderen op een speciale missie naar het bos te gaan. Neem tassen of mandjes mee en verzamelen maar. Eenmaal thuis kun je er jam van maken, of de eikels bakken of lekker knutselen.

βœ…Natuurbingo
Over eikels verzamelen gesproken... wij hebben een hartstikke leuke gratis download voor gezinnen die graag dingen zoeken in het bos. Een natuurbingo: probeer alle kaartjes te vinden tijdens jullie uitje. De bingo download je hier

Tot zover ons overzicht gratis uitjes voor gezinnen in Zuid-Holland. Weet jij nog een te gekke plek die we hier bij zouden moeten zetten? Mail hem ons door op karin@go-kids.nl

Op zoek naar een voordelig uitje? Lees dan dit!

Veel plezier tijdens jullie gratis dagje weg!
Go-Kids Zuid-Holland

 

 

Log In