Gratis uitjes in Rotterdam en omstreken

Gezinsuitjes, we houden er van. Lekker erop uit met de kinderen. Even weg uit de sleur, weg uit het huis, ver weg van die eeuwige was, even niks van dat. Maar, een dagje uit met kinderen kan erg kostbaar zijn. En dat is niet altijd waar we op zitten te wachten. Dus hebben wij eens een overzicht gemaakt van gratis uitjes en van goedkope uitjes in Rotterdam en omgeving. 

Veel plezier! 

Gratis uitjes in Rotterdam en omgeving.

Super leuk en gratis, dieren uitjes!

In Rotterdam en omstreken vind je heel veel verschillende kinderboerderijen. En iedere kinderboerderij heeft wel een speeltuin of een knutselhoek of leuke activiteiten die er op de kinderboerderij georganiseerd worden. Zo kan je van een bezoekje kinderboerderij een leuke enerverende en leerzame middag maken! Benieuwd naar welke kinderboerderijen er allemaal zijn? Kijk dan in dit overzicht.

Het OV in Rotterdam is gratis voor kids

Was voorheen alleen de woensdag middag en het weekend gratis reizen voor kids, dit jaar is het OV het hele jaar gratis voor de kids! Plan een bezoekje aan de stad, het Hoek van Holland strand, Nesselande strand of bijvoorbeeld het Kralingsebos, gezellig met het OV. Voor kinderen is dit echt een avontuur en het is dus helemaal gratis voor de kids! Hier vind je alle info.

Op avontuur in de natuur!

Er zijn in en om Rotterdam heel veel natuur gebieden waar je heerlijk op avontuur kan met de kids! Zo kan je een speurtocht doen op de Maasvlakte, het begin is ongeveer bij Futureland. Je kan heerlijk spelen op het strand van Hoek van Holland. Vind je op Voorne Putten het mooie Ternellaplas en Rockanje. Eiland Brienenoord is een van onze favoriete ontdek plekken en wat dacht je van de Biesbosch en het klauterwoud in de broekpolder in Vlaardingen. In Capelle aan den IJssel heb je het Schollebos met een geweldige speeltuin en in het Loetbos kan je leuk wandelen en spelen tegelijkertijd met de speelwandelroute! 

De Bibliotheek

Nog zo'n heerlijke gratis plek om de kids naar toe te gaan. De bibliotheek! De bieb is gratis voor kinderen tot 18 jaar en als je je kindje lid maakt van de bibliotheek voor dat het 4 jaar wordt krijgen ze een leuke koffertje met boekjes cadeau!
Voor kinderen is een Bibliotheek een wereld vol ontdekkingen van jong, waarbij ze zoeken naar mooie plaatjes en kleuren, tot aan middelbare schoolleeftijd voor ontspanning en kennis. Voor iedereen is er wel een boek! 
Daarnaast zijn er ook veel activiteiten in de bibliotheek. Van voorlees ochtenden tot aan programmeer cursussen ook hierin is er voor iedere leeftijdscategorie wel iets te vinden! Vind je  lokale bibliotheek!

Speeltuinen

Ieder kind houd van spelen, en hoe fijn is het als kinderen lekker buiten kunnen spelen. Er zijn in elke buurt en elke wijk zijn er wel speeltuinen. Maar er zijn ook mega veel speeltuin verenigingen waar je meestal voor één of twee euro kan je daar een hele dag spelen. Daarnaast zijn er ook verschillende natuurspeeltuinen waar je vaak weer gratis kan spelen. Wij hebben een mooi overzicht met deze goedkope en gratis speeltuinen gemaakt.

Kunstroutes voor kids!

In samenwerking met verschillende partijen hebben de Kunstfanaatjes verschillende kunst wandelroutes voor kids ontwikkeld! Super tof en je leert weer eens anders naar de omgeving kijken! Ook super leuk om te combineren met het gratis Ov voor kids! Je hebt een kids kunstroute en in Rotterdam en in Vlaardingen!

Allerlei andere gratis uitjes voor gezinnen

🥙 Picknicken
  Eten moeten we toch, dus het meenemen ergens naartoe kost niets extra. Pak je tassen in en zoek een mooi plekje in het bos, of op het strand, of gewoon op een grasveld in de buurt. 
   
🏘 Bezoek een stad / dorp
  De toerist uithangen in eigen land is hartstikke leuk! Zet een andere bril op en ontdek hoe mooi Zuid-Holland is en waarom die toeristen hier nou eigenlijk komen. 
   
🏞 Ga eens kijken bij de bunkers
  De geschiedenis van ons land ligt verborgen in onze bossen en stranden. Op verschillende plekken in Zuid-Holland kun je bunkers van dichtbij bewonderen. Zijn jullie meteen lekker buiten. 
   
🚤 Bootjes kijken
  Vanaf de Boulevard, in een van de vele havens of misschien langs de Waterweg? Boten kijken is erg leuk met de kinderen. Kost niets, je komt buiten en je bent gezellig samen op een missie. 
   
👜 Markten en braderieën bezoeken
  Een rondje over een van de vele markten en braderieën lopen kan super leuk zijn. De gezellige drukte, de heerlijke geuren waar je spontaan honger van krijgt en de leuke koopjes. Laat de kinderen alle ingrediënten bestellen om 's avonds een verse pizza te maken met elkaar!
   
🌳 Bramen plukken of eikels rapen
 

Wanneer het er tijd voor is, is het echt leuk om met de kinderen op een speciale missie naar het bos te gaan. Neem tassen of mandjes mee en verzamelen maar. Eenmaal thuis kun je er jam van maken, de eikels bakken of lekker knutselen.

   
Natuurbingo
  Over eikels verzamelen gesproken... wij hebben een hartstikke leuke gratis download voor gezinnen die graag dingen zoeken in het bos. Een natuurbingo: probeer alle kaartjes te vinden tijdens jullie uitje. 
  De bingo download je hier

 

Tot zover ons overzicht gratis uitjes voor gezinnen in Rotterdam en omstreken. Weet jij nog een te gekke plek die we hier bij zouden moeten zetten? Mail hem ons door op rotterdam@go-kids.nl

Veel plezier tijdens jullie gratis dagje weg!

 

 

 

 

Log In