Kinderboerderijen en andere uitjes met dieren in Zuid-Holland Zuid

Kinderen houden van dieren. De meeste dan. Een uitje met kinderen is dan ook al snel geslaagd wanneer ze diertjes kunnen kijken of zelfs aaien. Daarom hebben we een handig overzicht voor je gemaakt. Hier vind je allerlei kinderboerderijen in de omgeving van Rotterdam. 

Kinderboerderijen Rotterdam

Kinderboerderij Rotterdam-Noord: De Wilgenhof (Hillegersberg)

Kinderboerderij De Wilgenhof bevindt zich op een prachtige locatie naast het Berg- en Broekpark. Al vijftig jaar biedt de boerderij kinderen en volwassenen de mogelijkheid om kennis te maken met dieren en de natuur. Op De Wilgenhof kun je verschillende dieren bewonderen, zoals pauwen, kippen, varkens en konijnen. Maak een wandeling tussen de geiten en schapen, of neem een kijkje in de stallen. De kinderboerderij is een gezellige en leuke plek waar zowel jong als oud in contact komt met dieren en de natuur. Klik hier voor meer info.

Daarnaast is er op de kinderboerderij een overdekte ruimte aanwezig waar je het hele jaar door kunt genieten van een kopje koffie of thee (automaat, betaling met pin). 

Ringdijk 76 Rotterdam

Kinderboerderij Rotterdam-Noord: De Blijde Wei (Ommoord)

Kinderboerderij De Blijde Wei, gelegen in het groene Ommoord, biedt een speelse kennismaking met boerderijdieren. Het is een leuk en educatief uitje voor zowel jong als oud! Op De Blijde Wei kun je verschillende dieren ontmoeten, waaronder koeien, paarden, kippen en diverse knaagdieren. Maak een wandeling tussen de geiten en schapen, of breng een bezoek aan de stallen. Daarnaast is er een speeltuin waar kinderen zich heerlijk kunnen vermaken. De kinderboerderij is een gezellige plek waar jong en oud in contact komt met dieren en de natuur. Klik hier voor meer info.

Bij De Groene Kikker op de kinderboerderij kun je genieten van koffie, thee en snacks. Het is de perfecte plek om even tot rust te komen.

Bergse Linker Rotterkade 435, Rotterdam

 

Kinderboerderij Rotterdam-Oost: De Kraal (Kralingen)

Middenin het prachtige Kralingse Bos bevindt zich kinderboerderij De Kraal. In deze schitterende omgeving kun je kennismaken met diverse boerderijdieren. Het is een leuk én educatief uitje voor jong en oud! Op De Kraal kun je onder andere pauwen, varkens, geiten en verschillende knaagdieren vinden. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen op de natuurlijk aangelegde speelplekken in en rondom De Kraal. De kinderboerderij is een gezellige plek waar jong en oud in contact komt met dieren en de natuur. Klik hier voor meer info.

Op de kinderboerderij is er een overdekte ruimte aanwezig waar je het hele jaar door kunt genieten van heerlijke en gezonde snacks en drankjes. Let op: de automaat met warme drankjes accepteert alleen betalingen via pin. De automaat met gezonde snacks en drankjes werkt alleen met muntgeld. Indien nodig kun je bij de medewerkers van de kinderboerderij geld wisselen voor de automaat.

Langepad 60, Rotterdam

Kinderboerderij Rotterdam-Zuid: De Kooi (IJsselmonde)

Kinderboerderij De Kooi is gelegen op een voormalige eendenkooi. Tegenwoordig biedt het veel meer dan alleen eenden, zoals een nieuwe kaasmakerij vanaf 1 augustus! Sinds 1970 is De Kooi een geliefde plek in Rotterdam-IJsselmonde waar stadsbewoners in contact komen met diverse boerderijdieren, zowel groot als klein. Naast koeien, pony's, geiten, schapen en varkens kun je hier ook kippen, konijnen, cavia's, eenden en pauwen vinden.

Langs het pad naar de eendenvijver ligt een koe die het prima vindt als je op haar komt zitten! Hier kun je rustig genieten van het grazende vee in de weide. Bij de eendenvijver staat een boek waar je met (klein-)kinderen doorheen kunt bladeren en verhalen kunt vertellen over de dieren op de boerderij.

In de knuffelweide bij de schapen en dwerggeiten staat een paal met borstels. Je mag de geitjes heerlijk borstelen met zo'n borstel. Klik hier voor meer info.

Maeterlinckweg 85, Rotterdam

Kinderboerderij Rotterdam-Zuid: De Molenwei (Charlois)

Kinderboerderij De Molenwei bevindt zich aan de rand van het prachtige Zuiderpark in Charlois, Rotterdam. Hier kun je op een speelse manier kennismaken met boerderijdieren, wat zorgt voor een leuk én educatief uitje! Op De Molenwei kun je onder andere pauwen, kippen, koeien en konijnen bewonderen. Maak een wandeling tussen de geiten en schapen of breng een bezoek aan de stal. De kinderboerderij is een gezellige plek waar jong en oud in contact komt met dieren en de natuur.

Tip! Vergeet niet om ook een kijkje te nemen bij de Educatieve Tuin en de Cultuurhistorische Plantentuin. Deze bevinden zich op het terrein van De Molenwei en bieden extra mogelijkheden voor ontdekking en plezier. Klik hier voor meer info.

Brammertstraat 10 Rotterdam

Kinderboerderij Rotterdam-Zuid: De Heij (Charlois)

Ontdek op een speelse manier de wereld van boerderijdieren. De kinderboerderij heeft als doel een aangename plek te creëren waar kinderen kunnen kennismaken met dierenverzorging, terwijl het tevens een verbinding tussen jong en oud tot stand brengt. Klik hier voor meer info.

Oostbroekweg 15, Rotterdam

Kinderboerderij Rotterdam-West: De Bokkesprong (Delfshaven)

Kinderboerderij De Bokkesprong in Delfshaven is al sinds 1973 een populaire bestemming voor jong en oud. Hier kun je op een speelse manier kennismaken met boerderijdieren, wat zorgt voor een leuk én leerzaam uitje! Op De Bokkesprong kun je verschillende dieren bewonderen, zoals ezels, kippen, cavia's en konijnen. Maak een wandeling tussen de geiten en schapen of breng een bezoek aan de stallen. De kinderboerderij is een gezellige plek waar jong en oud in contact komt met dieren en de natuur. Klik hier voor meer info

Daarnaast is er op de kinderboerderij een overdekte ruimte aanwezig waar je het hele jaar door kunt genieten van een kopje koffie of thee (automaat, betaling met muntgeld). Het is de ideale plek om even te ontspannen.

Tjalklaan 90, Rotterdam

Kinderboerderij Rozenburg: De Beestenboel

Kinderboerderij De Beestenboel is gelegen aan de rand van Rozenburg. Hier kun je op een speelse manier kennismaken met dieren en de natuur. Het is een leuk én educatief uitje voor jong en oud! Op 19 juni 1980 opende De Beestenboel haar deuren in Rozenburg. Sindsdien is de kinderboerderij uitgegroeid tot een gezellige plek waar jong en oud in contact komt met dieren en de natuur. Op De Beestenboel kun je onder andere varkens, koeien, geiten en konijnen vinden. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de prachtige bijenstal, waar je een kijkje kunt nemen in een echte bijenkast!

Verspreid over het uitgestrekte terrein van 3 hectare valt er nog veel meer te beleven op de kinderboerderij. Kinderen kunnen zich vermaken op de vele speeltoestellen en samen een boekje lezen op een verscholen plek in het groen. Klik hier voor meer info. 

Zandweg 13 Rozenburg

Kinderboerderij Hoogvliet: De Oedenstee 

Kinderboerderij De Oedenstee in Hoogvliet trekt al sinds 1972 bezoekers van jong tot oud. Hier kun je op een speelse manier kennismaken met boerderijdieren, wat zorgt voor een leuk én educatief uitje! Op De Oedenstee kun je onder andere koeien, ezels, cavia's en konijnen vinden. Maak een wandeling tussen de geiten en schapen of breng een bezoek aan de stallen. De kinderboerderij is een gezellige plek waar jong en oud in contact komt met dieren en de natuur.

Op de kinderboerderij is een overdekte ruimte aanwezig waar je het hele jaar door een kopje koffie of thee kunt drinken (automaat, betaling met muntgeld). Daarnaast kun je tussen 09:00 en 16:00 uur een potje jeu de boules spelen op de jeu de boulesbaan. Als je geen eigen materiaal hebt, kun je dit bij ons lenen. Klik hier voor meer info.

Marthalaan 46 Hoogvliet

Kinderboerderij Alblasserdam - De Plantage

Kinderboerderij De Plantage biedt een gezellige plek voor een leuk ochtendje of middagje uit met de kinderen. Hier kunnen ze genieten van de boerderijdieren en heerlijk spelen op de speelweide. Ondertussen kunnen ouders en grootouders ontspannen en genieten van een kopje koffie op het terras.

Daarnaast worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd, zoals knutselmiddagen met verschillende thema's. Wil je een bijzondere ervaring? Je kunt zelfs je vriendjes en vriendinnetjes meenemen voor een onvergetelijk kinderfeestje op de boerderij, zelfs buiten de reguliere openingstijden! Klik hier voor meer info.

Hilmar J. de Haanstraat 10, Alblasserdam

Kinderboerderij De Kerkestee - Hellevoetsluis

Op onze kinderboerderij kunt u een ontmoeting hebben met een verscheidenheid aan dieren. U kunt natuurlijk de dieren verwachten die typisch zijn voor een boerderij, zoals koeien, konijnen, geiten, schapen, kippen en onze prachtige pauwen. Daarnaast hebben we een speciale speeltuin voor de kinderen. Als u op zoek bent naar iets te drinken of te snoepen, kunt u terecht in onze gezellige kantine. We bieden ook de mogelijkheid om kinderverjaardagen te vieren en we verwelkomen ook graag klassen. Klik hier voor meer info.

Plattendijk 1, Hellevoetsluis

Stichting Dierenhoek 't Sparretje

Stichting Dierenhoek 't Sparretje streeft naar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor jong en oud. Ze bieden een verantwoorde leerervaring met diverse boerderijdieren, knaagdieren, kippen en hanen. Daarnaast streven ze ernaar om toegankelijk te zijn voor mensen met beperkingen, zoals beperkte mobiliteit of rolstoelafhankelijkheid. Hun doel is om niemand uit te sluiten en toegankelijk te zijn voor alle doelgroepen. Tegelijkertijd hechten ze grote waarde aan de verzorging en het welzijn van de dieren. Ze proberen dit alles te realiseren met behulp van donaties. Klik hier voor meer info

Sparrendal1, Maassluis

Hier hun je nog meer leuke kinderboerderijen vinden bij jou in de buurt  >>>

Kinderboerderij Hertenkamp Maasland

Molenweide 4, 3155 AT Maasland

Stadsboerderij Holywood

Boerderijpad 1, 3137 PR Vlaardingen

De Trotse Pauw

Marrewijkpad 101- 3201 BH Spijkenisse

Kinderboerderij Het Groene Woud

Pastortiestraat 14, 3195 TH Pernis

Kinderboerderij Piershil

Kade 32, 3265 AA Piershil

Kinderboerderij De Boezemvriend

Boezemsingel 5, 3261 BC Oud-Beijerland

Hertenkamp de Beestenboel

2957 KN Nieuw-Lekkerland

Kinderboerderij Het Schelle Oordje

Berkenlaan, 4209 AN Schelluinen

Stichting Kinderboerderij Papenhoeve

Admiraal de Ruyterweg 1A, 3354 XA Papendrecht

Hertenkamp Park Merwestein

Berckepad 9, 3311 PA Dordrecht

Kinderboerderij Nieuw- Beijerland

's-Gravenweg 27, 3264 Nieuw-Beijerland

Stichting Kinderboerderij Papenhoeve

Admiraal de Ruyterweg 1a, 3354 XA, Papendrecht

Kinderboerderij 't Hoefblad

Pr. Beatrix 7, 3121 KJ Schiedam

Kinderboerderij Hoek van Holland

Willem van Houtenstraat 71, 3151 AC Hoek van Holland

Kinderboerderij en jeugdspeelpark Hendrik Ido Ambacht

Rossenburgpad 12, Hendrik Ido Ambacht

Kinderboerderij De Kiboehoeve

Parklaan 7, 3335 LM Zwijdrecht

 

Log In