Wil je graag wat van de wereld zien, maar twijfel je of het verstandig is dit te doen omdat je kinderen hebt? Dan is dat natuurlijk ontzettend zonde en ook helemaal niet nodig. Dat een vakantie er met kinderen anders uitziet dan voorheen, dat is een ding wat zeker is. Maar of je nu voor een week naar Spanje gaat met de kinderen of een verre reis naar bijvoorbeeld Thailand of de Filipijnen gaat maken, dat maakt in principe niet zo heel veel uit. Natuurlijk zijn er wel een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden, zodat het niet alleen voor ouders, maar ook kinderen allemaal goed te doen is. Daarom hebben wij een lijstje met do’s en ook don’ts voor je gemaakt, zodat ook een verre reis geen enkel probleem meer is.

Maak gebruik van de echte ervaringsdeskundigen

Het maken van een verre reis is niet iets wat je regelmatig doet. Het is dus in tegenstelling tot een jaarlijkse zon, zee en strand vakantie binnen Europa wel belangrijk dat jij jezelf goed inleest. Zo is het belangrijk te weten wat de cultuur van een bepaald land is en natuurlijk ook wat ze er eten. Omdat er tegenwoordig zo ontzettend veel op het internet te vinden is, is dit een goed uitgangspunt voor het zoeken naar wat informatie. Zo delen Ties en Sjoerd op Reis-Expert alles wat ze tijdens hun reizen hebben meegemaakt. Hierbij moet je denken aan tips van locals, maar vind je er ook allerlei andere experts die hun verhalen delen. Puurder dan dit ga je de informatie over het land waar jij naartoe zou willen niet vinden!

Zorg voor de juiste voorbereiding

Voorbereiding is het allerbelangrijkste. Dat geldt niet alleen voor een verre reis, maar natuurlijk ook voor een vakantie in Europa. Zorg er dus voor dat je weet wat je allemaal wilt doen tijdens je trip en ook weet wat je te wachten staat. Houd er tijdens het boeken rekening mee dat een te drukke planning voor de kinderen niet bepaald prettig is. Download bijvoorbeeld de Digitale reisgids Filipijnen, zodat je kunt zien wat er allemaal te zien is en je een selectie kunt maken van bezienswaardigheden die je graag zou willen bezoeken. Ook wanneer je kiest voor een volledig verzorgde reis, is het belangrijk dat je zelf de nodige voorbereidingen treft, zodat je samen met een adviseur een reis kunt samenstellen die aan alle wensen voldoet.

Neem niet te veel mee

Wat we vaak zien en dat is vooral bij jonge ouderen, is dat ze veel te veel meenemen voor de kinderen. Natuurlijk wil je dat je kind het aan niets ontbreekt en zullen ze ook zelf van alles willen meenemen. Toch is het wel belangrijk hier als ouder een stokje voor te steken. Het is namelijk onzin om drie knuffels mee te nemen, terwijl ze normaal gesproken maar slapen met één knuffel. Kijk dus goed naar wat ze daadwerkelijk nodig hebben, zodat je straks niet de halve koffer vol hebt zitten met knuffels, speelgoed en andere dingen die ze eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Je zult zien dat wanneer je de juiste voorbereidingen treft, een verre reis buiten de EU ook prima met kinderen mogelijk is.