Hoe trek je de jeugd naar het theater? Met coole voorstellingen natuurlijk! Het liefst met een aansprekende naam, daarmee trek je de aandacht. En aandacht - dat is wat je nodig hebt om publiek naar de theaters te laten komen dat die weg nog niet zo goed weet te vinden. 

Theater leuk houden voor oudere kinderen

Het ideaal is dat kinderen al opgroeien met theaterbezoek. Voor jonge kinderen zijn er héél veel leuke voorstellingen, met grote namen als Woezel & Pip, Buurman & Buurman, Brandweerman Sam en ga zo maar door. Worden de kids groter, dan zijn de peuter- en kleutershows niet meer stoer natuurlijk. Dan zie je dat er minder aansprekend aanbod is naarmate ze ouder worden. Gelukkig zijn theatergezelschappen altijd bezig om voorstellingen te maken die juist voor die leeftijd tof zijn.

HNTjong komt terug met Tori!

Zo komt HNTjong vanaf komende zondag terug naar de theaters met de voorstelling Tori. Die is niet nieuw, ze hebben er al eerder mee op de planken gestaan. Maar ja... corona hè... er kwam wat tussendoor zeg maar. Nu de theaters weer open zijn én behoorlijk gevuld kunnen worden zijn komen spelers gelukkig weer terug op het podium.

Ik heb de voorstelling nog niet gezien, kan dus niet uit eigen ervaring spreken - maar wat ik aan beeldmateriaal en recensies zie geeft wel het idee dat het een coole voorstelling is voor kids. Een combinatie van hiphop, graphic design en theater... dat klinkt als een goede manier om kinderen aan te spreken toch?

Tori: prijswinnend boek van Brian Elstak

De naam Tori kennen jij en je kids misschien wel: het is de titel van een behoorlijk beroemd kinderboek van Brian Elstak. Dat boek werd bekroond met een Zilveren Penseel, dus grote kans dat jullie er wel van gehoord hebben. Of misschien zelfs gelezen?

Kopen bij Bol.com

(met nu - tijdens de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober - gratis Kinderboekenweekgeschenk!)

Het boek gaat over gebeurtenissen op een tropisch eiland - HNTjong heeft dit vertaald naar een stedelijke setting. Zo kwamen  coole elementen als hiphop, DJ Jasmine Perez en skaten in de voorstelling terecht, supertof natuurlijk. 

Verhaal van de voorstelling

Wat gebeurt er dan zoal in deze voorstelling? Een stukje info...

Het is een bloedstollend avontuur over de moedige mensenkinderen Cel, Bones en Zi. Hun vader, de reuzenschildpad Jean-Michel, is een echte ‘tori-man’, een verhalenverteller. Als hij vertelt valt de hele wereld stil om te komen luisteren.  

Tori - bekroond boek van Brian Elstak

Ineens rijdt een geblindeerde limo dwars door het verhaal. Het is Vos, die akelige plannen heeft met Jean-Michel. Cel, Bones en Zi gaan op pad om hun vader te helpen. Gewapend met een potloodzwaard waarmee je tekeningen levend maakt, een ijzersterk Colossusschild waarmee je onkwetsbaar bent en een raadselachtige tijgerklauw die je de kracht van honderd tijgers geeft. Zijn ze tegen de handlangers van de kwaadaardige Vos opgewassen?  

Tori - HNTjong

Zijn het live DJ-beats? Is het animatie? Hiphop? Theater? Tori(6+) is het allemaal! Een bloedstollend avontuur over moedige mensenkinderen, reuzenschildpad Jean-Michel en een akelige Vos, naar het bekroonde boek van Brian Elstak.
“Een flitsende hiphopvoorstelling […] vol verwijzingen naar de actualiteit”
 ★★★★ de Volkskrant

Wanneer en waar speelt HNTjong Tori?

Ik zeg: heb je kinderen in de leeftijd 6+ en zie je kans om in de komende tijd naar Tori te gaan? Doen!
De speellijst van HNTjong voor deze voorstelling:

Tori - HNTjong

Veel plezier met je kids bij Tori!

Anneke Ranzato
Go-Kids