HNTjong doet mee aan Festival De Betovering met Tori: een spannend verhaal met theater, animatie en live dj beats - gebaseerd op het boek van Brian Elstak.

Over Tori

Tori  is gebaseerd op het bekroonde boek van Brian Elstak i.s.m. Karin Amatmoekrim. Het is een bloedstollend avontuur over de moedige mensenkinderen Cel, Bones en Zi. Hun vader, de reuzenschildpad Jean-Michel, is een echte ‘tori-man’, een verhalenverteller. Als hij vertelt valt de hele wereld stil om te komen luisteren.  

Tori - boek van Brian Elstak

Ineens rijdt een geblindeerde limo dwars door het verhaal. Het is Vos, die akelige plannen heeft met Jean-Michel. Cel, Bones en Zi gaan op pad om hun vader te helpen. Gewapend met een potloodzwaard waarmee je tekeningen levend maakt, een ijzersterk Colossusschild waarmee je onkwetsbaar bent en een raadselachtige tijgerklauw die je de kracht van honderd tijgers geeft. Zijn ze tegen de handlangers van de kwaadaardige Vos opgewassen?  

Tori door HNTjong

Hiphop, graphic design én theater

Het werk van beeldend kunstenaar Brian Elstak was te zien in het Stedelijk Museum, siert op albumcovers en hij werkte mee aan videoclips van internationaal bekende hiphopartiesten. Elstak won in 2018 de Zilveren Penseel voor Tori. Schrijver Maarten van Hinte en regisseur Marjorie Boston van RIGHTABOUTNOW INC. maken van Elstak’s Tori een spannende voorstelling waarin theater samenkomt met animatie en met live DJ beats.

 

Ook naar HNTjong in Theater aan het Spui?

Tori is onderdeel van Festival De Betovering in Den Haag en staat in het Theater aan het Spui.

Je kunt de voorstelling in Den Haag gaan zien op:

  • zondag 10 oktober om 16.00 uur
  • vrijdag 15 oktober om 19.30 uur

Het Theater aan het Spui vind je op het Spui 187 - 2511 BN - Den Haag.

Tickets