Na de wekelijkse kinderfeestjes, speeltuin bezoekjes en avonden de kinderen vermaken op de bank, is het nu eens tijd om te genieten van wat tijd voor jezelf. Alleen: wie past er op de kinderen? Met een fijne oppas is dat ook geregeld en kun jij lekker relaxen.

Geen oppas in jouw omgeving?

Kunnen de opa’s, oma’s, oom en tantes of de buren niet een middag of avond voor je invallen? Dan is er goed nieuws. Een avond voor jezelf hoeft namelijk helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Zo zijn er platforms waar je gemakkelijk een oppasser kunt vinden, altijd bij jou in de buurt! Je schakelt daarmee niet blind een wildvreemde in: natuurlijk komt de oppas eerst kennismaken om te kijken of het klikt.

Waar moet je op letten bij een oppas?

Jij hebt een avond voor jezelf nodig - logisch - maar het is wel belangrijk dat de kinderen in goede handen zijn. Jij als ouder weet precies wie er wel of niet goed met je kinderen kunnen omgaan. Wat belangrijk is in de omgang met jouw kinderen, want ieder kind is anders. Je wilt natuurlijk wel dat jouw kind zich prettig volgt bij de oppas.

Oppas met ervaring

En wat dacht je van ervaring? Vooral voor een newborn, baby of peuter is het belangrijk dat een oppas weet wat er speelt en hoe ze hier mee om moeten gaan. Zoek naar een oppas met minimaal twee jaar oppaservaring. Bij een goed oppas-platform worden referenties opgevraagd zodat jij als ouder altijd bent gegarandeerd van de beste oppasser.

Zorgen voor me-time is belangrijk

Je agenda wordt automatisch gevuld met activiteiten voor je gezin, werk, sport en een sociaal leven. Juist daarom is het belangrijk om soms eens een momentje voor jezelf of een avond alleen met je partner in te plannen. Me-time zorgt voor:

  • Afname van fysieke klachten, zoals hoofdpijn en rugpijn.
  • Het voorkomen van een sleur.
  • Een boost van je relatie doordat je niet wordt afgeleid door de kinderen.
  • Een vermindering van het risico op een burn-out.

Genoeg redenen om echt te zorgen dat je af en toe tijd voor jezelf hebt. Als jonge ouder heb je misschien de neiging om vooral altijd bij je kind(eren) te willen zijn... er is immers niemand die zo goed voor jouw kind is als jijzelf... maar je moet óók aan jezelf denken! Jouw kinderen hebben immers veel meer aan een ontspannen en blije ouder dan aan een uitgebluste, gestresste mama of papa.

Kleine momenten of meer tijd nodig

Wees absoluut niet te streng voor jezelf. Soms is me-time al voldoende wanneer je eens een bad pakt in plaats van de douche. Zorg ervoor dat je de kleine momenten op een dag pakt om een sleur te voorkomen. Dit kun je al gemakkelijk doen door op het begin of het einde van de dag even wat tijd voor jezelf vrij te maken.

Professionele en ervaren oppas inhuren

Sommige ouders komen  pas echt tot zichzelf met een avond, dagje, weekend of wellicht een vakantie weg zonder de kinderen. Wanneer je meer tijd  nodig hebt wil je het beste een professionele en ervaren oppas inhuren. De mensen die je inschakelt via platforma zoals Charly Cars doen het oppaswerk al jaren en geven jou de rust om echt te genieten van tijd voor jezelf en tijd samen.

Wat ga je doen met die heerlijke me-time?

Dus: wat ga jij doen met die heerlijke me-time nadat je een oppas hebt ingehuurd? Naar de film, naar het theater, een weekend de natuur in of juist een stedenreisje? Misschien wel een hele vakantie in alle rust zonder de kinderen... het kan allemaal als je een goede oppas hebt voor de kids!