Ben je van plan om deze zomer op vakantie te gaan met de kinderen? Zoek je iets anders dan de standaard kampeervakantie? Dan is een luxe glamping misschien wel dé perfecte optie voor jullie gezin! Naast dat we je precies vertellen waarom een glamping zo populair is, vertellen we je ook waar je allemaal op moet letten bij het boeken. Dus mocht je nog geen plannen hebben deze zomer of twijfelen over een geschikte accommodatie, dan zijn deze tips zeker de moeite waard om eens rustig door te lezen. De kans dat jij dan binnenkort met je hele gezin op een glamping zit, is vrij groot, weten we uit eigen ervaring.

Waarom kiezen voor een luxe glamping?

Een gewone camping kan leuk zijn, maar een luxe glamping voegt net dat beetje extra comfort en ontspanning toe aan jullie vakantie. Bij een glamping geniet je namelijk van de vrijheid van kamperen, gecombineerd met alle luxe en gemak die je van een hotel gewend bent. Lijkt jou dit ook wel wat? Ga naar Villatent.nl als je luxe wil kamperen met je hele gezin. Dit kan in Nederland, maar ook in meerdere landen binnen Europa. Hoe leuk is het om niet alleen te kunnen genieten van de vrijheid van de natuur, maar ook bent  voorzien van alle luxe en gemak die je normaal in een hotel gewend bent.

Comfortabele accommodaties

Op een luxe glamping vind je geen simpele tentjes, maar ruime, volledig ingerichte accommodaties. Denk bijvoorbeeld aan een luxe safaritent, sfeervolle lodges of zelfs boomhutten. Deze accommodaties zijn vaak voorzien van echte bedden, een eigen badkamer en een keuken met alle benodigde apparatuur. Zo slaap je heerlijk en kun je zelf koken als je daar zin in hebt.

Kindvriendelijke faciliteiten

Bij een luxe glamping staat het welzijn van de kinderen centraal. Er zijn vaak talloze faciliteiten speciaal voor kinderen, zoals een speeltuin, een zwembad met glijbanen en animatieprogramma's. Hier kunnen de kids zich de hele dag vermaken terwijl jullie ontspannen genieten van jullie vakantie.

Prachtige natuurlocaties

Glampings zijn vaak gelegen op de mooiste plekjes midden in de natuur. Of je nu kiest voor een glamping aan het strand, in de bossen of in de bergen: de omgeving is altijd adembenemend mooi. Maak samen met de kinderen avontuurlijke wandelingen, ga picknicken bij een meer of ontdek de prachtige flora en fauna in de omgeving.

De voordelen van een glamping vakantie

Het boeken van een vakantie op een luxe glamping brengt vele voordelen met zich mee. Niet alleen geniet je van alle luxe en comfort, maar er zijn nog meer redenen waarom dit type vakantie perfect is voor gezinnen met kinderen. Op een luxe glamping heb je veel vrijheid om je vakantie naar eigen wens in te delen. Je kunt zelf bepalen hoe laat je opstaat, wanneer je gaat eten en welke activiteiten je wilt ondernemen. Daarnaast hoef je niet alles zelf mee te sjouwen, want de accommodatie is al volledig ingericht en voorzien van alle benodigdheden. Reden genoeg dus om hier serieus over na te denken.