Vakantie is bedoeld om echt tot rust te komen, maar dat kan wel eens uitdagend zijn als je kinderen ook vakantie hebben. Dan ga je natuurlijk graag naar een locatie die ook geschikt is voor kinderen zodat ook zij de tijd van hun leven hebben. Het liefst met allemaal activiteiten waar ze hun energie kwijt kunnen. Toch moet je niet vergeten ook wat rust voor jezelf te pakken, daar is de vakantie tenslotte ook voor. In deze blog neem ik je mee naar leuke plekken waar de kinderen vermaakt worden en ouders tot rust kunnen komen.

Activiteiten

Voor kinderen is het belangrijk dat een vakantiepark genoeg activiteiten biedt om zo de dag met veel plezier door te brengen en vriendjes te maken. Kinderen zitten vol energie dus het kan soms lastig zijn om ze de hele vakantie bezig te houden, een vakantiepark is dan een ideale keuze. De bouwvak 2024 gaat natuurlijk ontzettend druk worden omdat iedereen dan vaak vakantie heeft, maar de vakantie school 2024 geeft je op andere momenten ook de kans om op vakantie te gaan. Voor buiten de zomerperiode zijn dit soort parken een goede keuze. Om je vast een idee te geven wat een gemiddeld vakantiepark te bieden heeft aan activiteiten heb ik hieronder een lijstje gemaakt:

  • Zwemmen in een heerlijk tropisch zwembad met glijbanen en wildwaterbaan
  • Binnen speeltuin met trampolines, ballenbakken, glijbanen en nog veel meer
  • Verschillende workshops waar kinderen kunnen verkleden en leuke activiteiten kunnen doen
  • Buitenspeeltuin over het hele park
  • Binnen racebaan met karts
  • De kinderboerderij bezoeken
  • Vele wateractiviteiten zoals kanovaren, suppen, waterfietsen, vissen of waterzeilen
  • De gametown in en verschillende arcade games spelen

Er zijn meerdere grote parken in Nederland en omgeving, de twee bekendste licht ik voor je toe. 

Centerparcs 

Centerparcs is ideaal om vakantie te vieren met kinderen van verschillende leeftijden. De huisjes zelf zijn niet de attractie, het gebeurt allemaal in ‘de Dome’ die centraal in het park is. Daar is het zwembad, de horeca en al het andere vermaak. Genoeg voor een vakantie om levenslang te blijven herinneren. Vooral in de vakanties zijn deze parken populair, je doet er dan ook goed aan om op tijd te boeken om te voorkomen dat je gewenste huisje bezet is. Centerparcs is erop ingericht om grote groepen te ontvangen want veel families komen samen, je kan er dan voor kiezen om allemaal in één groot huisje te zitten maar het is ook mogelijk om een aantal huisjes op een rij te boeken. Het begint bij huisjes voor 2 personen en gaat tot huisjes waar wel 16 personen kunnen slapen.

Landal

Wat Centerparcs en Landal gemeen hebben is dat de parken echt een focus leggen op natuur en veel groen. De parken zitten vol met grasvelden, struiken, bomen en allemaal andere planten om er zo voor te zorgen dat je het gevoel hebt er echt even uit te zijn. In en om de parken zijn genoeg leuke wandelpaden en fietsroutes om samen of met de kinderen het park en de buurt te verkennen. Een groot verschil tussen Centerparcs en Landal is dat je bij Landal meer luxe en comfort in huisjes hebt en de faciliteiten in het park iets minder uitgebreid zijn. Het is maar net waar je voor kiest als vakantieganger.