Perfecte activiteit tijdens uitjes, bezoekjes en wandelingen...

Als je op pad gaat met de kinderen wil je liever niet dat ze zich gaan vervelen: dan worden ze immers vervelend. Je wilt dus dat ze iets te doen hebben, en bij voorkeur op zo’n manier dat jij daar niet de hele tijd mee bezig hoeft te zijn. Toch?

Bezighouden met fotograferen

Een leuke bezigheid is dan als ze lekker foto’s kunnen gaan maken met een telefoon. Er zijn leuke en niet te dure toestellen die een prima alternatief zijn voor een fotocamera. Neem nou de Samsung Galaxy A13, die heeft drie camera’s aan de achterkant voor echt leuke foto’s. De hoofdcamera heeft 50 megapixel, ik heb me laten vertellen dat je daar prima plaatjes mee kunt schieten. Tegelijk is het een prima betaalbaar toestel, dus sim-only kaartje erin en klaar ben je. Of je neemt ‘m met een abonnementje voor je kind – dan betaal je bijna niets voor dit toestel.

Spelletjes, TikTok en Snapchat

Kinderen hebben de neiging om op hun smartphone vooral spelletjes te spelen en bezig te zin met TikTok of Snapchat. Ze weten dus dat je er foto’s mee kan maken, dat is immers wat ze doen op Snapchat. Alleen doen ze verder vaak weinig met die foto’s, vind je dat nou niet jammer?

Workshop smartphone fotografie voor kinderen

Misschien kun je ze een workshop smartphone fotografie voor kinderen laten volgen? Dan leren ze om echt leuke foto’s te maken. Foto’s die het afdrukken waard zijn. Een prima manier om hun heilige telefoon voor méér te gebruiken dan hun social media kanalen.

Hilarische fotografie-opdrachten

Tijdens een uitje, bezoekje of wandeling kun je de kinderen leuke fotografie-opdrachten geven. Maar er desnoods kaartjes van waar ze dan eentje uit moeten trekken, dat maakt het nog verrassend ook. En je kunt er de gekste dingen op zetten die ze moeten fotograferen – hilarisch kan dat zijn!

Leuke betaalbare smartphones

Nog zo’n leuke smartphone is de OPPO Reno 8. OPPO is niet voor iedereen een merk dat voor de hand ligt, maar laat je daar niet door tegenhouden. Ze staan bekend om kwalitatief goede apparatuur, dus hun smartphones zullen ook geen gedoe geven. Ook die drie camera’s aan de achterkant, en deze heeft zelfs een hoofdcamera met 64 megapixel.

Geen iPhone voor je kind!

Deze is wel duurder dan die van Samsung, maar nog steeds heel betaalbaar in smartphoneland. Dat vind ik ook echt wel een eis voor een telefoon die een kind gaat gebruiken. Ze zijn vaak toch wat minder voorzichtig met spullen dan jij en ik, dus moet je er rekening mee houden dat er iets mis kan gaan met zo’n toestel. Dan wil je niet een apparaat van € 1.000 moeten weggooien toch? Wat mij betreft dus geen (nieuwe) iPhone voor een kind…

Het nuttige met vermaak combineren

Natuurlijk moet je een smartphone niet alleen maar zien als speelgoed, als bezigheidsdingetje tijdens een uitje. Dan kun je beter een mapje WachtVerzachters kopen voor een paar euro. Maar ja, daarmee kun je niet bellen, appen, internetten en TikTokken. Dus als jouw kind nog geen eigen mobiel heeft is het een goede overweging om het allemaal te combineren!