Een babykamer inrichten is niet zo moeilijk; een commode, een bedje en een kledingkast is eigenlijk alles wat je nodig hebt. Maar wanneer je kind wat ouder wordt en een échte kinderkamer wil, kan het wat lastiger worden. Hoe richt je nou eigenlijk een goede kinderkamer in en wat heb je nodig? Dat vertellen we je in dit artikel!

Een bed

Het bed is logischerwijs een van de belangrijkste dingen die veranderen, wanneer je van een babykamer naar een kinderkamer gaat. Het is dan ook belangrijk om te kiezen wat voor bed je voor je kind wil. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ‘’gewoon’’ eenpersoonsbed of bijvoorbeeld een half hoogslaper. Dit is ideaal wanneer je niet mega veel ruimte hebt, omdat je onder de halfhoogslaper ook nog knuffels of lades kwijt kunt. Kinderen vinden het idee van een ‘’hoog’’ bed daarnaast ook enorm leuk en avontuurlijk. Is je kind al wat ouder? Je kunt dan ook kiezen voor een half hoogslaper met een bureau, zodat ze huiswerk kunnen maken, tekenen en boeken kunnen lezen. Dit is ook meteen weer ruimtebesparend en houdt je kind ruimte over voor andere dingen, zoals bijvoorbeeld een zitzak. 

Interesses 

Het is daarnaast belangrijk om naar de interesses van je kind te kijken. Vind hij/zij het leuk om te lezen, te spelen met bepaald speelgoed of is hij/zij enorm fan van dino’s? Dan kan het voor je kind enorm leuk zijn om hierop in te spelen in de kinderkamer. Zet een boekenkastje neer, maak een speelhoek of leg een dino-vloerkleed neer. Door de interesses van je kind terug te laten komen in de kinderkamer, voelt het kind zich gegarandeerd serieus genomen en zal de kinderkamer geweldig worden gevonden!

Berging

Om de kamer van je kind overzichtelijk en netjes te houden, is het belangrijk om te bedenken wat echt opgeborgen moet worden in de kamer en wat bijvoorbeeld ook ergens anders kan. Zo hoeft vast niet al het speelgoed op de kinderkamer te staan, en hoeven jassen en schoenen natuurlijk ook niet op de kamer opgeborgen te worden. Kleding kan worden opgehangen in een kast en het overige speelgoed in boxen. Zo hoef je niet dagelijks de kamer op te ruimen en blijft het netjes. 

Verlichting

Goede verlichting is ook belangrijk in de slaapkamer van je kind. Zeker wanneer je kind wat ouder wordt, zullen ze vaker zelf gaan lezen of tekenen. Dan kan het fijn zijn om naast een grote lamp, ook een bureaulamp te hebben en misschien een leuke staande lamp. Of een klein nachtlampje naast het bed wanneer je kind ‘s nachts wakker wordt. Sommige kinderen houden ook niet van te fel licht, dus warm licht kan dan fijner zijn. Met deze tips kun je jouw babykamer naar een goede kinderkamer transformeren!