Het jaar 2022 vliegt voorbij... bijna herfstvakantie, voordat we het weten is Sinterklaas alweer in het land. Wat voor plannen heb jij met de kinderen voor de Sintperiode dit jaar? Er is ieder jaar weer meer leuks te doen en het is slim om je daar vooraf al in te verdiepen. Dan weet je zeker dat je de leukste Sintactiviteiten op tijd regelt en dat ze niet al uitverkocht zijn. Zo zijn er  Sinterklaashuizen in Nederland die nu al volledig volgeboekt zijn, waar je geen kaartjes meer voor kunt krijgen! Enorm jammer als je daar graag een kijkje wilde nemen met de kids.

Theatershow: het Feest voor Sinterklaas

Gelukkig zijn er nog veel meer leuke dingen te doen tussen de intocht van Sinterklaas en het moment waarop hij weer teruggaat naar Spanje. Neem nou de theatershow Het Feest voor Sinterklaas. Dat is een superleuke Sintshow die in 2022 te zien is in 5 theaters in Nederland - met op elke locatie 3 shows op één dag. Daar wil je bij zijn toch?

Planpiet & Juffrouw Pita

Elk jaar komen Planpiet en Juffrouw Pita met Sinterklaas mee uit Spanje om de Nederlandse theaters op stelten te zetten. Ken je die twee al? Misschien van hun grote Sinterklaashit 'Samen op de daken'? Of anders van hun eerdere shows, want ze staan al 10 jaar elk jaar in de theaters met hun Sintshow.

Samen op de daken - Planpiet & Juffrouw Pita

Superleuke Sinterklaasliedjes

Deze twee pieten zijn supermuzikaal en zetten ieder jaar uitverkochte shows neer in de theaters. Dit jaar brengen ze maar liefst 3 nieuwe Sinterklaasliedjes uit:

  • 100.000 wensen
  • Dansa los Pietos
  • Van links naar rechts

Alle liedjes van Planpiet en Juffrouw Pita - ook deze gloednieuwe - zijn te beluisteren op Spotify, superleuk in de aanloop naar het Sinterklaasfeest.

Planpiet & Juffrouw Pita op Spotify

Playlist op Spotify

Het Feest voor Sinterklaas

In de interactieve theatershow Het Feest voor Sinterklaas nemen Planpiet & Juffrouw Pita jullie mee in een spannend avontuur. Het feest is in gevaar, maar gelukkig doen de pieten hun best om het te redden. In de show zien jullie ook Klunspiet, de danspieten en natuurlijk Sinterklaas himself.

Verlanglijstje mee naar het theater

Bij de theatershow van 2022 is het belangrijk dat alle kinderen hun verlanglijstje meenemen naar het theater. Dat leveren jullie bij de ingang van het theater in, waarna het tijdens de show op het podium te zien zal zijn. Hoe leuk is dat?!

Verlanglijstje Sinterklaas - Planpiet & Juffrouw Pita

Meet & Greet met alle pieten en Sinterklaas

De show duurt 60 minuten - daarna is er natuurlijk een Meet & Greet met alle pieten en Sinterklaas. Je kunt erbij zijn in de volgende theaters:

  • Theater Lampegiet in Veenendaal : zaterdag 19 november
  • Zimihc theater in Utrecht: zondag 20 november
  • Theater De Schoudermantel in Odijk: zaterdag 26 november
  • ICOONtheater in Amersfoort: zondag 27 november
  • Theaterzaal CCNV in Harderwijk: zaterdag 3 december

Elke speeldag zijn er drie shows:

  • om 11.00 uur (deur open om 10.45 uur)
  • om 13.30 uur (deur open om 13.15 uur)
  • om 16.00 uur (deur open om 15.45 uur)

Waar gaan jullie naar de show Het Feest voor Sinterklaas?

Tickets bestellen

Online danslessen van Planpiet

In de aanloop naar de Sinterklaasperiode kun je op de website van Het Feest voor Sinterklaas al een heleboel leuke dingen vinden. Wat dacht je van de online danslessen van Planpiet? Daarmee kunnen jullie je perfect voorbereiden op de show, zodat je daar niet alleen met alle liedjes kunt meezingen, maar ook meedansen!

Dit is bijvoorbeeld de dansinstructie voor het nieuwe liedje Dansa los Pietos:

Maar er is meer! Wat dacht je van verschillende leuke kleurplaten van Planpiet & Juffrouw Pita, en een superleuk Pietendiploma:

Pietendiploma Planpiet & Juffrouw Pita

Dit kant en klare Pietendiploma is ideaal als je ergens een Pietengym organiseert voor de kinderen.

Geweldige Sinterklaastijd voor de kinderen!

Met de liedjes, de dansjes, de shows Het Feest voor Sinterklaas, de kleurplaten en het Pietendiploma helpen Planpiet en Juffrouw Pita jou in de voorbereidingen voor een geweldige Sinterklaastijd voor je gezin. Superleuk, of niet dan?!