Kinderen willen graag op hun ouders lijken. Dat merk jij vast ook binnen je gezin. Heb je als moeder een paar mooie oorbellen? Dan wil jouw kind dit hoogstwaarschijnlijk ook. Heeft papa een sporthorloge? Dan wil je kind waarschijnlijk ook zo’n horloge om tijdens het voetballen of trampolinespringen. Maar is een smartwatch een goed idee voor een kind? Het antwoord op deze vraag is ja! En wij zullen je vertellen waarom.

Maakt sporten leuk(er)!

Het dragen van een sporthorloge heeft op je kind hetzelfde effect als dat het op jou heeft. Sporten wordt een stuk leuker wanneer je de data kan tracken. Wow, 3.000 stappen gezet tijdens een potje hockey! Honderden keren op een neer gesprongen op de trampoline in de achtertuin, cool! Door dit soort gegevens te zien, wordt jouw kind aangespoord om vaker te bewegen. Zo wordt gym, buiten spelen of naar de voetbal- of atletiek club een stuk leuker. Een sporthorloge kan hier iets voor elkaar krijgen wat voor veel ouders lastig kan zijn.

Blijf in contact met je kinderen

Een kinder smartwatch is een geweldige manier om in contact te blijven met je kinderen. Zo zit er in veel sporthorloges voor kinderen een GPS, waardoor je altijd weet waar je kinderen zich bevinden. Dit is erg fijn wanneer ze voor het eerst alleen naar school fietsen of wanneer ze met de klas op een uitje gaan. Daarnaast kun je bellen via het horloge en ontvangen zij de berichtjes die je naar hun telefoon stuurt ook op het horloge. Dit is handig wanneer zij hun telefoon niet bij zich hebben. 

Wijzer worden

Een smartwatch leert je kind wijzer worden. Zo leert je zoon of dochter goed klokkijken! Niet slechts op een digitale klok, maar ook op een analoge klok. Wanneer je kind gedurende de dag op zijn of haar horloge kan kijken om te zien hoelaat het is, zal hij of zij het concept van tijd sneller onder de knie krijgen. Klokkijken geeft structuur aan onze dagen. Iets wat voor een jong kind misschien nog niet heel belangrijk is, maar dit wordt het wel! Met een smartwatch kun je hen goed voorbereiden!

Veel ouders vragen zich af of het een goed idee is om hun kind een smartwatch cadeau te doen. Wij vinden van wel! Een sporthorloge motiveert je kind uit om lekker buiten te spelen en leert je zoon of dochter snel klokkijken. Daarnaast weet jij als ouder de gehele dag waar je zoon of dochter zich bevindt. Super handig!