Maak kennis met de taken van de Marechaussee

Tijdens een kinderfeestje bij het Marechausseemuseum maken kinderen spelenderwijs kennis met de taken van de Marechaussee: bewaken & beveiligen, grenspolitie en militaire & internationale taken. 

Een kinderfeestje duurt ongeveer 1,5  tot 2 uur en wordt begeleid. In overleg is een kinderfeestje op maat altijd bespreekbaar.  

Feestje: Wie ben ik?

We beginnen met een junior-rondleiding door het museum om de taken van de Marechaussee te ontdekken. Je leert van alles over onderzoek, beveiliging en bewaking.

Na de rondleiding ga je aan de slag in de workshop paspoort maken. 

Je identiteit is belangrijk: zonder identiteit kun je in een land als Nederland eigenlijk niet bestaan. je paspoort speelt daarin een grote rol. Maar als je nu eens iemand anders kon zijn?leef je uit in het maken van een neppaspoort en stap even in het leven van een ander. 

Feestje M-lab: Dossier Top Secret

Het Marechausseemuseum is dé plaats om meer te leren over forensisch onderzoek. Want sporen zoeken, feiten combineren en een plaats delict veilig stellen, dat is nou precies een mooi karweitje voor de stoere mannen en vrouwen van dit defensie-onderdeel. In Dossier Top Secret kun je nu zelf leren sporen te onderzoeken en feiten te combineren tot een sluitend verhaal. In de tuin van het museum staat een zeecontainer; kun jij met de gevonden sporen het verhaal ontrafelen? In het M-lab gaan jij en je vrienden samen aan het werk met het forensisch onderzoek.