Airborne Museum Hartenstein
Utrechtseweg 232, 6862AZ Oosterbeek

Het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek neemt je mee op een reis door de tijd naar het indrukwekkende oorlogsverleden van deze regio. Alle bezoekers, jong en oud,  worden op een belevenisvolle wijze meegenomen in de geschiedenis van de Slag om Arnhem. Deze regio kent een rijk oorlogsverleden. Het is belangrijk dat herinneringen levend blijven, zeker ook bij kinderen. Zij zijn tenslotte onze toekomst.  

Met interactieve tentoonstellingen en meeslepende verhalen, neemt het museum gezinnen mee op een educatieve reis door een cruciaal hoofdstuk van de geschiedenis.

Jongen kijkt naar tentoonstelling Airborne museum

Speurtocht door Park Hartenstein

Gezinnen kunnen meedoen aan een interessante speurtocht door Park Hartenstein. Trek er samen op uit en ontdek de sporen van de oorlog in Park Hartenstein. In september 1944 werd er zwaar gevochten in het park rondom het museum. Als je heel goed kijkt zie je nog steeds verschillende sporen. Loop door Park Hartenstein heen en los met behulp van de kaart de puzzels op. Lukt het jou om de antwoorden te vinden?

Airborne Museum at hartenstein

Missie Hartenstein

Laat je door soldaat Tommy meenemen in de Slag om Arnhem en beleef het Airborne Museum. Missie Hartenstein is een audiotour met speurtocht voor kinderen tot 12 jaar. Onder begeleiding van Soldaat Tommy Atkins lossen kinderen puzzels en opdrachten op. 

Door de audiotour kijken ze naar objecten en luisteren ze naar verhalen over de Slag om Arnhem en de mensen die dit meegemaakt hebben. 
Deze volledig op maat gemaakte audiotour is ingesproken door YouTuber Boris Lange. Missie Hartenstein is gratis bij een bezoek aan het museum.

Meer rondleidingen en speurtochten

Naast eerdergenoemde audiotour en speurtocht organiseert het museum ook de Speurtocht Airborne at the bridge en een rondleiding over de John Frostbrug. Het ooggetuigen verhaal laat kinderen ontdekken hoe het vroeger was om als kind De Slag om Arnhem mee te maken. Kinderen zijn onze toekomst en het museum weet dat het belangrijk is dat het verleden levend blijft. Via diverse kindvriendelijke tours en speurtochten worden jeugdige bezoekers op een boeiende wijze geïnformeerd.

Airborne experience

Dus waar wacht je nog op? Breng jouw gezin mee naar het Airborne Museum Hartenstein en laat geschiedenis tot leven komen op een manier die zowel leerzaam als plezierig is voor jong en oud! Koester herinneringen en ontdek samen de ongelofelijke verhalen. 

 

Reserveer mijn tickets!

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor