Staatsbosbeheer De Betuwe

Haarweg 6, 4214KL Vuren

Staatsbosbeheer beheert maar liefst 146 natuurgebieden in Nederland. Ze ontwikkelen en beschermen het groene erfgoed van ons land. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat ook onze kinderen later nog met hun kleinkinderen de natuur kunnen beleven. Ze brengen de natuur dichter bij mensen.

Kinderen en natuur

Kinderen spelen van nature graag buiten. Lekker ravotten, ontdekken en speuren. Al hebben ze soms een zetje nodig om naar buiten te gaan, als ze er eenmaal zijn, dan vermaken ze zich er prima. 

Staatsbosbeheer heeft een uitgebreid aanbod voor kinderen om ze lekker te laten ontdekken in de natuur. Naast prachtige natuurgebieden, beheren ze ook wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen, speelbossen in de natuur, een boomkroonpad en diverse activiteiten. Zoals speuren naar sporen, uilenballen pluizen, wordt hulpboswachter of ga bij de jeugdnatuurclub.

Op diverse plaatsen in Nederland zijn er buitencentra. In deze buitencentra van
Staatsbosbeheer valt veel te zien, te beleven en te leren. Vanaf hier worden regelmatig
activiteiten voor kinderen georganiseerd. Deze vind je allemaal in de agenda van Go-Kids.
Dus voor een boswandeling met net iets extra’s ga je naar een natuurgebied van
Staatsbosbeheer.

Overnachten

Kamperen in de natuur! Hoe gaaf klinkt dat? Niet op een camping, maar zoek het avontuur op in het bos. Oftewel: Logeren bij de boswachter.

Staatsbosbeheer beschikt over 22 natuurkampeerterreinen en 5 groepsterreinen. Rust, vrijheid en ruimte vind je op deze terreinen. Meer informatie over deze terreinen vind je hier.

De Betuwe

Ingeklemd tussen Waal, Nederrijn en Lek en doorsneden door de mooie Linge staat De Betuwein het teken van rivieren: griendbossen, een afwisseling van natte en droge gronden, uiterwaarden met nieuwe natuur en weidse vergezichten over traag stromend water. Een perfecte omgeving om te fietsen of één van de vele wandelroutes te lopen.

Wandel langs de eeuwenoude eendenkooien, forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en kastelen. Rond het kasteel op landgoed Soelen zijn graanakkers, weilanden en bossen met lange statige lanen te vinden. En fruitboomgaarden natuurlijk, het is hier voor niets de Betuwe: mooi in alle jaargetijden, onverslaanbaar in het voorjaar als de appel-, peren- en kersenbomen in bloei staan.

Activiteiten voor kinderen

In de Betuwe is van alles te doen voor kinderen. Zo kan je bij Speelbos De Kleine Waterlinie in het Lingebos eindeloos met water kliederen, in bomen klauteren en verstoppertje spelen. In het Lingebos bevindt zich ook een recreatieplas. Met mooi weer kan je hier heerlijk zwemmen.