Leren zeilen

Bij Zeilschool Windemanneke kunnen kinderen vanaf 8 jaar leren zeilen. De zeillessen worden gegeven in het watersportgebied Eiland van Maurik in de Betuwe en in recreatiegebied Gravelbol bij Wijk bij Duurstede. Het motto van deze zeilschool is: Zeilen leer je door het te doen.

Dat lijkt me leuk!

Zeilcursus

Bij Zeilschool Windemanneke worden zeillessen aangeboden in een optimist en een Laser Pico. De Optimist is erg geschikt om het zeilen te leren en daarom beginnen kinderen vanaf 8 jaar in deze boot. De kinderen leren vliegensvlug en op natuurlijke wijze de eerste beginselen van het zeilen. De Laser Pico is de ideale vervolgboot maar wordt ook ingezet voor kinderen vanaf 12 jaar die nog geen zeilervaring hebben. De Laser Pico geeft meer uitdaging, en de mogelijkheid om de techniek van het zeilen verder te ontwikkelen. 

Kinderen leren van alles tijdens de zeilcursus: stand van de zeilen, overstag gaan en gijpen, aanleggen, opkruisen, alles komt aan bod tijdens de lessen. Net zoals de namen van bootonderdelen en zeiltermen. 

De kinderen gebruiken de scheepjes van de zeilschool en varen een parcours of maken samen een zeiltochtje. Ze worden begeleid door de instructeur vanuit een motorboot. 

Veiligheid staat natuurlijk voorop en daarom dragen alle kinderen een reddingsvest van de zeilschool en zijn  er wetsuits te leen. 

Er worden groepslessen voor kinderen aangeboden maar het is ook mogelijk om privélessen te volgen. 

De vorderingen van ieder kind worden bijgehouden op een CWO-vorderingenstaat. Als het vereiste niveau bereikt is, kan de vorderingenstaat worden omgezet in een CWO-diploma Jeugdzeilen niveau I, II of III. 

Zeilkamp

In de zomer wordt er een jeugdzeilweekend en een jeugdzeilweek georganiseerd. Deze kampen zijn in juli en zijn voor kinderen van 8 tot 16 jaar. Kinderen van alle zeilniveaus zijn welkom, van beginners tot gevorderden.

Tijdens het kamp gaan de kinderen natuurlijk elke dag zeilen. Zeiltechnieken en -vaardigheden worden geoefend en op speelse wijze wordt de theorie in de praktijk gebracht. Ook worden er leuke spellen op het water gedaan met de zeilbootjes. 

Dit kamp is een dagkamp en is dus zonder overnachting. 

Meer informatie