Muzieklessen voor kinderen

Wil jouw kind een muziekinstrument leren spelen? Bij Ritmiek Dans en Muziek kan je verschillende instrumenten leren spelen. Ook worden er lessen aangeboden om kinderen kennis te laten maken met verschillende muziekinstrumenten. Een kleine greep uit het aanbod:

Muziekgevoel

Voor een opgroeiend kind is het erg belangrijk om muziek te leren voor het creatief vermogen. Met de cursus Muziekkracht legt je kind spelenderwijs de ideale basis voor het leren bespelen van muziekinstrumenten. De kinderen leren noten lezen en instrumenten onderscheiden. Maat- en ritmegevoel, luisteroefeningen, instrumentaal spel en improvisatie komen aan bod. Zo gaat er een nieuwe, betekenisvolle wereld van de muziek voor hen open.

Muziekkeuze

Muziekkeuze is voor kinderen die graag een instrument willen leren bespelen maar nog niet goed weten welke het beste bij hen past. Samen in een groep van tenminste vier tot maximaal acht kinderen, ontdek je het plezier van een instrument leren bespelen. Er komen acht verschillende instrumenten voorbij, die je steeds vier weken bespeelt. 

Blokfluit

De blokfluit is een houten blaasinstrument. Je speelt het aan door in de kop te blazen en zo lucht in trilling te brengen. De blokfluit heeft een bereik van bijna twee octaven en wordt gebruikt in de klassieke muziek en de moderne muziek. Het is een cool instrument, je kunt er zelfs mee swingen.

Drums

Een drumstel is een verzameling slaginstrumenten dat door 1 speler wordt bespeeld. De basisopstelling bestaat uit een aantal trommels en bekkens. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen al drumles volgen.

Keyboard

Op een keyboard kun je zelf je favoriete muziekstijl kiezen, ritmes invoegen, een klankkleur instellen en een tempo kiezen. Eigenlijk ben je dus naast muzikant ook een beetje componist.

Verschillende locaties

De lessen worden gegeven op verschillende locaties in Arnhem, Dieren, Doorwerth, Oosterbeek, Renkum, Wageningen en Wolfheze. Bij voldoende aanmeldingen worden lessen in principe op elke locatie aangeboden. Op de website van Ritmiek Dans en Muziek vind je hier meer informatie over. 

Meer aanbod

Ben je op zoek naar danslessen? Of wil je kind zingen in een kinderkoor? Ook dat kan bij Ritmiek Dans en Muziek!

Meer informatie