Muziek maken met peuters en kleuters

Peuter en kleuters vinden het heerlijk om muziek te maken! Bij Ritmiek Dans en Muziek worden verschillende muzieklessen voor peuters en kleuters aangeboden. 

Muziek op schoot

Samen op een muzikale ontdekkingstocht met zingen en bewegen! Muziek op schoot zijn lessen voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar samen met een volwassene. Dit kan zijn papa, mama, opa, oma of een andere volwassene!

Muzieksafari

Speciaal voor kinderen van 2 t/m 4 jaar. Spelenderwijs maken zij kennis met muziekinstrumentjes en zullen zij hun stem ontdekken. Als in een echte safari maken zij een reis door de wilde natuur van muziek.

Muziekreis

Muziek en bewegen speelt in op het bewegend leren en ontdekken van kinderen. In de cursus leren de kinderen spelenderwijs de muzikale aspecten als hoog-laag en snel-langzaam. Dit wordt verwerkt in liedjes en muzikale activiteiten waarbij er ook gebruik wordt gemaakt van materialen en instrumentjes.

Jong op viool

Jong leren op viool is een cursus bedoeld voor kinderen uit groep 1/2 van de basisschool. In groepjes van vier kinderen kunnen ze spelenderwijs kennismaken met de beginselen van het vioolspel. Er zal veel geklapt, gezongen, bewogen en ‘gegoocheld’ worden op het instrument.

Verschillende locaties

De lessen worden gegeven op verschillende locaties in Arnhem, Dieren, Doorwerth, Oosterbeek, Renkum, Wageningen en Wolfheze. Bij voldoende aanmeldingen worden lessen in principe op elke locatie aangeboden. Op de website van Ritmiek Dans en Muziek vind je hier meer informatie over. 

Meer aanbod

Ben je op zoek naar een dansles voor peuters of kleuters? Of een muziekinstrument leren spelen? Ook dat kan bij Ritmiek Dans en Muziek!