Voedsel hulp ook in Nederland hard nodig

Nu het coronavirus weer in volle vaart door Nederland raast, kunnen steeds meer mensen hun werk niet meer doen. Sommige van die mensen missen daardoor zoveel inkomen dat ze niet genoeg geld meer hebben om gezonde maaltijden voor hun gezinnen te betalen. Voor die mensen komt hulporganisatie Het Rode Kruis in actie. En onze partner Kidsweek helpt Het Rode Kruis bij deze actie.

Eén maaltijd per dag

In Nederland komen steeds meer gezinnen geld tekort voor een gezonde maaltijd. Veel mensen kunnen dan bijvoorbeeld aankloppen bij de Voedselbank, maar voor sommigen gaat dat niet. Bijvoorbeeld mensen die wel in Nederland wonen, maar geen verblijfsvergunning hebben. Voor die mensen zet Het Rode Kruis zich in. De organisatie is gestart met een actie, waarmee ze wekelijks drieduizend mensen in Nederland helpen aan boodschappen. Het doel is om ze de komende weken tenminste één maaltijd per dag te geven. Mensen die willen doneren, kunnen hun bijdrage storten op giro 7244.

Geef een Kidsweek cadeau en steun daarmee ook Het Rode Kruis

In de komende weken doneert kinderkrant Kidsweek voor elk proefabonnement van 10 weken voor € 10,- dat wordt afgesloten € 3,50 aan dit voedselprogramma. Voor dit bedrag kan het Rode Kruis een warme én een koude maaltijd bekostigen. Kidsweek (7+) verschijnt wekelijks met het belangrijkste wereldnieuws, maar staat ook vol slimme weetjes, puzzels, dierennieuws en moppen. De krant is leerzaam én leuk en daarom een ideaal cadeau voor de feestdagen.

Bestel een proefabonnement

 

Kidsweek op Go-Kids