Gastblog door Maureen Eising

Waar blijft de lente

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben zo onmeunig toe aan de lente. Al die regen en wind van de afgelopen weken ik ben er wel klaar mee. Ik ben al 4 maanden aan het snotteren en voel me alles behalve een beetje fit.  Dus kochten we vorige week al een nieuw zwembad voor in de tuin en een nieuw trampolinenet, gewoon om de lente af te dwingen nu eens te komen. Helaas werkt mijn tactiek nog niet zo, dus leef ik me nu uit op de broodtrommels en monkeyplatters. Misschien als we het samen doen dat de zon vanzelf langs komt. Laten we er voor gaan.

Nieuw leven begint

Het zal niet lang duren voor de eerste kuikentjes uit het ei komen. Wij hebben ze al vast op een monkeyplatter gemaakt. Ik zeg we omdat onze Sophie vandaag geholpen heeft aan dit blog. Super gezellig om dat samen te doen. Een echt mama en dochter moment samen in de keuken. Ik hou ervan. Ik ben begonnen met het snijden van de ananas in plakken. Daar hebben we met wortel pootjes, een snavel en een hanenkammetje op gemaakt. Bij de Wibra kocht ik eetbare oogjes. Aan een spiesje reeg ik nog wat aardbeitjes en poffertjes. Het smullen kan beginnen.

Konijnen lunch

Dit konijntje lijkt precies op Patty. Kennen jullie haar nog het lieve konijntje uit Maple Town. Ik kon er als kind geen genoeg van krijgen. Onze dochter heb ik het ook wel eens laten zien, maar die was er niet zo van onder de indruk als dat ik dat was. Dus voor haar een konijnen lunch, maar voor mij is het stiekem een Maple Town lunch. Ik ben begonnen met een ei koken. Zodat hij daarna in de eivorm kan en in de koelkast. Ideaal zo heb je heel makkelijk een konijntjes vorm. Eronder wat geschaafde wortel en een vakje is alweer vol. Rechtsonder wat aardbeitjes en in het kleine vakje gepofte rijst.

Als basis voor het konijntje heb ik eerst een dubbele casino volkoren belegd. Van ham maak ik het gezicht en de oren en met een rondjes uitsteker heb ik van snijworst de wangetjes gemaakt. Kaas fungeert als snuitje en met eetbare stift tekende ik een neusje. Heb je dit nou niet in huis, geen probleem ook een rozijn werkt prima. Voor de ogen gebruikte ik prikkers. Nog een strikje in de haren en klaar is de lunch.

Lieve lieveheersbeestjes en pure chocola

Zaterdagmiddag was echt zo’n moment waarop we zin hadden wat te maken, maar wat niet te ingewikkeld was. Iets lekkers maar toch ook gezond. En dus besloten we om met pure chocolade aan de slag te gaan. Ook hierbij was onze dame weer van de partij. Sophie smolt de chocolade au bain marie. Een pannetje heet water op het vuur met daarboven een bak (hittebestendig). De bak en het water raken elkaar niet en de chocolade smelt gelijkmatig. Blijf wel roeren dit is erg belangrijk. Als de chocolade gesmolten is haal je de schaal van het vuur. Dip de dunne kant van de aardbei in de chocola en laat dit even opstijven in de koelkast. Ondertussen kan de overige chocolade wat afkoelen zodat je het in een spuitzak kan doen. Heb je dit niet neem dan een boterhamzakje en knip daar een puntje af. Teken met de chocolade een lijntje van de vleugels en stippen op de rug. Als oogjes heb ik weer eetbare oogjes gebruikt. Deze kun je vastplakken met chocola. Even in de koelkast om te drogen en klaar zijn je lieveheersbeestjes. Maar toen hadden we natuurlijk nog chocolade over en aangezien weggooien zonder is bedachten we dat mandarijn met chocola vast ook een heerlijke combi was. Dus ook de mandarijnen werden in de chocolade gedoopt om daarna nog even te drogen in de koelkast.

Met een kartelmes tover je elk simpel stukje groente, fruit of worst om tot een simpel feestje. De worteltjes en worst sneden we dus met een kartelmes en met wat prikkers en siliconen bakjes tover je al snel een heerlijk tussendoortje op tafel. De kiwi sneed ik voorzichtig zigzaggend in zodat er een leuk bloemetje ontstond. Nog wat walnootjes erbij  en tomaatjes voor de kleur en wij konden heerlijk genieten van een wel heel lekker bordje.

 

Met zoveel vrolijkheid en kleur kan de lente toch niet op zich laten wachten. Wij hebben er in ieder geval al heel veel zin in!

Wil je meer broodtrommel inspiratie opdoen? Volg Maureen dan op haar insta account ekmaureen