Het is een hele rare tijd, maar dat geldt nog meer als het nu net je verjaardag is. Toch kun je ondanks de Corona beperkingen een hele leuke verjaardag hebben.

Als je jarig bent in de maanden maart, april, mei en misschien wel juni 2020, dan is de kans groot dat je jouw verjaardag niet gaat lopen, zoals je normaal altijd je verjaardag viert. Het is anders, want je vriendjes, familie, opa en oma's mogen niet op je feestje komen. Dat is even slikken, als de mensen om wie je geeft niet naar je feestje mogen komen. Bezoek ontvangen tijdens de Corona tijd is geen goed idee. Dus je kan het familiefeest uitstellen en ook het Kinderfeestje gaat voorlopig niet plaatsvinden. Maar... je wilt natuurlijk wel een bijzondere verjaardag, want jouw geboortedag helemaal niet te vieren is toch een beetje gek en vooral heel saai. En misschien kan jouw omgeving met deze tips je toch een beetje  verwennen met deze aandacht en cadeaus.

Versiering enzo

Net als altijd, hang het huis vol slingers en andere versiering. Misschien stiekem wel een beetje meer dan normaal. En die kun je ook extra lang laten hangen! Wij hebben een stoffen vlaggenlijn gemaakt en als milieuvriendelijk alternatief voor ballonnen kun je ook herbruikbare papieren bollen gebruiken.

Op school maken klasgenootjes normaal altijd een verjaardagsmuts van papier. Dat kan dus nu de enige "klasgenoot", je grote broer of papa of mama doen. Inventariseer van te voren welke kleuren de jarige job mooi vind en maak een zelfgemaakte verjaardagskroon.

Taart bakken kan jezelf doen, maar natuurlijk ook bestellen bij de plaatselijk bakker. Dat zal de bakker heel fijn vinden, want de kleine ondernemer heeft in deze Corona - crisis wel ontzettend moeilijk. Alle beetjes helpen. Mocht jezelf willen bakken, dan kun je natuurlijk een heerlijk taart maken in het thema Pasen, lente of als je een hele uitdaging wilt, een 3D taart van hem of haar favoriete stripfiguur.

Cadeaus

Misschien liggen de cadeaus al wekenlang klaar, omdat de jarige job hele duidelijke wensen heeft, maar je kunt natuurlijk ook bij de verschillende internet winkels eentje uitzoeken. 

Voor veel kinderen is een verjaardag extra feestelijk met nieuwe kleding. Met een nieuwe outfit, speciaal voor jouw verjaardag, voel je je de hele dag bijzonder!

Op de dag zelf

Op een “normale” verjaardag heb je vaak allerlei verplichtingen. Doordeweeks moet iedereen naar school en werken. In het weekend heb je misschien sport of andere dingen. Nu heb je alle tijd om de verjaardag van de jarige job te vieren, want tijdens de Corona gaan al die dingen niet door. De jarige meid of jongen mag de hele dag zelf bepalen wat ze wil doen. Welke spelletjes er worden gespeeld of wat er wordt geknutseld, een leuke fotoshoot buiten met je zusje is ook heel leuk en natuurlijk het bepalen wat er wordt gegeten tijdens het avondeten... De jarige job mag dit natuurlijk helemaal zelf kiezen. En... vergeet het toetje niet, als bijzondere afsluiting van de dag.

Heel veel aandacht op afstand

Er kan dan weliswaar niemand langskomen, maar dat betekent niet dat de mensen in jouw omgeving de jarige dame of heer gaan vergeten. Ook door familie, vrienden, kennissen en vriendjes & vriendinnetjes kan de jarige enorm verwend worden.

Laat de familie de cadeaus sturen via de post. Het uitpakken kun je dan doen met een videoverbinding in de Whatsapp, of je kunt er een een filmpje van maken en die dan opsturen naar de afzender van het cadeau. Natuurlijk kun je ook de cadeautjes in de brievenbus doen of aan de deurklink hangen. Als je dan aanbelt en meteen loopt verspreid je de Corona niet. Dat is zo'n leuke lieve verrassing!

Uiteraard kun je natuurlijk ook heel veel leuke kaartjes laten sturen of een leuke grote kaart die, als je hem open maakt een liedje gaat spelen. Heb je geen kaarten in huis, dan kun je natuurlijk ook online een kaartje bestellen.

Digitale verjaardagswensen

Lang leve de digitale communicatie! Wat zijn video calls leuk, met één iemand of met een hele groep. Er zijn verschillende programmatjes, app-jes die je kunt gebruiken voor een videocall. Zo kunnen je met een hele groep vriendinnen tegelijk kletsen... Super feestlijk!

En hoe leuk is het als jouw jarige een super grappig filmpje van een van zijn of haar vriendjes of vriendinnetjes krijgt? Of meerdere vrienden die tegelijk een verjaardagslied zingen in een filmpje. Kinderen bedenken zelf vaak de leukste dingen, dus laat ze lekker hun gang gaan.

Met Tenor Gif Keyboard kun je zelf een gifje maken voor de jarige. Met een persoonlijk tekst en de naam van diegene die jarig is, maar je het helemaal bijzonder.

Nog meer leuke ideeën

Op Instagram zie je de laatste dagen heel veel foto’s met hartjesstoepen. Kinderen tekenen de stoep vol hartjes, om anderen een hart onder de riem te steken. Of om een een jarige te feliciteren.

Uitstel is natuurlijk geen afstel. Dus je kunt alvast nadenken over een leuke traktatie, voor als de school straks weer open is. Ook voor je kinderfeestje en de bijbehorende uitnodiging kun je alvast ideeën bedenken. Op Go-Kids vind je de leukste kinderfeestjes heel handig op een rijtje. 

Natuurlijk zal het anders zijn en worden er op de verjaardag heel veel mensen gemist, maar je kunt toch een super leuke verjaardag hebben, ook al zorgt de Corona uitbraak dat het allemaal anders is. Deze verjaardag zal nooit vergeten worden.