Schaatsen op natuurijs met kinderen in regio Arnhem en Betuwe

Eindelijk wordt het kouder weer en gaat het lekker vriezen. Met een beetje mazzel kunnen de schaatsen uit het vet gehaald worden. En samen met je kinderen kun je hopelijk lekker gaan schaatsen op natuurijs. Wat een leuk uitje is dat, schaatsen met kinderen op natuurijs. Hoe gaaf zou dat zijn?

Wij hebben natuurlijk zo onze favoriete plekjes in de regio Arnhem en Betuwe.  Duim je met ons mee dat het gaat lukken? Check van tevoren altijd de conditie van het ijs voordat je er op gaat. En we delen graag onze 5 tips voor schaatsen op natuurijs in regio Arnhem en Betuwe met jou:

 

  1. Schaatsen op de vijver bij Jachthuis Sint Hubertus in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dit kun je meteen combineren met een bezoek aan het Museonder of een lekker hapje eten in het restaurant bij het Park Paviljoen.

    kinderen schaatsen ijs

  2. Schaatsen op de vijver in Park Sonsbeek in Arnhem. Heb je nog tijd over? Leuke combinatie met een bezoek aan het Watermuseum direct naast het park.

  3. Schaatsen op de Rhederlaagse meren. Ideaal te combineren wanneer je bijvoorbeeld verblijft in Recreatiepark Rhederlaagse Meren of De Veerstal.

  4. Schaatsen op de natuurijsbaan in Doetinchem bij Sportpark Zuid. Eén van de mooiste ijsbanen van de Achterhoek.

    benen schaatsen natuurijs

  5. Schaatsen op het water bij Vakantiepark Eiland van Maurik. Midden in de Betuwe bij een kindvriendelijk vakantiepark kun je hier hopelijk ook weer schaatsen. Ideale combinatie wanneer je bijvoorbeeld overnacht op het Vakantiepark.

Mis je nog een leuke locatie in de regio Arnhem en Betuwe om te schaatsen op natuurijs? Laat het ons weten. Deze lijst kan altijd uitgebreid worden. Let van tevoren goed op of het ijs dik genoeg is om te gaan schaatsen. Duim je met ons mee dat het deze winter gaat lukken? Ik wens je alvast veel schaatsplezier!