Een leuk uitje met je gezin in de corona lockdown... dat valt nog niet mee. Er is natuurlijk heel veel dicht en we weten ook nog lang niet wanneer daar weer verandering in komt. En dan is het nog kerstvakantie ook!

Hoe fijn als je tóch een tof uitje kunt bedenken om er veilig met je kinderen op uit te gaan?! Autopuzzeltochten, fietsspeurtochten en wandelspeurtochten zijn superleuk voor het hele gezin, helemaal coronaproof

Puzzeltocht met de auto, fiets of wandelen

Coronaproof betekent afstand houden van anderen. Vooral lekker naar buiten dus, want daar is afstand houden veel makkelijker dan binnen. Buiten wandelen en fietsen is heerlijk - alleen is het voor kinderen niet altijd even enerverend. Het is dan ook slim om daar een leuke activiteit aan te koppelen.

Helemaal perfect als je die activiteit niet zelf hoeft te bedenken, dat het ook voor jou verrassend is... dat is precies wat je krijgt met deze funtochten:

  • Auto puzzeltochten
  • Fiets puzzeltochten
  • Wandel puzzeltochten

Auto fun tochten : gezellige auto puzzelrit in heel veel steden

Geweldig plan: lekker erop uit met de auto met je gezin. Niet zomaar rondrijden, maar een autopuzzeltocht doen. De puzzeltocht zit vol met toffe opdrachten, puzzels, vragen en foto- en filmopnames.

Kies bij je aanmelding voor de speciale Auto Fun Tocht voor kinderen - die zijn geschikt voor kids van 6 jaar en ouder.

Auto puzzeltocht - Funtochten

Fiets fun tochten: toffe fiets puzzeltocht met je gezin

Ga je er liever op uit met de fiets, met onderweg leuke opdrachten, puzzels en vragen? Dan kies je voor de Fiets Fun Tochten - een route van ca 20 kilometer  met onderweg 40 vragen en puzzels, en 10 opdrachten om leuke foto's of filmpjes te maken. Je ziet niet vooraf wat de route wordt, als je op een opdrachtenpunt bent krijg je pas de zien waar je daarna naar toe moet. 

Fiets puzzeltocht met kinderen - Funtochten

Onderaan deze blog vind je alle steden en gebieden met directe links naar de tochten die geschikt zijn voor kinderen. In welke van de 30 steden wil jij op pad met je gezin? Zoek 'm op! 

Wandel speurtocht: leuk wandelen met kinderen

Wandelen: hoe gezellig en gezond, lekker samen in de buitenlucht! Voor kinderen is het wel leuker als ze onderweg ook iets te doen hebben, en dat is precies wat je regelt met een Wandel Fun Tocht. De wandelroute is ca 6 kilometer, super dus om met de kids te lopen.

Je gaat niet op pad met een routekaart maar volgt de opdrachten op je smartphone: gewoon de aanwijzingen volgen. Onderweg ontdekken jullie allerlei leuke en interessante feitjes over de omgeving, krijgen jullie 40 vragen en puzzels, en opdrachten om foto's en filmpjes te maken. 

Speurtocht voor kinderen - Funtochten

Je hoeft de tocht niet per se achter elkaar uit te lopen - na het activeren van de app mag je er 72 uur over doen om alle opdrachten uit te voeren. Dat is handig!

Toffe puzzeltocht tijdens de lockdown

De puzzeltochten zijn te boeken voor heel veel verschillende steden en gebieden, hieronder vind je ze allemaal en kun je direct naar de tocht van jouw keuze (auto / fiets / wandel) in jouw stad of omgeving.