Knutselen voor Pasen

Wat is er leuker dan het huis gezellig maken nu de lente in aantocht is? Pasen valt vroeg dit jaar en de kans is groot dat we door corona nog niet heel veel uitstapjes kunnen maken. Dan maken we het dus maar extra gezellig in huis! Houden je kinderen van knutselen? Met deze tips van Crea voor kids en De Knutseljuf kunnen ze lekker aan de slag! Voor de meeste knutselwerkjes heb je het materiaal waarschijnlijk wel in huis. Veel knutselplezier!

Paasbus

Toet toet! Daar komt je paasbestelling aan! Heb jij ook heerlijke chocolade paaseitjes besteld? Dan worden ze nu bezorgd met deze paasbus van karton en wc-rolletjes. De paashaas zit al voor het raam naar jou te zwaaien. 

knutseltip pasen

Paaslichtjes

Schattige paaslichtjes maak je eenvoudig van gele papieren bekertjes, wit A4 papier, mooie stiften en..  een prikpen! Prik, prik, prik en door de gaatjes schijnt dan het licht van het waxinelichtje (op batterijen) en dat geeft natuurlijk een gezellig sfeertje!

paaslampje

Wollige eierdopjes

Wil je zelf een leuk eierdopje maken voor het paasontbijt? Maak dan deze leuke kuikentjes met wol! Ze zijn eenvoudig te maken en staan sfeervol met de Paasdagen! Met 'n klein bolletje wol, een wc-rolletje (of een halve keukenrol) en wat lijm, kan je best wat knutselplezier hebben! Het is eigenlijk bijna voor alle leeftijden, want je hoeft alleen maar wat wol om een kartonnen rolletje te wikkelen. 

eierdopje knutselen

Paaskrans van wc-rolletjes

Maak zelf een paaskrans van wc rolletjes met kleine minikleurplaatjes. Dit is heel simpel om te maken maar het staat heel gezellig in huis! De basis is bij alle kransen hetzelfde: bind 6 (lege) wc-rollen met een touwtje tot een krans . Vooraf kun je de rollen eerst verven of beplakken met gekleurd papier of andere dingen. Wij hebben eerst de rollen geverfd, toen aan elkaar gemaakt, en daarna pas veertjes en plaatjes erop geplakt.

paaskrans

Paasei bekleden

Een paasei bekleden is een aardig klusje, maar het is zo de moeite waard om dit te maken! Het is prachtig om een paasei bijvoorbeeld zien te veranderen. Laagje voor laagje bouw je het op en je maak zo je eigen creatie! Een leuk creatief klusje voor de wat oudere kinderen.

paasei bekleden

Paashangers maken

Met klei kan je verschillende leuke dingen doen. Het principe voor deze kleurige paashangers is niet moeilijk. Je maakt het eerst van klei en laat het een dagje drogen. En dan kan je lekker aan de slag met kleurtjes en patroontjes. 

paashangers maken

Nog meer tips!

Op de website van Crea met Kids staan nog veel meer leuke tips om lekker te knutselen voor Pasen. Wat dacht je van dit schattige kuikentje, deze leuke kippenbeker of dit kuikentje dat uit een ei komt. Fijne paasdagen!

knutselen pasen