Er zijn veel kindvriendelijke vakantieparken in Nederland. Maar welke zijn de beste, de mooiste of de leukste? Ieder bungalowpark noemt zich al snel kindvriendelijk. En er zijn nogal wat bungalowparken. In de praktijk is er nogal wat verschil. Op het gebied van luxe, van faciliteiten en extra's. Welke eisen stel je aan accommodatie, faciliteiten en andere zaken? Hoewel iedereen anders is, zijn er voor kinderen een aantal zaken belangrijk, want oh wat is het fijn als ze lekker kunnen buiten spelen, zwemmen, klimmen en klauteren in het bos.

Weekendje weg in Gelderland met kinderen

Een leuk weekendje weg met kinderen is als een mini-vakantie. Je kijkt er naar uit, en de kinderen ook! Geniet van tijd met elkaar en breng een bezoek aan de leuke attracties in de omgeving. Of bezoek een mooi natuurgebied en klim en klauter samen in de bomen. Een weekend in de Gelderse streken is plezier voor het hele gezin! Wij namen de proef op de som en vertrokken voor een weekendje naar de Veluwe. 

Erop uit met kinderen in de Veluwe

Gelderland is een prachtige uitvalsbasis voor een vakantie, weekendje weg of dagje uit. Heerlijk wandelingen op de Veluwe, waar de natuur vrij spel heeft en waar je edelherten en wilde zwijnen tegen komt. Zoveel vierkante kilometers wilde natuur doet iets met je. Naast rust, vind je op en rond de Veluwe bijzondere activiteiten, zoals mountainbikers, klimmers, ruiters en zelfs zeilers. Je kunt dus fijn een heerlijk dagje, weekend of weekje weg en lekker met het gezin ontspannen op de groene en ruime Veluwe, want daar leent de Veluwe zich perfect voor. De Veluwe staat bekend om Het Nationale Park De Hoge Veluwe en de vele dagattracties zoals Apenheul en Burgers' Zoo. Maar er is nog zoveel meer moois te zien! We snappen dat je niet alles in één dag kan ontdekken: blijf daarom gerust slapen bij Landal Rabbit Hill, die centraal op de Veluwe ligt. De huisjes van Landal Rabbit Hill liggen lekker ruim middenin het bos, tussen de bomen. Er is ook een camping, waar je met je tent, camper of caravan ook heerlijk rustig kunt overnachten.

Vakantieparken Landal Rabbit Hill; leuk voor jong en oud!

Hoe kies je een leuk park voor een weekendje weg of gezinsvakantie? Ik filter op de website van Landal vaak op locatie, als ik al een idee heb waar ik naartoe wil, of ik sorteer juist op de prijs. Vervolgens kijk ik naar verschillende factoren: faciliteiten op het park, uitjes in de omgeving, zwembad op het park en welke activiteiten ze nog meer aanbieden. Veel parken zijn echt heel erg leuk om te bezoeken met de kinderen. We hebben een weekendje overnacht in Landal Rabbit Hill; echt een aanrader!

Start je vakantie of weekendje weg met de Landal app!

Heb je een familie-vakantiehuis, een gezellig kinderaccommodatie, een babybungalow of een sfeervolle safari-tent geboekt? De vakantievoorpret begint bij het downloaden van de Landal app in de apple store of in Google play. Kies een park en kijk meteen welke activiteiten er allemaal georganiseerd worden tijdens je verblijf. Maak alvast een reservering in het restaurant, want wij waren daar net te laat mee; de Brasserie was op zaterdagavond helemaal volgeboekt. Gelukkig heeft het personeel ons getipt om te reserveren bij Buds Tolhuis no. 11. Ook een kindvriendelijk restaurant, net buiten het park. Wij zijn er in een paar minuten naar toegelopen - stukje door het bos, dat was wel een beetje spannend - en hebben er heerlijk gespeeld en gegeten. 

Restaurant Brasserie: lekker uiteten met kinderen

Je kunt heerlijk uit eten of lunchen met het hele gezin in familie restaurant De Brasserie. Juist ook voor kinderen is het een hele leuke plek om te komen. Het restaurant is gezellig en trendy ingericht. Je kunt er heerlijke gerechten uit de streek en van het seizoen proeven. Schuif aan voor een heerlijke lunch, diner of gewoon voor een gezellig kopje koffie bij de houtkachel. Vanuit de Brasserie heb je zicht op het zwembad en via een kleine gang kunnen de kinderen heerlijk spelen in het indoor-speelparadijs, terwijl jij nog rustig even nageniet met het dessert!

Kinderen kunnen heerlijk klimmen en klauteren

In Landal Rabbit Hill hoeven kinderen zich dus echt niet te vervelen. Zo kunnen ze naar hartelust klimmen en klauteren via touwen en hangbruggen van punt naar punt en vervolgens naar de overkant van het parcours slingeren. Dat klinkt spectaculair en dat is het ook, maar eigenlijk is deze attractie voor iedereen geschikt: waaghals of niet. Natuurlijk kun je ook zwieren op de schommel in de speeltuin of je kunt kennis maken met alle boerderijdieren op de kinderboerderij.

Regen of slecht weer? Binnenpret voor het hele gezin

Landal Rabbit Hill is bij uitstek de plek waar de kinderen de hele dag kunnen ravotten in de weidse natuur. Maar dat betekent niet dat je met slecht weer maar in het huisje moet blijven. Ook op regenachtige dagen zijn er genoeg uitstapjes voor kinderen in alle leeftijden. Zo kun je spelen in de overdekte speeltuin of je kunt een strike gooien op één van de bowlingbanen. Scoor jij de meeste punten of win jij door juist in de goot te gooien? Je bent meer dan welkom om te komen bowlen, maar reserveer wel eventjes via de app, dan wordt de baan voor je vrij gehouden. 

Zwemmen in Landal park Rabbit Hill echt leuk voor jonge kinderen

Vakantiepark Landal Rabbit Hill is al jaren een van de populairste parken van Landal om te bezoeken met de kids. Zwemmen in het zwembad van vakantiepark Rabbit Hill is een feest voor jong en oud! Ze beschikken over een fantastisch overdekt zwembad, waar je met het hele gezin kunt genieten. Spring in het grote bad waar je in alle rust baantjes kunt trekken. Er is genoeg ruimte voor kinderen om lekker te zwemmen en te spelen. Nog leuker is het zwemmen bij de waterfontein in het bad. Kom je zwemmen met de kleintjes? Dan is het ondiepe peuterbad een veilige omgeving met leuke speeltoestellen. Zo is er een glijbaantje aanwezig waar de kleintjes gemakkelijk op en af kunnen. In de zomermaanden (van juli tot eind augustus) is het buitenbad zoveel mogelijk geopend. Er is er geen toezicht en zwembandjes zijn verplicht voor kinderen die niet kunnen zwemmen.

foto: landal

Verse broodjes en andere lekkere producten bij Parkshop

Kom binnen in de kleine, gezellige supermarkt de Parkshop, waar je kan genieten van heerlijke verse afgebakken broodjes, knapperige croissant, versgeperste sinaasappelsap voor het ontbijt in je huisje. Ook vind je er makkelijke maaltijden en alles voor een gezellige borrel bij de caravan. Met de ruime openingstijden kun je ook gewoon de laatste boodschappen halen of in mijn geval alles kopen wat je vergeten bent mee te nemen. Ik ben zo stom geweest om de tekenspullen van mijn dochter te vergeten, gelukkig voorziet de Parkwinkel ook in teken- en knutselspulletjes en hebben we alles kunnen shoppen om onze dag compleet te maken.

Op avontuur en wildzwijnen spotten

De Veluwe is dé plek om wild te spotten. Voor wandelliefhebbers zijn er spannende wandelingen waar je wild kan spotten. Er leven op de Veluwe zo'n 7.500 wilde zwijnen, 4.300 reeën, 200 edelherten en 220 moeflons. Ook leven er veel vogels, reptielen, amfibieën en insecten. Veel van deze dieren zijn schuw en laten zich niet vaak zien, maar als je aan het begin of aan het eind van de dag gaat wandelen, dan is de kans groot dat je een wild dier tegen komt. Dus trek niet al te fel gekleurde kleren aan, pak je verrekijker en ga op avontuur. Wij waren de gelukkige dat er een everzwijn onze pad kruiste... Wel even schrikken, maar gelukkig rende hij meteen weg en ging hij niet in de aanval. Wat moet je wel en niet doen als je een wildzijn tegen het lijf loopt? Dat staat gelukkig allemaal op het informatiebord te lezen aan het hek. Lees het goed door, want wildzwijnen kunnen ook aanvallen als ze jongen hebben.

Maak het jezelf gemakkelijk op vakantie en kies voor een vakantiepark

Een vakantie is pas echt geslaagd met een comfortabel onderkomen. Met een bungalow, safari-tent, caravan of tweepersoons huisje beschikt je over een fijn vakantiehuis waar je alles bij de hand hebt. Landal heeft een ruime keuze in binnen- en buitenland en ze er zijn in allerlei afmetingen, van een compact tweepersoons huisje tot een ruime bungalow die geschikt is als groepsaccommodatie. De huisjes van Landal hebben bijna altijd een modern ontwerp en een eigentijds interieur. Qua voorzieningen in de accommodatie variëren ze van eenvoudig tot luxueus. Zin gekregen in een weekend of weekje weg? Bekijk de website, kies een mooie provincie uit en boek vandaag nog jouw vakantie!

Hoe gaan vakantieparken om met het coronavirus?

De Corona besmettingen blijven nog wel een tijdje en dalen en stijgen! Maar wat betekent dit als je op vakantie gaat in Nederland? Zijn alle vakantieparken nu open of dicht? Hoe zit het met de voorzieningen en hoe gaan vakantieparken om met annuleringen? Voor alle actuele ontwikkelingen en vragen over jouw boeking verwijzen we je naar de speciale pagina’s over het coronavirus.

Fijne vakantie!
Jasmijn