Knutseltips voor Moederdag!

De tweede zondag van mei is het weer zover, Moederdag! Op deze dag worden moeders in het zonnetje gezet en hoe kan dat nou beter dan met een mooi zelfgemaakt knutselwerkje. Wij hebben in samenwerking met Crea met kids en De Knutseljuf Ede leuke tips verzameld! De knutselwerkjes zijn makkelijk te maken en veel materialen heb je waarschijnlijk wel in huis. Je kan dus zo aan de slag! Veel knutselplezier!

Hartjesbloem

Maak een heel boeket of maak één mooie hartjesbloem! mamais er vast heel blij mee! Je hebt een rietje en papier nodig. Print de printables (sjablonen) uit op stevig papier. Geen zin of tijd om zelf te kleuren? Print dan op gekleurd papier of print de reeds ingekleurde versie van de hartjes en blaadjes.

hartjesbloem knutselen

Boeketje kleien

Voor dit boeketje bloemen heb je klei nodig die droogt aan de lucht. Leuk voor wat grotere kinderen die houden van kleiën. Als de klei hard is geworden kunnen de bloemen mooi worden geverfd. 

Bloemen klei

Schilderijtje

Dit leuke schilderijtje is heel makkelijk te maken en je hebt er niet heel veel voor nodig. Met een canvasdoekje 20x20cm, een zwarte stift en 6 ijslollystokjes ben je er al bijna. 

knutselen moederdag

Een hart van pasta

Wat geef je aan iemand die je gewoon heel erg lief vindt? Natuurlijk een hart, gemaakt door jou zelf! Voor het maken van dit hart heb je onder andere pasta, ijzerdraad, verf, klei en knopen nodig. Je kan het hart in de lievelingskleuren van mama schilderen en de standaard van klei mooi versieren met kleurige knopen!

hart voor moederdag

Papieren bloemen

Het maken van een boeketje papieren bloemetjes als deze, is makkelijk te doen, ook voor de kleinere kinderen. Het enige wat je nodig hebt is 3 velletjes gekleurd papier, een papieren bekertje en 5 groene papieren rietjes. De kinderen kunnen eigenlijk zelf alles doen. 

papieren bloemen

Een hart van keukenrol

Dit hart maak je met wat materialen wat je vast wel in huis hebt. Hier zijn keukenrollen gebruikt, maar je kan het ook een slag kleiner maken met bv. wc rolletjes. Leef je uit en geef het hart de uitstraling die jij leuk vind. 

hart voor moederdag

Krantenhart

Dit krantenhart is echt heel makkelijk te maken. Je hebt hier kranten, een nietmachine, verf en een mooi lintje voor nodig. Verder kan je met stickertjes, wiebeloogjes, pailletten en glitters het hart nog mooier maken! 

krantenhart

Ook leuk

Op de website van Crea met Kids staan nog veel meer leuke tips voor Moederdag zoals deze mooie hartjes met pearl verf en de was wordt vast een stuk leuker met dit mooie wasknijperdoosje