Klimmen in Winterswijk

Het antwoord op de vraag of wij wel een klimfeestje wilden testen in Winterswijk was snel duidelijk. Ja, dat wilden wij heel graag! Op een zonnige en warme  woensdagmiddag verzamelden we de kinderen bij school en gingen we op weg naar Winterswijk. Het was even een uurtje rijden maar met vijf kinderen achterin en een bevriende moeder naast mij was dat geen enkel probleem. Onderweg stopten we nog even voor een snelle picknick langs de snelweg (het voelde zelfs een beetje als vakantie ;-)) en rond twee uur arriveerden wij bij Klimbos Survival Winterswijk. 

De kinderen keken meteen hun ogen uit want er hing van alles tussen de bomen. Dat zag er spannend uit! Het was heerlijk koel onder de bomen en we werden vriendelijk onthaald door Peter en Anne, de eigenaren, tevens vader en dochter. We hadden een eigen plekje waar we even konden gaan zitten en het was gezellig versierd met slingers. Na zo'n lange reis moest er natuurlijk eerst geplast worden. Dat was meteen het eerste avontuur. Hier geen gewone wc die je door kon trekken maar een wc met een gat. Na enige schroom durfden toch iedereen het aan en waren ze klaar om te beginnen! 

De kinderen werden voorzien van een klimharnas. Alles werd nauwkeurig aangemeten en de kinderen kregen ook een mooie helm op. Ook werd uitgelegd hoe je jezelf vast moest maken. En toen kwam de vraag: willen de volwassenen ook meedoen? Oeps, die hadden we even niet zien aankomen.. Een van mijn dochters vond het toch wel een beetje spannend en met mama de bomen in is dan misschien net wat fijner dus vooruit, we gingen het proberen. De andere mama bleef liever met beide benen op de grond staan, dat was ook prima.  

Dit kinderfeestje bestond uit een laag klimparcours en een zip-line parcours. De kinderen mochten zelf kiezen waar we mee wilden beginnen. Ze begonnen laag bij de grond met het lage klimparcours. Hier konden wij meestal gewoon vanaf de grond mee helpen en al snel gingen de kinderen voortvarend van start. Het fijne was dat de kinderen dit parcours op hun eigen tempo konden doen. Sommige kinderen vlogen door het parcours en maakten een paar rondjes, andere deden er wat langer over of sloegen wat spannende onderdelen over. In dit parcours zat een klein stukje ziplinen. Dat was fijn zodat de kinderen dit vast konden proberen. 

Na een paar rondjes klimparcours was het tijd voor een pauze. Met rode hoofden en al veel stoere verhalen gingen de chips er goed in. Zelf mag je ook eten en drinken meenemen dus je kan het zo feestelijk maken als je zelf wilt. 

Na de pauze was het tijd voor het zip-line parcours. We kregen weer een duidelijke uitleg en we gingen achter elkaar de trap op. Oei, dat was toch best wel hoog. De echte waaghalzen vlogen al snel tussen de bomen door. De jongste in ons midden was ook heel dapper maar haalde net niet het volgende plateau. Daar hing ze tussen de bomen. Dat was wel even heel spannend. Maar gelukkig was daar Peter die haar kwam redden. Hij heeft haar het eerste rondje geholpen en toen had ze de smaak te pakken. Het tweede rondje deed ze bijna helemaal zelf. 

Zelf stond ik ondertussen ook bovenop het plateau en omdat één van mijn dochters het spannend vond, had Peter bedacht dat we wel samen konden gaan. Het moment om echt te gaan liet even op zich wachten maar uiteindelijk vlogen ook wij tussen de bomen door! Bij elk plateau werd het een beetje makkelijker en toen we eenmaal weer op de grond stonden waren we trots dat we het hadden gedaan.  

De echte liefhebbers hebben heel wat rondjes gemaakt op het zip-line parcours. Het werd steeds een beetje makkelijker, de handen gingen zelfs de lucht in! Sommigen wilden liever nog een keer het lage klimparcours doen, ook dat was geen probleem. Na een heerlijke middag kregen alle kinderen een welverdiend diploma. Er zijn heel wat angsten overwonnen en iedereen ging trots en voldaan weer naar huis! De kinderen had de smaak te pakken en het is vast niet de laatste keer dat we hier zijn geweest!

Wil jij dit ook gaan ervaren? Reserveer via Go-Kids en ontvang 10% korting op je klimfeestje!! Via onderstaande button lees je meer over alle arrangementen en kun je direct reserveren! 

Ik pak die korting!

Natuurlijk kun je hier ook gewoon lekker komen klimmen en klauteren met de kinderen. Lees er alles over via onderstaande button!

Lees meer

Anneleen
Regiomanager Go-Kids Arnhem Betuwe Vallei