Het lijkt wel alsof er elk jaar meer kerstmarkten bijkomen. Het is ook wel heel gezellig; lekker struinen langs de kraampjes, warme chocolademelk drinken, bij het vuur even opwarmen en vaak genoeg te doen voor de kinderen. Ben je op zoek naar een leuke kerstmarkt? Wij hebben de leukste op een rij gezet! 

Christmas Kids Festijn in Driel

Op Zondag 8 december organiseert JD Entertainment Producties in Driel een Christmas Kids Festijn! Ontmoet je favoriete helden tijdens dit evenement! Ga op de foto met de Kerstman, zijn kerstvrouw en de elfjes! Dans mee met Olaf's Christmas Kids Disco. Geniet van diverse andere activiteiten! Je kan hier kaarten bestellen

Kerstmarkt op de Hoge Veluwe

Op de kerstmarkt van Het Nationale Park De Hoge Veluwe is op 7 en 8 december van alles te beleven voor jong en oud. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de Kerstmarkt. Zo hebben wij een speciale kinderhoek met de Knutselbus en kunnen de kinderen zich laten schminken. En natuurlijk zal de Kerstman ook nog zijn opwachting gaan maken op de Kerstmarkt!

Winterfestijn in Renkum

Ook dit jaar is er weer een avond vol winterse gezelligheid gepland op 13 december. Natuurlijk zijn het ijsbaantje en het springkussen er weer bij voor de kinderen (al vanaf vrijdagochtend 10:00 uur) en kan er heerlijk gegeten en gedronken worden! Bij de Renkumse Molen natuurlijk ook weer genoeg te eten en drinken. Dus wandel langs de vele lichtjes of neem de Polar Express trein ;-), om de Magic lichtshow te gaan bekijken, de grote robot, goochelaar en ballonnenartiest.

Winterwonderland in Otterlo

Op zaterdag 21 december 2019 verandert vakantiepark EuroParcs Resort De Wije Werelt, te Otterlo, in Winterwonderland! Winterwonderland is vanaf 15.00u en zal duren tot ongeveer 21.00u. En iedereen is van harte welkom en de entree is GRATIS! Met onder meer een kerstmarkt voorzien van de leukste marktkramen en foodtrucks mag je dit kerstevent niet missen, want daarnaast staat het animatieteam klaar, is er chocolademelk en glühwein te verkrijgen. Ook kun je meedoen met de kerstbingo of een kerstwandeling maken met de boswachter en er komt een arrenslee waarmee je een rondje over het vakantiepark kunt maken!

Lichtfestival in Ede

Op zaterdag 21 december vindt het Lichtfestival plaats in Ede centrum. Vanaf 14 uur staan er diverse standjes in de winkelstraat.  Er is volop entertainment en er zijn (kinder)activiteiten. Op het Maanderplein kan er bij Spelenderwijs geknutseld worden aan lichtattributen. Daarmee kan je meelopen in de Lichtjesparade om 17 uur. Fietsjes, bolderkarren, steppen, skelters, rolschaatsen, kinderwagens.. zolang het maar verlicht is, kan het aansluiten in de parade.

Kerstmarkt in Lunteren

Zaterdag 14 december zal er weer een gezellige kerstmarkt zijn in het Centrum van Lunteren. Om 12:00 uur start de kerstmarkt! Er staat een grote tent waar u o.a. een hapje & drankje kunt nuttigen en naar diverse koren & muziek kunt luisteren. Ook voor de kinderen zijn er diverse te gekke activiteiten! Meer informatie over deze kerstmarkt vind je op Facebook

Candlelight Shopping in Barneveld

Op zaterdag 14 december staat het centrum van Barneveld weer in het teken van Candlelight Shopping. Voor even verandert Barneveld in één groot kerstdorp vol winterse activiteiten. Van singer-songwriters tot vuurspuwers en van de inmiddels favoriete kinderzweefmolen tot vele koren. In de winkelstraten en de winkels is er meer dan genoeg te beleven. Dat wil je niet missen! Meer informatie over dit evenement vind je op Facebook.

Wintermarkt bij de Proosdij in Ede

Een leuke wintermarkt op 11 december met veel kinderactiviteiten zoals een knuffelhoek, een springkussen en knutselen op kinderboerderij De Proosdij in Ede. Meer informatie over deze markt kan je vinden op de Facebookpagina van de Proosdij. 

Wintermarkt in Ederveen

Een kleine wintermarkt die gehouden word op het marktplein met gevarieerd aanbod van standshouders met cadeau artikelen, winterartikelen, mutsen sjaals e.d., kleding, woonaccessoires groendecoratie etc. etc. Ook zal Vuur en Rook aanwezig zijn met diverse klaargemaakte hapjes en geven ze div. demo's. Verder zijn er diverse eet en drink gelegenheden. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen mee doen aan speculaaspoppen versieren en is er voor de mooiste een leuke prijs te winnen. Ook een ritje in de arrenslee met paard behoort tot de mogelijkheden. Dit alles op een sfeervol aangekleed marktplein.

Kerst & Wild Fair bij Kasteel Doorwerth 

Op 8 december 2019 organiseert Lionsclub Renkum Airborne voor de achtste keer de sfeervolle Kerst- & Wild Fair op het feeërieke Kasteel Doorwerth in Doorwerth. Bezoekers aan deze sfeervolle kerst- en wildfair gaan genieten van hoogwaardige exposanten op het gebied van lifestyle en food, die hen zullen inspireren en verwennen met culinaire lekkernijen, wijnen, mode, sieraden, kunst, wonen en meer. Daarnaast worden jong en oud met bijzondere optredens verrast.

Kerstmarkt in Wageningen

In het weekend van 21 en 22 december is Wageningen in kerstsfeer gehuld. Naast een gezellige kerstmarkt op zowel zaterdag als zondag zijn er ook koren in het centrum die op verschillende plekken optredens geven. De Kerstman is het hele weekend in het centrum aanwezig. Hij loopt rond in de winkelstraten en gaat graag met iedereen op de foto! 

Kerstmarkt in Schaarsbergen

Ook dit jaar is er weer een Kerstmarkt in Schaarsbergen en wel op 14 december. Op een idyllische locatie tegen de achtergrond van de pittoreske dorpskerk vind je een gezellige en sfeervolle kerstmarkt. Prachtig aangelicht en gedecoreerd met o.a. kerstvuren. Er is een levende kerststal, er zijn meer dan 50 kramen met authentieke, ambachtelijke, regionale producten, je kan broodjes bakken en ponyrijden en er is een horecaplein. Meer informatie vind je op deze website.

Landleven Winter in het Openluchtmuseum

Op 13 december organiseert Landleven weer het warmste evenement van het jaar, Landleven Winter. Kom gezellig met de hele familie naar het Openluchtmuseum in Arnhem en geniet van een glühwein. De kinderen kunnen schaatsen en van de bult af sleeën. Er zijn tal van kramen in de sfeer van Landleven en leuke activiteiten voor jong en oud.

Kerstfair in Schuytgraaf

Op 14 december is de grootste kerstmarkt van Arnhem Zuid en omstreken! kerstsfeer proeven, originele kerstinkopen doen en met een warm drankje bij een vuurtje genieten van elkaar! Er is lekker eten en drinken in kerstsferen, een mini-zweefmolen voor kleintjes tot 10 jaar, gratis een ritje op een heuse arrenslee, een professionele kerstman, een meet and greet met Elsa en Anna en nog veel meer! Meer informatie vind je op Facebook

Grootste Kerstmarkt van het Oosten in Arnhem

Op zondag 15 december 2019 zal voor de 5e keer de Grootste Kerstmarkt van het Oosten plaatsvinden. De hele binnenstad van Arnhem zal weer een geweldige kerstsfeer uit stralen. Zo kunnen shopliefhebbers van 12.00 tot 18.00 volop struinen door de winkelstraten gevuld met prachtige aanbiedingen. Ook dit jaar zullen ruim 200 kramen in diverse straten van Arnhem binnenstad staan. Meer informatie over dit evenement vind je op Facebook. Dit jaar zal ook de Coca Cola Kersttruck aanwezig zijn!

Huissen bij kaarslicht

Op 14 december verandert het centrum van Huissen in een geweldig sfeervol kersttafereel. Met een kerstmarkt, koren die op diverse plaatsen optreden, de geur van punch en oliebollen, glühwein en brandend hout. Een levende kerststal, ballerina’s in de etalage van de Raadzaal, kaarsen en duizenden kleine lichtjes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer.

Kerstmarkt in Oosterbeek

Op 15 december is er een leuke kerstmarkt in Oosterbeek. Voor kinderen is er van alles te beleven. Er zijn onder andere een levende kerststal, een draaimolen en een kersttreintje. Natuurlijk zijn er ook veel leuke kramen en veel lekkers. 

Kerstfair in Rhenen

Kom op 14 december naar de gezellige Kerstfair in Rhenen stad met veel kramen met o.a. Kerstartikelen, kerstbomen, modeshow Rhenense ondernemers, kinderactiviteiten en nog veel meer! Het Horecapaviljoen is geopend tot 20.00 uur voor een hapje en een drankje en LIVE (Kerst) muziek op het podium. Meer informatie vind je op Facebook

Dickens evenementen

Op verschillende plaatsen in de regio zijn evenementen met een Dickensthema. 

Kerstmarkt in Dickensstijl in Arnhem

Leuke kerstmarkt in Arnhem Zuid op 8 december! Drie boerderijschuren worden prachtig verlicht en een lint met lichtjes voert bezoekers langs vele opgetuigde kramen met kerst, winterspullen en cadeau artikelen en (warme) lekkernijen zoals glühwein, oliebollen, poffertjes, erwtensoep etc. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten en is de Kerstman aanwezig met cadeautjes. 

Dickens Festival in Velp

Op 7 en 8 december 2019 verandert het centrum van Velp in een authentieke en nostalgische dorpsmarkt, vol lekkernijen en bijzondere producten. Ambachtslieden uit de tijd van Charles Dickens nemen u mee terug in de tijd. Dit festival is een geweldige belevenis voor jong en oud! Meer informatie over dit festival vind je op deze website

Dickensfair in Bennekom

Deze gezellige markt op 13 en 14 december in het centrum van Bennekom staat helemaal in het teken van Dickens en de Kerst. Bij de verschillende kraampjes is van alles te koop, er is lekker eten, er treden koren op en natuurlijk is er voor kinderen van alles te doen. Meer informatie over de Dickensfair vind je de op de website

Dickens Festijn in Tiel

Tijdens het Dickensfestijn in Tiel op 15 december ademt de stad Kerst en Dickens. Er is van alles te doen. er zijn nostalgische kinderspelen, je kan met dieren knuffelen en er is een leuke kerstmarkt. Maar dit is nog een maar een kleine greep uit alle activiteiten. Natuurlijk zijn ook alle winkels open. Meer informatie over dit evenement vind je op de website van het Dickens Festijn

Schaatsbanen

In de regio kan je op verschillende plaatsen schaatsen. Ook deze hebben we in een handig overzicht verzameld. 

Schaatsen bij Friends on Ice in Ede

In het centrum van Ede staat van 7 december t/m 18 januari een overdekte ijsbaan op het Raadhuisplein. Elke dag kan je hier lekker komen schaatsen. Je kan er schaatsen huren en er is Koek & Zopie. Ook worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd.Meer informatie vind je op de website.

Schaatsen in Wageningen

Vanaf maandag 18 november 2019 is er een schaatsbaan bij Hotel de Wereld in Wageningen. De schaatsbaan is iedere dag geopend van 09.00-21.00 uur, met uitzonderingen van momenten dat de schaatsbaan exclusief verhuurd is. Ook is er een skihut waar 'Koek en Zopie' te koop is. Deze is geopend op woensdag van 12.00-20.00 uur, op zaterdag van 12.00-20.00 uur en zondag van 12.00-17.00 uur. 

Schaatsen tijdens Veenendaal on Ice

In Veenendaal kan je op de Duivenweide schaatsen op echt ijs! Van 11 december t/m 5 januari ligt hier een overdekte ijsbaan van 500m2. En wil je niet schaatsen? Er is een mooi overdekt horecapaviljoen met schitterend uitzicht op de ijsbaan. Meer informatie vind je op de website.

Schaatsen en sleeën in het Nederlands Openluchtmuseum

Vanaf 7 december 2019 kan je schaatsen en sleeën in het Nederlands Openluchtmuseum. Er is echt ouderwets wintervermaak op de grote ijsbaan voor de Amsterdamse Westerstraat en de sleebaan bij de molen. Schaatsen zijn gratis te leen.

Schaatsen in Elst

Tijdens het Winterfestijn Overbetuwe kan je vanaf 14 december t/m 5 januari schaatsen op de schaatsbaan in het centrum van Elst. Er worden leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen. Zo is er peuter- en kleuterschaatsen en zijn er kindermiddagen. Heb je geen schaatsen? Er zijn schaatsen te leen! En natuurlijk kan je ook gezellig wat eten en drinken.

Kerstcircus Arnhem

vanaf 20 december t/m 5 januari staat er in Arnhem een echt kerstcircus. Circus Bolalou staat met een prachtige show in Park Presikhaaf. Meer informatie over dit kerstcircus vind je op de website van Circus Bolalou

Wist je dat Go-Kids Arnhem Betuwe Vallei ook actief is op Facebook? Like de Facebookpagina en blijf op de hoogte van alle leuke uitjes en activiteiten in de regio.

Go-Kids Arnhem Betuwe Vallei stuurt voor elke vakantie een nieuwsbrief met leuke tips. Wil je die ook ontvangen? 
Schrijf je dan snel in!