Toerist in eigen regio: Fietsen en wandelen met kinderen rondom Renkum, Ede en Bennekom

De Go-Kids regio Arnhem Betuwe Vallei is erg groot. Het is dus niet altijd mogelijk om leuke tips voor kinderen in de hele regio te geven. Wat de regio wel gemeenschappelijk heeft is de mooie en gevarieerde natuur. Je kan hier eindeloos fietsen en wandelen in de bossen, de hei en rond de rivieren. Ik ga de komende maanden samen met de kinderen op pad in de hele regio om nog verder te ontdekken wat voor leuke uitstapjes je kan maken in de regio. We wonen zelf in Renkum dus deze blog gaat over de regio waar we zelf wonen. 

Renkums Beekdal

Informatiecentrum Renkums Beekdal is een goed startpunt om het Renkum Beekdal te ontdekken. Dit is een zeer geschikt uitje voor kinderen. Bij het Informatiecentrum zelf is een leuke waterspeelplaats. Kinderen kunnen hier lekker spelen terwijl ouders genieten van wat lekkers op het terras van Boscafé De Beken.  In het bos ligt een kabouterpad. Bij het informatiecentrum kan je de benodigdheden voor dit kabouterpad huren maar je kan het pad ook gewoon lopen. Ook de rest van het bos is een prachtige plek om te wandelen. Er ligt een vlonderpad dat dwars door het Beekdal gaat. 

Quadenoord

Als je de weg naar Bennekom oversteekt kom je op landgoed Quadenoord. Dit landgoed is opengesteld voor publiek en je kan hier heerlijk wandelen. Het is leuk om even bij de beeldentuin te kijken waar je ook wat kan eten en drinken. Er staan genoeg picknicktafels! 

Wij zijn op de fiets en fietsen verder richting Ede/Bennekom. We moeten hiervoor het spoor oversteken en bij deze spoorwegovergang is een trap met uitzichtpunt gemaakt. Er geweldige plek dus om treinen te kijken. Er komen er heel wat langs dus er valt genoeg te zwaaien. Af en toe toetert de machinist, dat is schrikken ;-).

Ginkelse Heide

Na heel veel treinen fietsen we verder richting de Ginkelse Heide en de Edese Heide. Hier is eindeloos veel ruimte voor kinderen om lekker te spelen op de hei. Met een beetje wind kan je hier heel goed vliegeren. Grote kans dat je de schapen tegenkomt. Er zijn twee schaapskooien en het Natuurcentrum Veluwe is ook zeker een bezoekje waard. In september vinden hier altijd (behalve in 2020 in verband met corona) de Airborne landingen plaats. Regelmatig vinden hier ook oefeningen plaats en wij hadden geluk! Opeens kwam er een vliegtuig laag over waar heel wat parachutisten uitsprongen. Wat een mooi gezicht! 

Pannenkoeken eten in Bennekom

Het is tijd voor de terugweg. We fietsen via pannenkoekenhuis De Panorama-Hoeve in Bennekom. Je kan hier natuurlijk heerlijke pannenkoeken en poffertjes eten maar ook de speeltuin en de kleine kinderboerderij zijn leuk! Ook is er een groot grasveld waar kinderen heerlijk kunnen voetballen. 

Na een heerlijke lunch en een bezoekje aan de speeltuin is het tijd om weer terug naar huis te fietsen. Het eerste uitstapje was geslaagd. Binnenkort volgen er meer! 

Handige links

In deze omgeving is natuurlijk nog veel meer te doen. Zo zijn er verschillende kindvriendelijke restaurants, zijn er veel leuke uitjes voor kinderen en is het ook een mooie regio voor een vakantie of weekend weg met de kinderen. 

Wil je een paar keer per jaar leuke erop uit tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Ook op Facebook en Instagram delen we vaak leuke tips!