Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert een leuke zomerspeurtocht voor het hele gezin in de zomervakantie. Door de bomen het bos is dé nieuwe zomerchallenge van het Park. Zet je speurneus aan, beantwoord vragen, doe toffe opdrachten, maak kennis met bijzondere bomen in het Park, zowel boven áls onder de grond én verdien een leuke beloning bij inlevering van een volle stempelkaart.  Fijne speeltip na afloop van de speurtocht: de speeltuin in het Centrum van het Park.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Restaurant De Hoge Veluwe
Meer weten

Restaurant De Hoge Veluwe

Houtkampweg 9B, Otterlo

Restaurant De Hoge Veluwe In het centrum van Het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt naast het Park P... bekijk

 

Om te checken of deze speurtocht echt gezinsproof is, zijn de Go-Kids reporters alvast een middag op pad gegaan. Op een frisse zomerdag vertrekken wij naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe om onze speurskills uit te testen. We rijden het Park binnen bij ingang Otterlo en ontvangen daar de (gratis) Zomerchallenge speurtocht met stempelkaart.

Zomerspeurtocht Park De Hoge Veluwe
Caption

 

Door de bomen het bos- Zomerchallenge

Met de zomerchallenge speurtocht leer je op een andere manier naar de natuur in het Park te kijken. Het is een interactieve gezinsspeurtocht waarbij je als gezin naar verschillende locaties in het Park wandelt of fietst. En je hebt hier helemaal de vrije hand in. Wil je de tocht fietsen of liever wandelen? Of combineer je het wellicht? Aan jou de keus.

Pak een gratis witte fiets als je het wandelen zat bent of de kinderen geen zin meer hebben. De witte fietsen vind je in het Centrum van het Park, bij Het Kröller- Müller Museum én bij alle ingangen van het Park ( Schaarsbergen, Hoenderloo en Otterlo).

Gezin wandelt Zomerspeurtocht in Centrum Park Hoge Veluwe
Caption

 

Het doel van de speurtocht is om de vier stempels op de stempelkaart vol te krijgen. De stempels behaal je door het doen van opdrachten en/of vragen te beantwoorden. Je bezoekt tijdens de tocht niet alleen het Museonder ,maar ook Het Kröller- Muller Museum, een bijzondere locatie nabij het President Steynpark én het Park Paviljoen waar zich de Parkwinkel bevindt én Restaurant De Hoge Veluwe.

Route speurtocht

De Go-Kids reporters starten de speurtocht bij het Museonder. Dit is de startlocatie van jouw tocht door het Park. Het Museonder is hét ondergrondse museum van het Park. Een dikke tip om te bezoeken. Je kijkt je ogen uit! Hier scoor je meteen je eerste stempel als je de vraag goed hebt beantwoord.

Moeder met meisje in Museonder
Caption

 

De lengte van de speurtocht is zo’n 5 km. Het hangt een beetje van je eigen invulling af. De route gaat ook langs het Kröller- Muller Museum waarbij je de keus hebt om de Beeldentuin al dan niet te bezoeken. Overigens is de Beeldentuin volgens onze Go-Kids reporters een aanrader om te bezoeken!

Prachtige kunstwerken die tot de verbeelding spreken met elk een eigen verhaal. Sta eens stil bij De Zwaan, Jardin d ’Email of één van andere kunstwerken die je hier ziet.

Is het museum dicht tijdens jouw bezoek? Geen probleem. Ook dan kun je alsnog de stempel behalen. De alternatieve opdracht voer je namelijk uit aan de voorkant van het museum tegenover de ingang.

Kinderen speurtocht Kroller- Muller- Museum
Caption

 

Ontdek de dieren in het Park

Je leert niet alleen veel over de bijzondere bomen in het Park, maar ook over de dieren die in, op of onder een boom leven. Zo stop je ook bij een bijzondere locatie dichtbij het President Steynpark. Toffe vragen en handige tips maken deze interactieve speurtocht tot een heus succes onder de jongere Parkbezoekers. Tip: neem een verrekijker mee, want je weet nooit wat je onderweg tegenkomt!

Jongen met verrekijker in Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Caption

 

Park Paviljoen met restaurant én winkel

Aan het eind van de speurtocht kom je uit bij het Park Paviljoen in het Centrum van het Park. In het Park Paviljoen bevindt zich niet alleen de Parkwinkel, maar ook Restaurant De Hoge Veluwe. Tip: sluit de zomerchallenge af met een fijne lunch, borrel of diner in dit kindvriendelijke restaurant.
In het restaurant bereiden ze gerechten met ingrediënten uit het Park. Ook hebben ze een kindermenu met kindvriendelijke prijzen. Wat een fijne combinatie!

Stempelkaart speurtocht Parkwinkel
Caption

 

Máár: je wilt natuurlijk je stempelkaart inleveren bij de balie in de Parkwinkel waar je je laatste stempel laat afstempelen. Alle stempels binnen? Dan wacht er een kleine beloning voor de kids!
Wandel meteen even door de Parkwinkel heen. Hier vind je leuke snuisterijen uit het Park. Misschien iets moois voor thuis?

Daarna is het echt tijd om jouw avontuurlijke reis door het Park culinair af te sluiten bij Restaurant De Hoge Veluwe. Ga je voor een lekker appelgebakje met een kopje koffie, een heerlijke pannenkoek of smul je liever van een wildgerecht? Wat je ook kiest, hier worden jouw smaakpapillen goed verwend.

Prachtig terras met grote speeltuin

Is het lekker weer tijdens jouw bezoek? Zoek dan een tafeltje uit op het grote buitenterras. Zo heb je een goed uitzicht op de speeltuin naast het Park Paviljoen. Dat is nog eens een top afsluiter van jouw gezinsspeurtocht door het Park! Even lekker klimmen, schommelen of glijden. Een welverdiende afsluiting voor de kids na al dat speuren.

speeltuin in Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Caption

 

Kinderen spelen in speeltuin Park De Hoge Veluwe

Handige informatie Zomerchallenge

De Zomerchallenge Door de bomen het bos is te verkrijgen bij alle ingangen van het Park, bij het Museonder én in de Parkwinkel. Deze speurtocht is verkrijgbaar tijdens de school zomervakanties en maakt een bezoek aan het Park nóg leuker voor gezinnen met kinderen. De speurtocht is gratis en zowel wandelend als per fiets te doen.

Moeder met kinderen doet zomerchallenge Door de bomen het bos
Caption

 

Er is geen vaste route tussen de verschillende locaties, alleen de start van de speurtocht ligt vast. Je begint bij het Museonder en de andere stops kun je zelf indelen. Wij raden je aan om een verrekijker mee te nemen, want je weet maar nooit wat je onderweg tegen komt. Alle stempels behaald? Dan ligt er een leuke beloning voor de kinderen klaar. Wat een tof einde van deze leuke gezinsspeurtocht in het Park!

Zomerchallenge

Log In