Zomervakantie in het Marechausseemuseum

In het Marechausseemuseum zijn veel spannende activiteiten te doen. Marechaussees houden zich onder andere bezig met bewaken van belangrijke plaatsen, paspoortcontrole op Schiphol maar ook met het oplossen van misdaden. Thema van deze vakantie is dan ook OP REIS MET DE MARECHAUSSEE.

Kofferspel

Wie op reis gaat met het vliegtuig moet goed opletten bij het inpakken van de koffers. Weet jij wat er nou wel en niet mee mag?

Het spel van de Gouden Missie

In de bijzondere Gouden Kamer in het museum ga je met je familie of vrienden aan de slag om gouden knopen te verdienen. Wie zijn missie het best kan verdedigen wint!

M-lab

Aan de slag in het M-lab. Wie op reis gaat heeft een paspoort nodig. Heb jij er nog geen? Geen nood, in het M-lab kun je aan de slag met je eigen paspoort.

Wist je dat er geen twee mensen in de hele wereld zijn die dezelfde vingerafdrukken hebben? Daarom wordt er bij misdrijven ook goed gekeken naar de sporen die iemand heeft achtergelaten. Vingerafdrukken zijn uniek en dus heel geschikt om iemand op te sporen. Kom je eigen vingerafdrukken onderzoeken in het M-lab.

Sporen tellen

Het speurspel door het hele museum is vernieuwd. Er zijn drie nieuwe versies gemaakt. Kom maar eens kijken of jij alle sporen goed kunt vinden!

Sporen van Buren

Alle sporen in het museum al ontdekt? dan kun je rondom het museum je spoorkwaliteiten testen. In Sporen van Buren leer je meer om de omgeving van het museum én het werken bij de marechaussee.

Meer informatie