Zomervakantieactiviteiten bij het Marechausseemuseum in Buren

In de zomervakantie kan je bij het Marechausseemuseum in Buren elke dag meedoen aan de workshop “Verleg je grenzen”. Tijdens deze workshop leer je van alles wat te maken heeft met het werk van de marechaussee, bijvoorbeeld op Schiphol bij de grenscontrole of in de haven van Hoek van Holland, waar ze de lading van containers controleren op inklimmers op weg naar Engeland.

M-lab

Het Marechausseemuseum is dé plaats om meer te leren over forensisch onderzoek. Want sporen zoeken, feiten combineren en een plaats delict veilig stellen, dat is nou precies een mooi karweitje voor de stoere mannen en vrouwen van dit defensieonderdeel. In Dossier Top Secret kun je nu zelf leren sporen te onderzoeken en feiten te combineren tot een sluitend verhaal. In de tuin van het museum staat een zeecontainer; kun jij met de gevonden sporen het verhaal ontrafelen? In het M-lab gaan jij en je vrienden samen aan het werk met het forensisch onderzoek.

Kinderen vanaf 8 jaar leren door geconcentreerd te werk te gaan en vooral samen te werken meer over het actuele thema van de verstekelingen die via Hoek van Holland naar Engeland proberen te vluchten. Diverse dilemma’s stellen hen voor de keuze: wat zou jij doen?

Tijdens de zomervakantie draait het M-lab iedere woensdag en zaterdag om 13.00 uur, inschrijven kan  op de dag zelf, maar vol = vol.