In de zomervakantie is er van alles te doen bij het Marechausseemuseum in Buren. 

Workshop Samen kijken, samen ontdekken

Tijdens de workshop word je uitgenodigd om samen in te zoemen op iets wat in het museum te vinden is. We gaan samen op ontdekkingstocht en maken verhalen bij wat we zien. De museumdocent stelt vragen, koppelt terug bij wat jij hebt ontdekt en vraagt door.
Foute antwoorden bestaan niet, want iedereen mag vertellen wat hij heeft ontdekt. Ieder mens is tenslotte anders, en neemt zijn eigen kennis en ervaring mee. Het horen van een andere visie maakt dat je je eigen visie of eerste idee kunt bijstellen. Samen ontdek je tenslotte meer dan alleen.

Deze workshop wordt in de zomervakantie elke dinsdag en donderdag om 13 en 15 uur aangeboden. 

M-lab

De ruimte van het M-lab is iedere dag te boeken voor families. je kunt kiezen uit twee verschillende opdrachten die  iets te maken hebben met het werk van de marechaussees.

Paspoort maken: Kun jij een vals paspoort van een echt onderscheiden? Je gaat aan de slag met een eigen paspoort maken. Je identiteit is heel belangrijk; wat gebeurt er als iemand er met jouw identiteit vandoor gaat?

Vingerafdrukken onderzoeken: Wist je dat iedere vingerafdruk uniek is? Kom het zelf ontdekken en neem je vader, moeder, broertjes en zusjes lekker mee. Per onderdeel dat je wilt doen betaal je 1,-.

Speuren door het museum

In het museum kun je ook zelf op onderzoek: doe de speurtocht Sporen tellen en verbaas je over wat je allemaal ontdekt over de Marechaussee. Er zijn twee speurtochten: een voor kinderen van 4+ en een voor kinderen van 6+.

In de agenda op de website van het museum staan nog meer leuke activiteiten voor kinderen. Zo kan je zelf sporen zoeken, een kofferspel doen en sporen tellen.