Heb je wel eens in een zee van bloemen gezwommen, tropische planten zien groeien in Nederland of een tomaat gegeten zo groot als een skippybal? Nee? Dan ben je waarschijnlijk nog nooit in een kas geweest. 

Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2023: Kom in de kas! 

Je mag op deze dagen bij verschillende kassen binnenkijken. Gratis, informatief, een keer iets anders en natuurlijk vooral: leuk! 

In heel Nederland zijn er bedrijven die hun kassen openstellen voor publiek. 

Ontdek hoe de Nederlandse glastuinbouw vooruitstrevend is en leer hoe groenten, fruit en bloemen in kassen worden gekweekt tijdens het populaire evenement "Kom in de Kas", dat al decennialang leuk en leerzaam is voor het hele gezin.

"Kom in de Kas" is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en biedt een kijkje in de laatste ontwikkelingen in de kassen van Nederland. Er zijn tal van leuke activiteiten voor jong en oud, waaronder kookworkshops en uitleg over gezonde voeding.

Elk jaar openen honderden kassen in heel Nederland hun deuren voor het grote publiek tijdens "Kom in de Kas". Het is een geweldig uitje voor kinderen, waarbij ze zelf kunnen ontdekken hoe robots worden gebruikt om planten water te geven en kunnen proeven van bijzondere groenten zoals de "tomkommer" of "banananas".

Meer dan 200.000 bezoekers trekken jaarlijks naar de honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers die in meerdere regio's verspreid zijn over Nederland. Raadpleeg de website van "Kom in de Kas" of informeer bij een lokaal VVV-kantoor voor locaties van geopende kassen. Het is een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin dat u niet wilt missen!

Welke bedrijven mee doen en wat het programma is lees je hier.