Kom met de familie naar het museum en ontdek meer van de wereld! Tropenmuseum biedt diverse activiteiten aan voor jong en oud - machtig interessant voor de kids om allerlei culturen te ontdekken.

Sabi Suriname - een bijzondere ontdekking

Er is een bijzondere ontdekking gedaan onder het Tropenmuseum. Op verdieping min 7 in het Surinamedepot is een tot nu toe onbekende wereld ontdekt. Kom naar Sabi Suriname en bekijk het zelf.

In Sabi Suriname kom je veel te weten over Suriname, de band met Nederland en hoe Suriname met de wereld is verbonden. Vaar op een boot door Busi Kondre en speel het Wat is waar?-spel over wat je onderweg tegenkomt. Ontdek de Surinaamse keuken en doe in de toko boodschappen voor een heerlijk Surinaams gerecht. Hoe kom je in Sabi Suriname? Daarvoor moet je diep de grond in en een geheime wereld betreden.  Tickets reserveren kan via de website van het Tropenmuseum. 

Feest! Wereldwijd - Feesten van over de hele wereld! 

Iedere dag wordt er wel ergens op de wereld een feest gevierd. Niet iedereen viert dezelfde feesten maar feesten doen we allemaal! 

Ieder jaar is het bijvoorbeeld Kerstmis, Suikerfeest, Poeriem en Holi. Maar wat wordt er dan eigenlijk gevierd? In Feest! Wereldwijd vind je de antwoorden.

Ontdek in deze vrolijke familieruimte spullen van over de hele wereld die gebruikt worden bij allerlei feesten, doe de muziekquiz, leer een feestelijke dans of kies de outfit die jij het feestelijkste vindt!

Het programma van Wereldwijd is als volgt: 

  • Dagelijks interactieve feestroutes (8+)
  • Creatieve workshops, in de weekenden en in vakanties (6+) 
  • Feestelijke verhalen tijdens de zondagse voorleesochtend (3+)

Kijk voor het actuele aanbod op de website van het Tropenmuseum.

Wist je dat, je ook met school en met je verjaardagsfeestje naar Feest! Wereldwijd kan? Bekijk de mogelijkheden! 

Reserveren voor Tropenmuseum

Als je naar het Tropenmuseum wilt gaan, is het verstandig om vooraf online je tickets te reserveren. Dat doe je via de website van het museum.

Fotograaf: Ivar Pel

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met KidsTips in de regio Amsterdam aan!

GRATIS KidsTips!