Kom met de familie naar het museum en ontdek meer van de wereld! Tropenmuseum biedt diverse activiteiten aan voor jong en oud - machtig interessant voor de kids om allerlei culturen te ontdekken.

Speciaal Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum Junior is het kindermuseum van het Tropenmuseum. Echt top: een speciaal kindermuseum, helemaal afgestemd op hoe kinderen naar dingen kijken. Als je Tropenmuseum Junior binnenstapt, kom je in een andere wereld terecht. Alle onderwerpen komen tot leven en de kinderen nemen actief deel aan de tentoonstelling. Zo wordt de nieuwsgierigheid geprikkeld - kinderen leren immers door te doen.

In 2019 is Tropenmuseum Junior van maart tot oktober gesloten. Er is namelijk een bijzondere ontdekking gedaan.

Op verdieping min 7 in het Suriname-depot is achter een kast een tot nu toe onbekende wereld ontdekt: De Wereld achter de Dingen. Voor zover we nu weten opent die wereld zich alleen voor kinderen. Zonder kinderen blijft deze wereld gesloten. Zelfs voor de directeur van het museum. Het museum is op dit moment aan het onderzoeken of het mogelijk is deze Wereld achter de Dingen vanaf oktober open te stellen voor bezoekers. 

Tentoonstelling Things That Matter in het Tropenmuseum 

Ondanks de tijdelijke sluiting van Tropenmuseum Junior valt er voor kinderen alsnog van alles te beleven in het Tropenmuseum.

Momenteel is er bijvoorbeeld de tentoonstelling 'Things That Matter' te zien in het Tropenmuseum, een tentoonstelling die ertoe doet. Over belangrijke dingen en het belang van dingen. 

Onderdeel van Things That Matter is 'FEEST! Wereldwijd, met o.a. diverse activiteiten in de feestwinkel. 

De Feestwinkel en de speurtocht voor kinderen 

Gedurende het hele jaar biedt het Tropenmuseum allerlei activiteiten voor families aan. Zo is er altijd een speurtocht door het museum beschikbaar voor kinderen en zijn er bijvoorbeeld de activiteiten in de feestwinkel, een vrolijke familieplek waar je spullen vindt van over de hele wereld die gebruikt worden bij allerlei soorten feesten. Doe mee met de muziekquiz, leer een feestelijke dans of kies een outfit die jij feestelijk vindt! Lees meer over De Feestwinkel.

FEEST! Wereldwijd | DIA DE MUERTOS 

Onderdeel van de tentoonstelling Things That Matter is FEEST! Wereldwijd. Van september t/m november op zaterdagen en zondagen (en in de schoolvakanties) kun je van alles te weten komen over DIA DE MUERTOS (de dag van de doden) en mag je daarbij ook je eigen herinneringsdoosje maken voor iemand die er niet meer is. Op zondagen in september t/m november worden er voorleesochtenden georganiseerd waarbij Oma Rosa op bezoek komt om verhalen te vertellen en te zingen en dansen op haar lievelingsmuziek. Tot slot kun je natuurlijk altijd meedoen aan de doorlopende opdrachten van de Feestwinkel! 

Doorlopend: Museumdobbelspel 

Breng je gezellig met het gezin een bezoekje aan het tropenmuseum en wil je er zelfstandig door wandelen? Dan kun je bij binnenkomst het Museumdobbelspel lenen: een spellendoosje met speciale dobbelstenen en een boekje met verrassende vragen. Samen ontdek je de voorwerpen in het Tropenmuseum. 

Reserveren voor Tropenmuseum

Als je naar het Tropenmuseum wilt gaan is het verstandig om vooraf online je tickets te reserveren. Dat doe je via de website van het museum.

Reserveren!

Fotograaf: Ivar Pel