Molen van Sloten in Amsterdam
Akersluis 10, 1066 EZ Amsterdam

Bij de Molen van Sloten - Amsterdam kan je twee uitjes combineren! Maak een echte rondleiding mee in de nog steeds werkende poldermolen en speel daarna nog uren in Speeltuin Sloten. Natuurlijk kan je ook genieten van een ambachtelijk patatje van de PatatZa(a)k of een handgemaakt ijsje bij van de IJshoeve.

Molen van Sloten in Amsterdam

De Molen van Sloten is een nog werkende poldermolen. Dagelijks kan je tussen 10.00 en 16.00 uur een rondleiding meemaken (reserveren is aan te bevelen). Een vrijwilliger staat voor je klaar om je te ontvangen en legt je alles uit over het functioneren van de poldermolen. En als je echt mazzel hebt, laat de molenaar zelfs zien hoe hij de wieken in werking kan zetten!

Rembrandts schilderijen

Eén van de zolders van de poldermolen is geheel inricht met beelden uit Rembrandts schilderijen, als eerbetoon aan de beroemde schilder die een bijzondere band met Sloten had!

Speciaal voor kinderen

De persoonlijke rondleidingen zijn speciaal aangepast op de belevingswerelden van de diverse leeftijden van kinderen. De combinatie met aanliggende attracties zijn dus goed te doen. Bovendien krijgt elk kind na afloop een kleurplaat mee naar huis!

Combineer met een proeverij

Voor volwassenen is het ook leuk om het bezoek aan de Molen van Sloten te combineren met een rondleiding en proeverij bij brouwerij De 7 Deugden (ligt naast de molen). 

 

-----------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio Amsterdam!

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook Go-Kids Amsterdam
(@gokidsamsterdam)

Go-Kids Amsterdam - Socials