Floriade Expo 2022 Almere-Amsterdam
Arboretum West 98, 1324 ZZ Almere

Floriade Expo 2022 is de wereldtuinbouwtentoonstelling waar je geweest wil zijn! Slechts eens in de 10 jaar komt Floriade een half jaar tot leven. Dit jaar staat hij prachtig in Almere. Maanden is er in Almere aan Floriade gewerkt om er een heel spektakel van te maken. Op 14 april opende Floriade haar deuren en is te bezoeken tot 9 oktober 2022. En ook voor kinderen zijn er tal val leuke kinderactiviteiten te beleven!

Floriade Expo 2022 in Almere

Bij de Floriade komen de nieuwste technologieën op het gebied van voedsel, gezondheid, groen en energie voorbij. Je kijkt je ogen uit! De geuren zijn een feestje voor je neus en ook je smaakpapillen worden niet vergeten. Er is elke dag van alles te beleven over kunst, cultuur en muziek (lokaal, nationaal en internationaal). Bovendien zijn er verschillende congressen en tentoonstellingen waar je aan deel kan nemen. Met de verschillende restaurants, foodtrucks, koffiecorners en nog veel meer kan je jouw honger stillen en je dorst lessen.

Floriade_Expo

Thema "Growing Green Cities”

Floriade heeft dit jaar het thema “Growing Green Cities” met verrassende innovaties, die ervoor zorgen dat de steden leuker en groener worden. Naast alle technische snufjes kan je ook volop genieten van de geuren en kleuren van de verschillende planten, bloemen, fruit en groente.
Beleef een dag vol nieuwe ervaringen, die in het teken staat van groen en natuur is een heerlijke sensatie voor alle zintuigen.

Floriade_kinderactiviteiten_03

Floriade met kinderen

Ook aan de kinderen is gedacht bij deze prachtige expo. Kinderen zijn de toekomst, en hoe kunnen je deze nieuwsgierige sponsen het beste de groene toekomst laten ontdekken? Er zijn tal van leuke kinderactiviteiten te vinden. Met verschillende leuke exposities kunnen kinderen echt iets doen, ruiken, proeven, ontdekken, voelen en in aanraking komen met nieuwe innovaties die de wereld een stukje groener (kunnen) maken. Kortom een perfecte mix van ontdekken, leren en plezier maken.

Floriade_Kinderactiviteiten_01

Kinderactiviteiten in Floriade

 • Floriade Kids Expeditie
  Bij de Floriade Kids Expeditie ga je opzoek naar de luisterpalen. Ontdek jij de geheime boodschap? Luister naar de oplossingen van de problemen van nu verteld door planten, bomen en dieren.
 • Voedselbos
  Of ontdek het voedsel bos en ervaar alles wat je daar kan eten! 
 • Dierensporen
  Liever op zoek naar dieren. Natuur zonder dieren is namelijk geen natuur. Dus kom ook de dierensporen zoeken en ontdek welke dieren in Floriade leven.
 • Theater
  Red de wereld”, zo heet de theatervoorstelling in Floriade. Bozige bloemen en verdrietige bijtjes moeten het goede voorbeeld geven. Met showdansen en ingeleefde ballads gaan zij de wereld redden.
 • Interactieve kindervoorstelling
  Deze voorstelling heet “leven als een monster”. Dagelijks is deze in het oerbos op “green Island” te zien/doen. Kinderen krijgen de volledige vrijheid om te ontdekken, onderzoeken en te experimenteren in de natuur. Dit kan in drie prachtige routes met allemaal hun eigen verrassende situaties
 • The Green House
  The Green House is de plek waar glastuinbouw zich presenteert. Je maakt hierin kennis met de uiteenlopende en duurzame inzendingen van de circulaire glastuinbouw. De kas in maar liefst 10.000m2 en 170 meter lang!

Meer kinderactiviteiten

Floriade_Kinderactiviteiten_02

Speeltuinen voor kinderen in de Floriade

De speelplekken bij Floriade zijn zo gemaakt dat ze leuk en leerzaam zijn. Kinderen leren het best door te doen en te ervaren, bovendien is bewegen gezond. Dat is precies was de verschillende speeltuinen doen. Neem de speeltuin “a million friends” waar je spelenderwijs leert over de natuur en waarom onder ander de bij zo belangrijk is. Maar bezoek ook de andere vijf speeltuinen met allemaal hun eigen thema; speeltuin watermeloen, speeltuin wortel, speeltuin citroen en speeltuin Flevo campus.

Ontdek de speeltuinen!

Floriade_Kinderactiviteiten_04

Rondleidingen tijdelijk gratis

Maak je dag compleet met de verschillende rondleidingen. Deze zijn van 26 mei t/m 30 juni gratis. Ook met de 850 meter lange kabelbaan kan je alles gewoon op je gemak vanaf grote hoogte eens goed bekijken. Je hangt op 35 meter hoogte boven het prachtige Floriade park. Met je entreekaartje kan je een enkel ritje maken in deze attractie. Wil je nu graag nog een keer dan kun je bij service point een kaartje kopen.

Kortom je kan volop genieten van al het mooie groen, de heerlijke geuren en de prachtige kleuren. Laat je verwonderen over wat groen allemaal voor ons kan doen.

-----------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio Amsterdam!

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook Go-Kids Amsterdam
(@gokidsamsterdam)

Go-Kids Amsterdam - Socials

 

 • Leeftijd 2 - 4
 • Leeftijd 5 - 8
 • Leeftijd 9 - 12
 • Eigen eten toegestaan
 • Horeca aanwezig
 • Indoor
 • Outdoor