Het Amsterdam Museum is een stadsmuseum. Het museum vertelt het verhaal over de stad Amsterdam. Over toen, nu en straks. Het museum is er voor iedereen, klein én groot.

Alles over Amsterdam: toen, nu en straks

Ontdek Amsterdam met de Amsterdam DNA Familietour. Dit is een superleuke en -leerzame tour. Hij duurt niet te lang en is gratis bij een geldig entreeticket. Beeld, geluid, beweging... zo kom je op een ideale maner heel veel te weten over de stad en haar bewoners. Deze tour is geschikt voor kids vanaf 4 jaar.

Het Kleine Weeshuis in het Amsterdam Museum

Ga samen met je (groot)ouders op bezoek in Het Kleine Weeshuis: ontdek hoe het leven in een weeshuis er in de 17e eeuw uitzag. Je vindt er eetzalen, slaapzalen, leslokalen, keukens, een kakdoos en zelfs een eigen koeienstal. Voor kids wordt het extra interessant gemaakt: de kleintjes kunnen onderweg verstopte dieren ontdekken en kinderen vanaf 7 jaar gaan op stap met weesjongen Jurriaan.

Gratis toegang voor kinderen

Sinds 1 januari 2018 mogen kinderen en jongeren tot en met 17 jaar gratis naar binnen in het Amsterdam Museum. Hoe fijn is dat?!

Onze Go-Kids reporters Jaydah & Djaiony gingen meedoen met het Stadslab in het Amsterdam Museum, dat ze daar in de schoolvakanties altijd organiseren voor kinderen

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met KidsTips in de regio Amsterdam aan!

GRATIS KidsTips!