Amsterdam Museum
Amstel 51, 1018 DR Amsterdam

Het Amsterdam Museum is hét museum over Amsterdam: toen, nu en straks. Met wisselende en vaste tentoonstellingen over de stad.

Panorama Amsterdam

In deze tentoonstelling zie je de stad in al haar facetten. Welke eigenschappen horen bij Amsterdam? Waren die er vroeger ook al? En zullen die blijven in de toekomst? Verhalen uit het verleden, het heden en de toekomst worden met elkaar verbonden.

Reserveer tickets

De Tijdreisgids: volg Gigi de duif

Reis mee met de grappige en soms ondeugende duif Gigi door de stad Amsterdam. In vogelvlucht ontdek je de geschiedenis van onze hoofdstad. Onderweg kom je mooie, ontroerende en bijzondere schilderijen en voorwerpen tegen in de tentoonstelling Panorama Amsterdam: een levende geschiedenis van de stad. De boekjes zijn gratis en bij de kassa op te halen.

Meer informatie

Bezoek ook Huis Willet-Holthuysen

Onderdeel van het Amsterdam Museum is Huis Willet-Holthuysen. Deze staat op de Herengracht In het centrum van Amsterdam. Een imposant gebouw. In dit dubbele herenhuis aan de Herengracht vind je echte stijlkamers. Een historische interieur als tentoonstelling. Volg hier ook de gratis speurtocht voor kinderen: Sammie vertelt!

 

-----------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio's in Noord-Holland!
(Noordkop, Alkmaar, Westfriesland, Zaanstreek-Waterland, Amsterdam en Gooi & Vechtstreek)

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook op social media

Go-Kids Amsterdam - Socials

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor