Staatsbosbeheer in regio Amsterdam

Muderstraatweg 1, 1111PT Diemen

Staatsbosbeheer beheert maar liefst 146 natuurgebieden in Nederland. Ze ontwikkelen en beschermen het groene erfgoed van ons land. Staatsbosbeheer zorgt ervoor dat ook onze kinderen later nog met hun kleinkinderen de natuur kunnen beleven. Ze brengen de natuur dichter bij mensen.

Kinderen en natuur

Kinderen spelen van nature graag buiten. Lekker ravotten, ontdekken en speuren. Al hebben ze soms een zetje nodig om naar buiten te gaan, als ze er eenmaal zijn, dan vermaken ze zich er prima.

Wandelroutes, speelbossen en véél activiteiten

Staatsbosbeheer heeft een uitgebreid aanbod voor kinderen om ze lekker te laten ontdekken in de natuur. Naast prachtige natuurgebieden, beheren ze ook wandelroutes die geschikt zijn voor kinderen, speelbossen  in de natuur, een boomkroonpad en diverse activiteiten. Zoals speuren naar sporen, uilenballen pluizen, wordt hulpboswachter of ga bij de jeugdnatuurclub.

Buitencentra van Staatsbosbeheer

Op diverse plaatsen in Nederland zijn er buitencentra. In deze buitencentra van Staatsbosbeheer valt veel te zien, te beleven en te leren. Vanaf hier worden regelmatig activiteiten voor kinderen georganiseerd. Deze vind je allemaal in de agenda van Go-Kids. 

Dus: voor een boswandeling met net iets extra’s ga je naar een natuurgebied van Staatsbosbeheer.

Overnachten in de natuur

Kamperen in de natuur! Hoe gaaf klinkt dat? Niet op een camping, maar zoek het avontuur op in het bos. Oftewel: Logeren bij de boswachter. 

Staatsbosbeheer beschikt over 22 natuurkampeerterreinen en 5 groepsterreinen. Rust, vrijheid en ruimte vind je op deze terreinen. 

Er zijn verschillende terreinen - kijk voor meer informatie op: Logeren bij de boswachter.

Staatsbosbeheer in Go-Kids regio Amsterdam

In onze stedelijke regio heeft Staatsbosbeheer niet veel natuurgebieden, maar wel het jonge Diemerbos in natuurgebied Gaasp en Diem. Hier valt volop te beleven met je gezin. Vlak naast de stad, maar toch heb je het idee dat je helemaal weg bent. Met een bos om te spelen, te luieren en te wandelen.

Het Diemerbos in natuurgebied Gaasp en Diem

Het Diemerbos vormt samen met de Bijlmerweide, het PEN-bos en de Gaasperplas een lint van natuurgebieden aan de zuidoostkant van Amsterdam. Ook zijn er verbindingen met natuurgebieden aan de oevers van het IJmeer, het Diemerpark en de Diemer Vijfhoek. Het bos bestaat uit twee delen met elk een eigen karakter.

Historie van het Diemerbos

Wat zijn dat toch voor stammen die naast het pad liggen? Het Diemerbos, dat een belangrijk deel uitmaakt van natuurgebied Gaasp en Diem, is een jong bos. De bomen werden in het begin van de jaren negentig aangeplant in een open polder met veel water. Bij de graafwerkzaamheden voor het bos werden in de veengrond oeroude stammen gevonden. Wat bleek? Lang geleden was hier ook al bos! Een aantal van de gevonden stammen werd naast de paden gelegd.

Grenzend aan Zuidoost

In het deel van het Diemerbos dat aan Amsterdam-Zuidoost grenst, vind je picknickplekken, een grote ligweide, (verharde) wandelpaden en een speelbos. 

Moerasbos met Laarzenpad

Aan de andere kant van de A9 mag de natuur meer haar gang gaan. Daar is moerasbos, nat grasland, plassen en rietland. Loop ook eens het laarzenpad en ervaar wat moeras is!

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!