Fashion for Good in Amsterdam is een museum voor modeliefhebbers van alle leeftijden. Je kunt er samen met je kids een machtig interessant uitje beleven en allerlei nieuwe dingen ontdekken!

Fashion for Good: interactief modemuseum

Het Fashion for Good museum is een interactief modemuseum, waar ze gebruik maken van de nieuwste technologieën. Het vertelt de verhalen achter de kleding die je draagt, en laat zien hoe je zelf een positieve invloed kunt hebben op de mode-industrie.

Je vindt er een permanente expositie - 'De reis van een t-shirt' - en daarnaast wisseltentoonstellingen.

Machtig interessant - en de basis entree is qua kosten heel bescheiden: kinderen tot 16 jaar mogen gratis naar binnen, volwassenen betalen slechts € 5,=.

Guided tour boeken

Nog veel interessanter dan alleen bezoek aan het museum is als je er een rondleiding boekt. Zo kunnen de bevlogen museumbegeleiders je alles vertellen over wat je in het museum tegenkomt.

Exposities in het museum

Voor kinderen is het museum extra leuk gemaakt met bijvoorbeeld een toffe speurtocht en de materiaal-bingo. Die kunnen ze natuurlijk ook samen met papa en mama doen.

Good Fashion Actie Plan

Het idee achter de Fashion for Good Experience is dat je op een andere manier naar kleding gaat kijken. De vraag hoe je naar je kledingkast kijkt en wat je ermee doet. Hoe duurzaam de materialen zijn en hoe je omgaat met het repareren of verstellen van kleding. Je kunt dan ook op een supermooie manier je eigen Fashion for Good Actie Plan opstellen. Met een Actie-armband met een RFID-chip kun je in het museum acties selecteren en badges verdienen om daarna je persoonlijke Good Fashion-actieplan te maken en deze rechtstreeks naar je inbox te sturen. Supergoed!

Eigen T-shirt ontwerpen

Wat dacht je van het ontwerpen van je eigen T-shirt? Dat kan in de Design Studio, waar je jouw ontwerp ook kunt printen op een Cradle to Cradle gecertificeerd T-shirt (helemaal circulair!). 

Good Gif Booth

Ook leuk: foto's maken in de Good Gif Booth - daar zie je jouw eigen selfie veranderen in een kaleidoscoop-GIF. En die kun je natuurlijk online delen.

Young Innovators Lab voor kinderen

Speciaal voor kinderen (of eigenlijk de 'innovators & ontwerpers van de toekomst') is er elke laatste zondag van de maand het Young Innovators Lab.

Dit is een leeromgeving waarin kinderen kennis maken met duurzame mode en de innovatieve duurzame ontwikkelingen die de industrie in de toekomst zullen veranderen. Dat gaat in het Young Innovators Lab natuurlijk heerlijk interactief met uitdagende workshops die geïnspireerd zijn op het actuele museumthema. 

Dol op leuke kinderfeestjes en uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met KidsTips in de regio Amsterdam aan!

GRATIS KidsTips!