Leer alles over het menselijk lichaam bij BODY WORLDS Amsterdam, een prachtige tentoonstelling en geschikt voor kinderen (aangeraden vanaf 6 jaar). 

BODY WORLDS - Attractie voor kinderen in Amsterdam 

Bij BODY WORLDS Amsterdam word je meegenomen door het menselijk lichaam en leer je alles over gezondheid, anatomie en de effecten van geluk. Het is een tentoonstelling dat bestaat uit meer dan 200 anatomische exemplaren van menselijke lichamen.

Tickets voor BODY WORLDS

Maar hoe blijven die lichamen dan goed?

We horen het jullie denken.. Nou daar heeft Dr. Gunther von Hagens wat moois op bedacht: de plastinatietechniek. Het plastineren zorgt ervoor dat de lichaamsvloeistoffen worden vervagnen door een soort siliconenrubber. Hierdoor worden de lichamen droog en geurloos en blijven ze zelfs nog langer goed dan Egyptische mummies. 

Actieve lichamen bij BODY WORLDS Amsterdam 

Extra indrukwekkend bij BODY WORLDS Amsterdam is dat de lichamen (plastinaten) in actieve houdingen zijn neergezet. Op die manier kun je goed bekijken hoe de spieren en/of lichaamsdelen zich bewegen als je een bepaalde actie uitvoert, zoals dansen, springen of saxofoon spelen. Ook zie je goed hoe roken je lichaam aantast en hoe het eruit ziet als je een kunstknie- of heup hebt. 

Ook leer je tijdens deze tentoonstelling hoe je zelf gezond en gelukkig kunt blijven! 

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!