Had je het al meegekregen? Nadine is zwanger... krijgt in oktober haar eerste kindje, zo mooi! Het vervelende hieraan is dat ze Go-Kids Amsterdam gaat verlaten... daarom zijn we druk bezig met een nieuwe invulling voor deze mooie regio. Een nieuwe franchisenemer is een optie, of anders één of meer nieuwe partner(s) om het gat dat Nadine achterlaat op te vullen.

Ik ben met een aantal fijne kandidaten in gesprek maar nog niets is definitief, dus als je nog twijfelde en nog niet gereageerd hebt... laat het me weten op anneke@go-kids.nl!

Beetje jaloers op zwangere collega

Ondertussen groeit de buik van mijn lieve collega lekker door en komt de datum waarop de kleine ter wereld gaat komen ook snel dichterbij. En ik ben een beetje jaloers. Want zwanger zijn en een baby krijgen - dat is gewoon bijzonder.

Klein beetje oma

We schelen wel bijna een generatie, Nadine en ik. Ze had m'n dochter kunnen zijn! Zij is iets van 28 jaar, ik alweer 50. Zij krijgt haar eerste kindje, mijn boys zijn echte pubers van 14 en 16 jaar oud. Haar zwangerschap voelt aan de ene kant alsof ik een klein beetje oma word. Leuk - want oma worden zal in werkelijkheid nog wel ff duren, als het al ooit gebeurt.

Nuchter zwanger

Het is dus alweer héél lang geleden dat ik zwanger was en mocht bevallen van m'n eerste kind. Achteraf gezien een hele bijzondere periode die ik toen niet zo zeer als bijzonder heb ervaren. Lekker nuchter: ja gewoon, ik ben zwanger, dat zijn wel meer mensen. Vrouwen die je vertelden dat je moest genieten van die tijd... ik vond het eigenlijk een beetje onzin. 

Superbijzonder, maar 'moeten genieten'?

Dat zeg ik nu dus ook niet tegen Nadine. Stiekem denk ik wel: neem deze tijd in je op - besef hoe bijzonder het is! Alleen al het feit dat er nieuw leven in je groeit, dat er straks een babietje is dat nog helemaal blanco is en nog zoveel gaat meemaken... prachtig toch?! Maar nog steeds gaat 'moeten genieten' er bij mij niet in. Genieten kun je niet afdwingen of forceren in mijn ogen.

Moeder geniet met baby

Gemak tegenover goedkoop

Wat ik wel tegen Nadine - en met haar elke aanstaande moeder - zou willen zeggen: maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk! In de loop van de jaren ben ik steeds meer fan geworden van gemak. Als iets makkelijker kan - waarom zou je dan moeilijk doen? Waar ik van nature wel graag op de prijzen let en niet teveel geld wil uitgeven kan ik inmiddels prima meer betalen voor extra gemak.

Zwangerschap en baby niet altijd een feestje

Want ik zeg wel dat ik een beetje jaloers ben, maar tegelijk ben ik dat ook niet... want zwanger zijn en een baby hebben is echt niet altijd een feestje. Lichamelijke kwalen, slapeloze nachten, zorgen over je huilende of zieke kleintje - nou ja, iedere ouder kent het wel denk ik. Elke fase in het leven van je kind heeft mooie en minder mooie kanten, dat is logisch. Het is maar net hoe je ermee omgaat. En hoe makkelijk je het jezelf maakt.

Zwangerschap

Boodschappen laten bezorgen

Gemak, dat is voor mij bijvoorbeeld zoals boodschappen laten bezorgen. Albert Heijn, Jumbo of Picnic aan de deur laten komen in plaats van een paar keer per week naar de supermarkt. Kost wat meer, maar óh wat ben ik er blij mee! Zéker voor gezinnen met jonge kinderen is het toch heerlijk om niet met de kids door de supermarkt te hoeven slepen?

Abonnementen voor gemak

Ook puur gemak: abonnementen. Neem nou Netflix of Disney+ - véél handiger dan een kast vol DVD's die je steeds weer nieuw moet kopen. Een leesmap vol tijdschriften laten bezorgen. Spotify in plaats van talloze CD's. Of - specifiek voor baby's: van die handige luierabonnementen. Ik heb niet het idee dat die al bestonden toen ik in de babyfase zat. Of ik keek er niet naar, dat kan natuurlijk ook.

Luiers

Slaapcoaches en pottycoaches

Zo zijn er in de afgelopen 15 jaar ook allerlei nieuwe dingen bedacht om het ouders gemakkelijker te maken. Slaapcoaches bijvoorbeeld - die je kindje kunnen helpen als doorslapen niet goed lukt. Als het al bestond doen ik net moeder werd ... ik had dat in elk geval niet op m'n netvlies. Pottycoaches en hulp bij poepproblemen bij je kind: ook zoiets. 

Kortom: geniet van gemak

Zwanger zijn en jonge kinderen hebben - dat zijn gewoon tropenjaren. Maak het jezelf dus zo gemakkelijk mogelijk, als het even kan. Moeten genieten, dat is het dus niet wat mij betreft. Genieten van gemak, dat is makkelijker. 

Liefs
Anneke