Gezellig met het gezin op avontuur door Amsterdam deze zomervakantie? Bij het Rijksmuseum beleef je vast en zeker een spectaculaire dag met de nieuwe editie van de Escape Game, het buiten tekenen, de familierondleidingen of de SnapGuide.  

Kraak de codes in het Rijksmuseum tijdens de nieuwe editie van de Escape Game (6-12 jaar)

Er is een nieuwe editie van de Rijkmuseum Escape Game: In de schaduw van Rembrandt. De Escape Game is geschikt voor 2-5 personen en voor kinderen vanaf 6 jaar. Het vertelt het spannende verhaal van Rijksmuseummedewerker Bart, die na sluitingstijd nog druk bezig is met zijn onderzoek naar Rembrandt. Terwijl hij een bladzijde omslaat, ziet hij een oude schets met een wel hele vreemde datum...

Dit is het begin van een game die je dwars door het museum voert, bedoelt voor echte codekrakers. Helpen jullie Bert mee in zijn ontdekking?

De Familiegidsen - ontdek het museum samen met de kinderen geheel naar eigen wens en op eigen tijd 

In 45 minuten al jouw vragen beantwoord door middel van leuke gesprekken, verhalen en spelletjes? Het kan met een van de familiegidsen, leuke en grappige doeboeken! Het daagt je uit om te krassen, stickeren en voelen, maar vooral ook om te kijken en te ontdekken en leren over kunst, de geschiedenis en zelfs een beetje over elkaar! 

 

Er zijn vier soorten familiegidsen beschikbaar in verschillende thema's:

  • Familiegids Middeleeuwen
  • Familiegids 17e Eeuw
  • Familiegids 18e Eeuw
  • Familiegids 19e Eeuw

Los kosten de familiegidsen € 10 per stuk, maar wil je ze graag alle vier? Dan kan dat voor € 29,-

Lees meer over de gidsen

Familierondleiding: Help! de muziek is zoek (4-7 jaar)

Er is paniek! Tijdens het schoonmaken zijn alle klepels uit de mega bijzondere sta-klok verdwenen! Alle hulp is nodig om de klok weer op tijd te maken en de muziek te laten klinken voordat het hele uur daar is…. Acteurs nemen jullie mee naar de 18de eeuw en laten je kennis maken met bijzondere verhalen en gekke versieringen. De rondleiding bedraagt € 5 per persoon en is tijdens de vakanties alle dagen van 14.00 - 15.00 uur te beleven!

Speel het digitale familiespel (vanaf 7 jaar)

In de vakantie kun je samen met je familie deelnemen aan het digitale familiespel. Bij binnenkomst in het museum huur je een apparaat en dan kan het spel beginnen! Binnen één uur zoek je samen acht bijzondere geheimen van het museum. Als het lukt de geheimen te vinden, wacht je aan het einde van de tour een verrassing. 

De multimediatour is alle dagen te boeken en kost € 2,50 per persoon. Je kunt dit spel met 2-4 personen spelen, ieder met z'n eigen apparaatje.

Snap Guide - Bepaal zelf welke youtuber/artiest/superster jou rondleidt door het museum (10+) 

Ook deze zomervakantie in het Rijksmuseum: de Snap Guide. Bekende Youtubers en artiesten geven jou een persoonlijke tour en dagen je tijdens de rondleiding uit om mee te doen met verschillende challenges. Ontdek de kunst en geschiedenis van de Gouden Eeuw via je telefoon en camera. Ook zie je de favorieten van de door jou gekozen rondleider. 

Buiten Tekenen in de tuinen van het Rijksmuseum 

Geniet deze zomer van de prachtige tuin van het Rijksmuseum en natuurlijk de heerlijke buitenlucht. Zonder te reserveren kun je zo aanschuiven achter een van de schildersezels en heerlijk buiten tekenen. Het thema van deze zomer is: 'Kijk goed om je heen en teken het dagelijks leven, met Rembrandt als grote inspiratiebron.' De materialen zijn aanwezig. Het is aan jou om er wat moois van te maken. Het tekenen in de tuin is tijdens de zomervakantie (6 juli t/m 1 september) alle dagen mogelijk tussen 13.00 en 16.00 uur. Behalve op de dagen dat het heel slecht weer is. 

Familierondleiding Hoogtepunten in het Rijksmuseum (6-12 jaar)

Gewapend met klei, papier, potlood en een kanon ga je op ontdekkingsreis door het Rijksmuseum, op zoek naar hoogtepunten. Maar wat is nou precies een hoogtepunt? Wie bepaalt dat? Tijdens deze speelse rondleiding ontdekt je samen met je kind(eren) het museum. Want naast de wereldberoemde Nachtwacht, het Melkmeisje van Vermeer, de verre reizen van de VOC, is er nog veel meer te ontdekken. Een verfrissende tour langs hoogtepunten uit de Nederlandse Kunst en geschiedenis. 

De rondleiding is in de zomervakantie (van 6 juli t/m 1 september) alle dagen van 12.00 tot 13.00 uur te bezoeken. Tickets bedragen € 5 per persoon (exclusief toegang tot het museum, kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang!). De rondleiding start bij de informatiebalie in het museum en duurt ongeveer 1 uur. 

Foto: Rijksmuseum

=> Voor alle activiteiten is het raadzaam om van tevoren tickets te bestellen, zodat je altijd verzekerd bent van een plekje! Toegang tot het museum is gratis voor kinderen t/m 18 jaar. Ben je in het bezit van een stadspas, museumjaarkaart of andere kaart? Bekijk dan of je ook gratis naar binnen mag!

Geniet van jullie bezoek aan het Rijksmuseum deze zomer!