Ben je na de heropening In het Rijksmuseum in 2013 nog niet met het gezin naar het museum geweest? Dan is dat absoluut de moeite waard, want er wordt van alles georganiseerd voor alle leeftijden. Helemaal tijdens de vakanties! Naast de reguliere activiteiten, zoals Rembrandts tekenles en de 1 kilometer-route, kun je In de voorjaarsvakantie (16 t/m 24 februari 2019) nog veel meer leuks beleven! Hieronder vind je alle mogelijkheden. 

Theateravontuur Jij & de Gouden Eeuw (AL)

Ga op expeditie naar het ijskoude Nova Zembla, ontsnap in de boekenkist van Hugo de Groot of kruip in het hoofd van Rembrandt. In dit programma krijgen zowel de volwassenen als de kinderen een historische ervaring om nooit te vergeten. Bekijk de trailer. Een belevenis die eigenlijk niet te beschrijven valt! 

In de vakantie is dit theateravontuur dagelijks te bezoeken van 13.30 - 15.30 uur. Het programma start in de Teekenschool aan de Hobbemastraat 25 (tegenover het Zuiderbad). Daar kun je je 15 minuten voor aanvang melden. Tickets voor het Theateravontuur kosten € 10 per persoon. Ben je in het bezit van een stadspas? Dan kosten de tickets slechts € 2,50 per persoon!
De rondleiding is voor het hele gezin, maar kinderen vanaf 6 jaar mogen al helemaal zelf deelnemen.

Speel het digitale familiespel (vanaf 7 jaar)

In de vakantie kun je samen met je familie deelnemen aan het digitale familiespel. Bij binnenkomst in het museum huur je een apparaat en dan kan het spel beginnen! Binnen één uur zoek je samen acht bijzondere geheimen van het museum. Als het lukt de geheimen te vinden, wacht je aan het einde van de tour een verrassing. Bekijk het filmpje.  

De multimediatour is alle dagen te boeken en kost € 2,50 per persoon.

Hoogtepunten in het Rijksmuseum (6-12 jaar)

Gewapend met klein, papier, potlood en een kanon ga je op ontdekkingsreis door het Rijksmuseum, op zoek naar hoogtepunten. Maar wat is nou precies een hoogtepunt? Wie bepaalt dat? Tijdens deze speelse rondleiding ontdekt je samen met je kind(eren) het museum.  Want naast de wereldberoemde Nachtwacht, het Melkmeisje van Vermeer, de verre reizen van de VOC, is er nog veel meer te ontdekken. Een verfrissende tour langs hoogtepunten uit de Nederlandse Kunst en geschiedenis. Bekijk de trailer. 

De rondleiding is alle dagen van 10.00 tot 11.00, 12.00 tot 13.00 en van 15.00 tot 16.00 uur te bezoeken. Tickets bedragen € 5 per persoon (exclusief toegang tot het museum, kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang!). De rondleiding start bij de informatiebalie in het museum.

Kinderworkshop XXL (8-12 jaar)

Wat gebeurt er met kunst als je het op z'n kop bekijkt? De kinderen starten in het museum en kiezen hun favoriete werken. Daarna maken ze in het atelier een eigen kunstwerk. Tekenen, schilderen of een monoprint maken, alles kan en alles mag.

De workshops vinden dagelijks plaats van 13.00 - 17.00 uur in de Teekenschool aan de Hobbemastraat 25 (tegenover Zuiderbad). De workshop bedraagt € 20 per persoon inclusief versnaperingen in de pauzes

Theatrale rondleiding: Help! de muziek is zoek (4-7 jaar)

Er is paniek! Tijdens het schoonmaken zijn alle klepels uit de mega bijzondere sta-klok verdwenen! Alle hulp is nodig om de klok weer op tijd te maken en de muziek te laten klinken voordat het hele uur daar is…. Acteurs nemen jullie mee naar de 18de eeuw en laten je kennis maken met bijzondere verhalen en gekke versieringen. De rondleiding bedraagt € 5 per persoon en is tijdens de vakanties alle dagen van 14.00 - 15.00 uur te beleven!

Teken gratis je eigen ansichtkaart in de Picknick

Een ruimte in het museum speciaal voor families en kinderen die het museum bezoeken? Dat is de Picknick, op de begane grond van het Rijksmuseum. Hier mag je gratis ansichtkaarten komen tekenen! Bovendien is het een plek om met het gezin even rustig te ontspannen en mag je zelf meegebracht eten nuttigen. De Picknick is alle dagen van 11.00 - 16.00 uur geopend. 

=> Voor alle activiteiten is het raadzaam om van tevoren tickets te bestellen, zodat je altijd verzekerd bent van een plekje! Toegang tot het museum is gratis voor kinderen t/m 18 jaar. Ben je in het bezit van een stadspas, museumjaarkaart of andere kaart? Bekijk dan of je ook gratis naar binnen mag!

Wij wensen je alvast heel veel plezier tijdens het avontuur door het Rijksmuseum in de voorjaarsvakantie!