Voorjaarsvakantie 2019 in Dierenpark ARTIS in Amsterdam

Het beroemde Amsterdamse Dierenpark ARTIS is tijdens de voorjaarsvakantie 2019, van 16 t/m 24 februari, niet alleen leuk om dieren te bezoeken, maar organiseert ook allerlei extra activiteiten voor het hele gezin. Kies maar uit! 

Bezoek de bouwplaats van ARTIS en zie hoe de verblijven van de zwarte slingerapen worden gebouwd. 

De zwarte slingerapen krijgen een nieuw verblijf op een eigen eiland! Tijdens de voorjaarsvakantie kun je ’t Veentje, het huidige Vogelpoeltje bij de Apenrots, van heel dichtbij bekijken. Bezoek de bouwplaats en leer meer over hoe ARTIS een nieuw verblijf voor de zwarte slingerapen bouwt.

De bouwplaats is alle dagen tijdens de vakantie van 13.00 - 14.00 uur van dichtbij te bekijken! 

Op weg door de Melkweg en ontdek de sterrenhemel

De zon is een ster in de Melkweg, net als miljarden andere sterren. De Melkweg is een gigantisch sterrenstelsel, net als miljarden andere melkwegstelsels. Daar kan een mens zich toch niets meer bij voorstellen? In het Planetarium lukt dat toch. Kom naar het Planetarium in ARTIS en ontdek dat zonder telescoop er een ander sterrenstelsel aan de avondhemel te vinden is. En hoe ons eigen sterrenstelsel er van een afstandje uit ziet. Daar ga je voor op reis. Langs sterren en planeten tot ver buiten die lichte streep die je ’s avond aan de hemel ziet.

Deze activiteit vindt dagelijks plaats om 14.00, 15.00 en 16.00 uur en duurt ca. 25 minuten. Te bezoeken in het ARTIS-Planetarium. 

Dierverzorger vertelt over bekende en minder bekende dieren!

Iedere dag zijn er in het park verschillende dierverzorgers die vertellen over de diersoorten die in ARTIS leven. Bijvoorbeeld over de olifanten, de jaguars en de vale gieren. Sinds 1 februari vertelt de dierverzorger op drie extra locaties, met minder bekende dieren: bij de Fazanterie, bij de Hollandse Polder en de Pampa.

De praatjes van de vertellende dierverzorger vindt iedere plaats op diverse tijdstippen. Kijk in de dagagenda voor de exacte tijden. 

Expositie 'De staat van natuur' in ARTIS-Aquarium

Voor ‘De staat van natuur’ reisde de Duitse fotograaf Claudius Schulze door Europa op zoek naar het Europese landschap. Hij trof een landschap aan dat niet alleen door natuur, maar ook door ons, mensen, is vormgegeven. De fotoserie vraagt je stil te staan bij je eigen kijk op de natuur. Waar begint natuur en waar cultuur?

Wij wensen je alvast heel veel plezier tijdens je bezoek aan ARTIS in de voorjaarsvakantie!