Het is alweer Valentijnsdag... 14 februari. De perfecte dag om er iets speciaals van te maken. Wat kan je wél doen om van Valentijnsdag in deze tijd een bijzondere dag te maken met je kids?

Lekker Valentijnsontbijtje

Zoals iedere bijzondere dag is het heerlijk om de dag te starten met een lekker ontbijtje. Dat kun je natuurlijk samen regelen met inkopen. Als de kinderen groot genoeg zijn vinden ze het vást leuk om jou/jullie te verwennen door het ontbijt helemaal zelf te maken en naar de slaapkamer te brengen. Of ze dekken een gezellige ontbijttafel als je niet houdt van kruimels in bed, dat kan natuurlijk ook.

Gezellig samen bakken met de kinderen

Als voorbereiding op het Valentijnsontbijt kun je samen met de kinderen de keuken in gaan om allerlei lekkers te bakken. Bijvoorbeeld met de lekkere en kindvriendelijke recepten uit het boek Bakpret met kinderen

Wil je het helemaal in Valentijnsstijl doen, dan hebben de baksels natuurlijk een hartvorm. Moet je eens kijken wat voor toffe hartvormige bakvormen er allemaal krijgen zijn...

Leuke dingen doen met de kids op Valentijnsdag

Na een lekker ontbijt is het gezellig om iets leuks te gaan doen met de kinderen. Er zijn natuurlijk altijd leuke activiteiten te bedenken, bij jou thuis of ergens buiten. Check onze agenda voor inspiratie!

Iets liefs voor anderen

Zou het niet leuk zijn om op deze dag iets extra liefs te doen voor anderen? Dus niet alleen binnen je eigen gezin, maar ook juist voor degenen die je nu niet vaak ziet?

Lieve kaartjes maken voor vriendjes en vriendinnetjes

Dit is dé dag om elkaar te vertellen hoe lief je elkaar vindt. Zeker nu is dat extra belangrijk. Maak daarom lieve kaartjes voor ze en ga ze bezorgen.

Opa en oma verwennen

Op visite gaan bij opa en oma en zeggen dat jullie ze gaan verwennen. Met een leuk cadeautje, of door ze te overladen met aandacht, een mooie tekening, misschien een hartjesknutselwerkje? 

Cadeau voor een kind in armoede

Of wat dacht je van een verrassing voor een kind dat nooit een cadeau krijgt? PostNL werkt mee aan een mooie actie van Stichting Jarige Job, waarmee je de hele maand februari nog gratis een cadeau kunt versturen naar Jarige Job. Zij zorgen er dan voor dat het terecht komt bij een kind dat het niet zo breed heeft en dan tóch kan genieten van zijn of haar verjaardag mét cadeau. Heb jij nog nieuw speelgoed - ongebruikt in de verpakking - liggen dat je best wilt weggeven? 

Regel het hier!

 

-----------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio Amsterdam of Gooi & Vechtstreek!

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook Go-Kids Amsterdam of Gooi & Vechtstreek
(@gokidsamsterdam/@gokidstgooi)

Go-Kids Amsterdam - Socials