Tijdens deze vakantie zou bij theater de Meervaart en theater DelaMar in Amsterdam de voorstelling van Dolfje Weerwolfje spelen. Bijna iedereen kent Dolfje Weerwolfje wel. Het griezelverhaal van Paul van Loon. Wellicht zou je hiernaar toe gaan maar is dit door de lockdown niet meer mogelijk. Maar wat ga je nu doen? 

Thema dag

Wist je dat kinderen het heel leuk vinden om een dag geheel in het teken te zetten van een bepaald thema?! Wat dacht je van een dagje Dolfje Weerwolfje vermaak! Ik geef je 10 tips hoe je zo’n dagje kan plannen, doorbrengen en wat je hiervoor kan gebruiken. Hiermee kan je je kind(eren) niet alleen vermaken, op een slimme en leuke manier kan je gelijk het niveau van taal, spelling, rekenen van school hoog houden! Bovendien kan je een aantal dingen natuurlijk gezellig samen oppakken, maar je kan je kind(eren) ook zelf laten vermaken. Echt een win-win situatie toch?

Wie is Dolfje Weerwolfje?

Dolfje Weerwolfje is een jongetje dat ’s nachts wakker wordt. Het is donker en de maan schijnt. Hij wordt eindelijk 7 jaar! Maar dan opeens ziet hij dat hij veranderd is, overal haar, poten en een staart…

De top 10 van Dolfje Weerwolfje

 

1. Dolfje Weerwolfje boeken

Er zijn inmiddels flink wat boeken van Dolfje Weerwolfje uitgebracht. Het is echt een reeks van leuke en griezelige kinderboeken geworden. Voornamelijk voor kinderen van 8-10 jaar. Het eerste boek was al in 2014 verschenen, inmiddels zijn er meer dan genoeg. De keuze is dus reuze. Je kan kiezen uit het eerste nummer (voor diegene die Dolfje Weerwolfje misschien nog niet zo goed kennen) maar ook andere leuke thema’s. In ieder geval goed voor wat extra leesuren deze vakantie!

Kies snel jouw leukste boek uit!

2. Dolfje Weerwolfje kaartspel - Zinnen maken

Kinderen kunnen met dit kaartspel zelf grappige zinnen maken. Op de kaartjes staan allemaal losse zinsdelen die je met elkaar kan combineren. Samen (of alleen) kan je hiermee heel veel lol hebben doordat de meest grappige zinnen tevoorschijn komen. Voor kinderen vanaf 7 jaar is dit niet alleen vermakelijk, je leert er gelijk zinsopbouwer mee en lezen. Bovendien prikkelt het de fantasie van je kind op een leuke manier!
Meer uit deze serie; Spelling oefenenWoorden oefenen

Bestel hem snel!

3. Dolfje Weerwolfje Loco (mini/maxi)

Mini/Maxi-Loco blijft leuk voor alle leeftijden. Dit is echt spelend leren en worden de belangrijkste vaardigheden van je kind gestimuleerd. Naast het leuke thema loopt jouw kind straks geen achterstand op als ze weer naar school gaan, want spelling en taal komen hier ruimschoots aan bod! Bovendien sluiten ze perfect aan op het AVI programma. Maxi-Loco is voor kinderen van ongeveer 7-9 jaar en Mini-Loco voor kinderen van 8-9 jaar.

Ontdek het Mini-Loco pakket!

4. Dolfje Weerwolfje vriendenboek

Hopelijk mogen de kinderen na de kerstvakantie weer lekker naar school! Hoe leuk is het dat jouw vrienden en/of vriendinnetjes iets leuk s over zichzelf kunnen vertellen in jouw Dolfje Weerwolfje vriendenboek! Vooral de vraag; Als ik een weerwolfje was dan zou ik…. Is natuurlijk wel een leuke toevoeging.

Koop hem direct!

5. Dolfje Weerwolfje de Musical

Op DVD is de musical (ter ere van het 20 jarig bestaan van Dolfje Weerwolfje) te zien! Niet alleen kan je hier een gezellige middag van maken, met de CD met vrolijke liedjes heb je nog uren luisterplezier. En lokaal heb je hem al een keer gezien, het blijft leuk om hem zo nu en dan gewoon nog een keer af te spelen.

Zing je mee?

6. Dolfje Weerwolfje e-books

Ben je meer van de digitale tijd en op zoek naar een e-boek. Ook van Dolfje Weerwolfje zijn er diverse e-books te krijgen. Na aankoop zijn ze direct beschikbaar en te lezen op je smartphone of tablet (niet e-reader). Zo kan je kind heerlijk meelezen met zijn/haar eigen koptelefoon op. Ook dat geeft weer een uurtje heerlijk rust ;).

Bestel je e-book hier!

7. Dolfje Weerwolfje film (DVD)

Sluit je dag af met een lekker filmmiddag/-avondje! Want Dolfje Weerwolfje is ook verfilmt en te zien op DVD. Het is geen tekenfilm maar een echt gespeelde film met een jongetje. De film is zeker spannend maar net niet eng genoeg. Zo blijft het leuk om naar te kijken en genieten. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Een echte aanrader voor kinderen die al een paar Dolfje Weerwolfje boeken hebben gelezen!

Op naar een filmmiddag/-avond!

8. Letterpret! Doeboek voor pretletters (met Dolfje Weerwolfje)

Een doeboek vol met leuke verhalen, spelletjes, puzzels, teken- en knutselplezier en dat allemaal met bekende karakters waaronder Dolfje Weerwolfje. Samen met hen ga je op avontuur en leer je weer nieuwe dingen. Bij aanschaf van die dolboek steun je gelijk Stichting Jarige Job. Want voor elk verkocht exemplaar gaat er ook 1 naar deze stichting. 

Steun jij met het doeboek?

9. Dolfje Weerwolfje schrijfkaarten

Wil je jouw kind nog beter leren schrijven? Dan zijn de uitwisbare schrijfkaarten van Dolfje Weerwolfje een echte aanrader! Blijven herhalen is hier de kracht, je kunt ze namelijk gewoon weer uitwissen en opnieuw schrijven… Er zitten leuke kleurrijke letterkaarten, tekenkaarten en invulkaarten bij. En allemaal herkenbaar met Dolfje Weerwolfje. Geschikt voor kinderen van 3-12 jaar.

Leer nu beter schrijven!

10. Dolfje Weerwolfje knuffel

De knuffel van Dolfje Weerwolfje is natuurlijk voor de echte fans! Naast dat het super leuk is om deze te krijgen als cadeau, is het ook leuk om de fantasie van Dolfje Weerwolfje verder tot leven te brengen (in de slaapkamer van je kind). Hij is in ieder geval super zacht!

Geef jij hem cadeau?

 

Met deze tips kan je zeker een dag vullen! En heb je gegarandeerd een leuke dag met je kind(eren). Ik wens je in ieder geval alvast veel plezier.

GoKids- Afsluiter Charlotte