Je zal als kind in deze rare coronatijd maar jarig zijn... dat is wel heel bijzonder. En dan bedoel ik niet bijzonder fijn, want er is natuurlijk niets aan. Je kunt geen visite uitnodigen, geen kinderfeestje vieren, het is allemaal heel anders. Toch kun jij ervoor zorgen dat jouw jarige Job of Jet wel een hele fijne verjaardag heeft!

Het is allemaal razendsnel gegaan hè... een paar weken geleden leek er nog niet heel veel aan de hand en inmiddels zitten we al bijna twee weken de kinderen thuis les te geven. Mogen de kids nog wel buiten spelen maar is het verder gedaan met alle leuke uitstapjes en feestjes. Jarig zijn is in 2020 heel anders als je geboren bent in maart, april, mei en wie weet zelfs juni. Dat is echt wel even slikken. Geen familie op visite, geen grote-mensen-feestje, geen kinderfeestje met je vriendjes en vriendinnetjes. 

Wij hebben lekker wat tips voor je om de verjaardag van je kind toch tot een feestje te maken!

Verjaardag extra gezellig aankleden

Misschien denk je: er komt geen visite, waarom zouden we het huis versieren? Nou: juist wél, omdat je kind zich daardoor al echt jarig voelt. Wat meer slingers en andere versiering dan anders mag best, ga maar lekker los. En niet te snel opruimen, het jarige gevoel mag best extra lang duren nu. Heb je tijd... maak dan een mooie stoffen vlaggenlijn. Kijk online naar leuke themaversiering in een thema waar jouw kind op dit moment helemaal wild van is, zodat alles extra feestelijk wordt in huis.

Verjaardagsversiering kopen

Verjaardagstaart, lekker smullen!

Ook zoiets: een hele verjaardagstaart eet je met je gezin normaal gesproken niet weg waarschijnlijk. Zo'n mooie taart verdwijnt grotendeels in de mond van de visite - en er is geen visite. Moet je dan maar geen taart regelen? Natuurlijk wel! Hij hoeft niet zo groot te zijn, maar wel mooi. Misschien ben je zelf handig in taarten bakken en kun je een prachtig kunstwerk maken in thema, met marsepein en lekkere vulling? En anders: de winkels zijn natuurlijk nog gewoon open. De plaatselijke bakker is ongetwijfeld heel blij met jouw klandizie. Daar kun je de taart misschien wel telefonisch of online bestellen en laten bezorgen? En die taart... daar kun je met je gezin heerlijk van smullen. Met nóg een stukje!

Verjaardagstaart voor jarig kind

Cadeaus voor je jarige kind

Ook qua cadeaus is het natuurlijk wat karig als er geen visite komt. Dat is een mooie reden om uit te pakken met meer cadeautjes van papa en mama. Dat hoeft niet groots en duur te zijn, je kunt lekker veel kleine cadeautjes inpakken en daarmee een mand vullen. Alleen al het uitpakken is heerlijk.

Laten bezorgen en live uitpakken

Familie en vrienden kunnen misschien ook online cadeautjes kopen voor jouw jarige en die bij jou thuis laten bezorgen met een boodschap. Of ze doen hun verjaardagswens online, liefst met beeld en geluid. Het uitpakken kan dan live gebeuren waar de gever bij is, hoe leuk is dat? Neem in beeld ook een hapje van die heerlijke taart ;o)...

Verjaardagscadeau voor jarig kind

Twee keer jarig: verjaardagsfeest in het weekend

Is jouw kind jarig op een doordeweekse dag? Dan zou je waarschijnlijk normaal gesproken het feest vieren op een andere dag, in het weekend. Dat kan nu natuurlijk ook. Op de verjaardag zelf doe je het gezinsfeestje - mét verjaardagshoed zoals de kids die op school van juf of meester krijgen en een lekkere traktatie. En in het weekend doe je het 'grote feest' met online uitgenodigde gasten.

Speciale dingen doen voor de verjaardag

Op allebei de feestdagen krijgt jouw jarige mooie kleren aan en doen jullie speciale dingen. Natuurlijk mag het feestvarken kiezen wat jullie gaan eten. Verder is de schooldag gewoon de schooldag, maar op de verjaardagsfeestdag in het weekend laat je de jarige bepalen wat jullie gaan doen. Welke spelletjes, welke knutsels, welke film, welke muziek, welke dansjes... verzin het maar!

Verjaardag vieren

Digitaal jarig zijn

Eigenlijk is jouw kind dit jaar dan digitaal jarig. Dat vergeten ze natuurlijk nooit meer... als jij er iets bijzonders van weet te maken in een blije verjaardagssfeer. Neem daarom ook - of misschien wel juist - nu filmbeelden op van de verjaardag. Hoe de jarige aan het Skypen is met oma. Hoe vriendjes een filmpje sturen dat ze speciaal voor jouw kind hebben opgenomen. Hoe jullie met alleen het gezin aanvallen op een grote verjaardagstaart. Hoe jullie spelletjes doen waar papa en mama normaal niet aan meedoen.... Hoe neefjes en nichtjes live maar online een verjaardagsliedje zingen. Leuk voor later!

Verheugen op een uitgesteld kinderfeestje

Het kinderfeestje... dat gaat je kind natuurlijk niet mislopen dit jaar. Het gaat alleen wat later gebeuren - toch? Net als trakteren op school en dan alsnog die verjaardagshoed van juf. Eigenlijk zijn ze dus gewoon nóg een keer jarig dankzij corona... De traktatie voor school, daar kun je misschien nu wat meer werk van maken dan je normaal zou doen. Je hebt nu alle tijd samen om daarover na te denken en eventuele voorbereidingen te knutselen tenslotte. 

Ook aan het kinderfeestje - ook al weet je nog niet wanneer - kun je al prima aandacht besteden. Bespreek met je kind wat het thema zou moeten worden en wat voor activiteit(en) favoriet zijn. Hier op Go-Kids hebben we talloze kinderfeestjes in de regio om inspiratie mee op te doen!