Al twee keer eerder ben ik met de kinderen naar de bioscoop geweest. Ze vonden het allebei echt heel erg leuk maar ook wel een beetje spannend. Donkere zaal, harde muziek en zo’n groot scherm. Nu kregen we de kans om naar de kleuterbios in Pathé Amsterdam Noord te gaan.

Bioscoop Pathé Amsterdam Noord

Het was al een tijdje geleden dat ik op het Buikslotermeerplein was geweest. Wat is dat veranderd! Ik herken het helemaal niet meer terug. En daar staat echt een mega groot Pathé gebouw. Super fijn dat je ernaast gewoon kan parkeren (tegen hele schappelijke prijzen), maar ook het OV zit op slechts 5 minuten lopen. 

Vol enthousiasme loop ik met mijn kleine man (4 jaar) naar de ingang. Hij is helemaal hyper. Zodra we binnen lopen zie ik letterlijk zijn mond open vallen. “Wow wat is het hier groot. En kijk die rode loper.” We gaan gelijk omhoog de grote rode trap op. Alleen die maakt al veel indruk.

Echt een beleving voor kinderen

Dyon kies voor de zoete popcorn Kids combobox. Echt zo schattig. Daar loopt hij dan met zijn box, goed gevuld met popcorn, rozijntjes en drinken. We gaan op zoek naar zaal 1… De deur staat al open en het lijkt wel of hij een heel klein mannetje is in een mega grote zaal. Hij loopt naar binnen en ik hoor alleen maar WOW. Inderdaad wat een grote zaal. Heel veel rijen en stoelen die de hoogte in gaan. We zoeken samen de rij en de stoelnummers op waar we gaan zitten. Na enige twijfel over wel of geen stoelverhoger, besluit hij dat het niet nodig is en dat we lekker naast elkaar kunnen zitten.

PatheNoord_Kleuterbios

Kleuterbios

Op het scherm verschijnt Charlie de Haan. Die hadden we ook al op de Kids combobox gezien. Hij neemt ons op een leuke en kindvriendelijk manier mee in de regels van de bioscoop en alles wat we kunnen verwachten. De lichten blijven aan staan, dus geen donkere zaal! Dat is ook wel fijn. Ik zie hem al zichtbaar genieten naast mij, terwijl hij de box opent om te kijken waar hij als eerste aan zal beginnen. Vandaag draait de film: Nick Jr Herfstbios. Alle bekende figuren komen voorbij; o.a. Blaze en Paw Patrol. 
Na een half uur begint hij wat onrustig te worden, staan en weer zitten. “Waar blijft Paw Patrol?”. Dat is wat hij natuurlijk het liefst kijkt. Geen paniek, daar zijn ze al…

PatheNoord_KidsCombo

Als de film is afgelopen lopen we samen weer naar de auto. Thuis heeft hij grootse verhalen. Prachtig om te zien hoe zoiets een enorme indruk geeft. Dit was zeker niet onze laatste keer hier!

Footer_Charlotte